Hi there...
I've been contemplating on making a blog for quite some time and I'm trying to improve my blog as well.. My blog is also a place to share all my thoughts , my feeling,what happened around me..and everything came out of my mind...
Who ever have been visiting my blog, thanks so much..


Jan 31, 2013

Nak kata ganas pun tak..

sekarang asik cerita pasal auni irdina je..hehhe
dulu dah puas cerita pasal israfil,,ikut turn la kan..hehhe
ok..anak dara ibu tu, kadang2 ibu tak paham..
ada masa dia lasak, tapi memang sejak kecik dia berani..
tapi dia manja dan suka merajuk..
tapi ada masa lasak..
belum nak kenal pasti kategori apa...

semalam ibu sempat snap gambar anak dara ibu buat stail rempit baby..hehe
tapi bila dia panjat dan berdiri ibu tak sempat snap sebab israfil sibuk nak hp ibu nak bukak game.





Suka dekat kakak je..

Balik kulim ari tu, auni irdina baru kenal delisha, anak SIL..
sbb dlu ank ibu kecik lagi, tak cam..
delisha ingat la kot die sbb dah besar gak, umur 2 taun..
time tu ajar die panggil "kakak"
malam esok pegi giant kulim, ade sorang anak cina ni, irdina tunjuk pastu cakap "kakakkk"
dan sejak tu memang lekat kalau jmpa budak perempuan je, mesti die panggil "kakakkkkk"
memang clear sebutan..

dan sekarang ni bila2 keluar pg mana2 je, kalau jmpa mesti dia panggil kakak..
semalam ptg bawak kids pg selayang mall sebb ibu nk repai jam, settle, israfil ajak mkn KFC..
lapar kot, seharian tak makan nasi..
ada sorang budak lelaki baya delisha, dia nak main ngn irdina, dia geram kot tgk baby girl..
kat israfil budak tu tak main pn..
tapi kelakar , budak tu ikut irdina, anak ibu pg tampat lain..
tak layan pun budak tu.

lepas makan, odw balik, baba cakap
"Adik suka kakak je, tak suka abang"
time tu baru terpikir,aah, betul..sebab bila nmpk budak perempuan kat mana2 atau kat tv pn
mula tunjuk dan panggil "kakakkkkk"    ..comel je..
tapi ibu tak pn nak panggil..
baba ngn abang dah lulus sebutan..

Merajuk

Ibu paling kelakar bila tgk anak ibu, nur auni irdina tu bila merajuk..
lawak sangat..\
contoh,kalau keluar sekarang , bkn main nak turun lantai..
jalan bkn betul lagi pun, tapi mmg ada hati nak jalan kat bawah..
bila tak bagi, mula lah merajuk..merajuk manja2 la..nk attention ibu+baba.
tapi bila pikir balik learning process kan?..




Jan 30, 2013

cerewet ke?


Ibu sebenarnya agak cerewet bab makanan..
Maksud ibu, berkenaan junk food..sebab anak2 masik kecik2 lagi..memang tak sesuai..
Ibu ada la jugak bagi biskut, roti..tapi tengok jugak kandugan dia..

Israfil dlu, junk food pertama dia makan masa umur 2y3m..tu pun sebab pegi picnic ngn sedara baba, makcik baba bagi twisties..erm..dalam ati, tuhan saja yang tau..
betapa ibu geram..heheh
Kadang2 org lain berniat baik..nk bg makan kat budak budak..
tapi dalam masa sama dorang tak terpikir kot elok atau tak elok..tapi..
tak pe la niat dorang murni...

dan ibu tak kan bagi sebarangan makanan kat budak2 wlau bkn anak ibu.
Contoh masa auni irdina 7 bln, kami pegi dinner kat luar, ade kakak ni , dalam umur 35an la, bagi anak ibu keropok bika..ayoo..keropok tu kan banyak bhan perasa..
tak kan makcik tu tak terpikir..

Ibu dalam ati ni haa..ermmm...baba saja paham..
Sedangkan dekat umah, mmg ibu tak masuk serbuk perasa dekat makanan..
Ahad lepas lunch, ae org sebelah meja bagi auni irdina lollipop..ohh..no no no..
Tapi..ibu tak kan buang,,ibu bukak la bagi anak ibu, tak org kecik ati..huh..memang sedap la anak ibu tu makan, ..smpai kecik..
Mintak maaf sangat andai ade yg terasa..sy tau niat anda tu baik, terima kasih banyak sangat..tapi utk kita dewasa pn tak di galakkan makan yg bukan2, atau minima kan pengambilan..apatah lagi utk budak2 yang tengah nk membesar..
Tak tau la nk explain cemana..tapi ibu hargai sangat niat mereka..











Bila masuk 9 bulan

Hari ni check up 9 bln..
dah mula tiap tiap minggu check up
Cepat betul masa berlalu..rasa sayu..
Mesti ibu rindu anak ibu yg sorang ni masa dalam perut ibu..
kesian sangat..sebab ibu jarang main main dengan dia..
sebab ibu sibuk dengan abang dan kakak dia..
walau macam mana pun, ibu sayang anak2 ibu..
Ibu doa sangat anak ibu sorang ni, keluar sihat macam adik beradik yang lain..
Amin..

Timbang berat tadi, 56.6 kg....last timbang 21/1 berat 56.1,,baby tak membesar ke?
risau gak..
cik misi cakap "berat awak naik sikit je"
Hb tak check sebab sebelum dah check..
Minggu depan 6/2 datang lagi..
Tu sebab suka klinik kerajaan..walau hati mengeluh, dan org lain pn sama mengeluh
klinik kerajaan ramai sangat orang, panas rimas..tapi faedah dia , dorang check detail dan free..

Tadi masa check perut misi cakap kepala baby dah bawah sangat..
dan tanya gak ada tak tanda2..
ikutkan sejarah kelahiran sebelum,adam israfil+auni irdina , semua keluar awal..37-38 minggu.
Huhu..berdebar2 betul..
Barang2 ibu+baby dah siap pack dalam bakul..barang nak bawak hospital la..
belum beli brg sampingan mcm biskut, magazine..tu option je..
set lepas bersalin pun belum beli..tak tau nk beli ke tak..
sebab masa pantang auni irdina, cuma makan akar kayu/ubat periuk dari mak bidan je..
tak makan pun jamu2..
tengok la cemana..

Tadi dapat la buah tangan , pampers newborn huggies ..
rasa jakun la..sebab sejak preggy israfil dan irdina je, tak dapat pn gift..
biasa klinik mmg bagi, sebab time check up, nmpk misi bagi kat org yg dah cukup bulan..
time kite lak, mungkin tak de stok kot..tapi tadi dengan bangganya dapat..heheh

note  :maternity pad, beli brand intimate..ok ke tak ye?.sebab carik lebresse tak jumpa kat giant ari tu.. 

Menghitung hari

Sedang menghabiskan sisa2 masa kat ofis sbb mnggu depan minggu terakhir kerja.
pastu start cuti panjang dah..
Semalam amik GL kat Admin, sembang dgn kak siti, cite nk balik kulim CNY ni,
so dia suggest suh spare GL utk Hospital kulim..
huhu..
masin mulut kak siti beranak kulim la.
sebab memang skrang dah masuk 9 bulan dan menunggu hari nak bersalin..
Berdebar2 nak tunggu.

Kerja kat ofis pun dah settle skit2, cuma balance buku log pemandu tak semak lagi..
tak pa tu buku tutup, masuk kerja balik boleh sambung..
cuma nak settle payment sebelum serah tugas kat zura , yang akan menanggung kerja masa cuti bersalin..
Rasanya tak banyak sangat kerja pun nak bagi dia, janji payment dia dapat buat..

Hari ni ada check up kat KKDesa..

Jan 29, 2013

Tak dapat contact

Rindu la kat baba..adoi..padahal ade kat tkt 5 je pn..
Erm..seminggu hp ade kat Service Centre maknanya bila tak jmpa tak dapat contact
atau nk sms manja2..

sebenarnya tu ayat mengada-mengada je..
sian kat baba la..tak dapat contact sesapa..
dah la 8/2 ni kiteorang balik kulim ade kenduri penting..
mana la tau MIL nk pesan pape..nak harap call menantu, alamatnya
susah la..sebab bila balik rumah, menantu die tak tgk hp melainkan nk on9..

Yang kesian baba tak dapat la contact kawan2 nk info pasal bola..
Wife dia lak, tak dapat sms atau call nak suruh pape,mintk tolong pape..
hai..susah bila tak de hp..
sebab kadang2 kite dua ber-sms atau ber- whatsapp gak bla kat opis..
sebab kadang2 ade benda nk bincang yg urgent,,tak sempat tunggu kat umah..heheh
sebab wife dia mengada-ngada jenis tak sabar..

tapi tgk muka suami sy tu, relax je, cuma dia ckp
"tak pakai hp sminggu la"
ade gak suh die beli hp lain wat sementara, tapi dia malas..



Rasa boring dah duduk kat bandar

Dari kecik sampai skrang ni duduk kat bandar..
baru sekarang terasa boring...sebab tu suka balik kulim,
walau tu tempat kelahiran suami (rasa skema je bila sebut suami ) saya la kan..
Memang kwan kat opis tabik la, sebab ade jgk spesis menantu pmpuan suka balik umah mak mertua..
Yang ketara boleh menghabiskan masa pantang ari tu..heheh

Tapiiii...tidakkk..tak nak jauh dari mak abah la..no no no..

Ok..sebenarnya hati ni sebal sikit..tu mukadimah mengarut skit..
Semalam plan pg HTC Service Centre dekat BB ,sbb hp suami saya tu ada prob..
Keluar rumah pukul 2pm..hectic traffic..geram sngat..
sabar la..sebab mngkin area jalan kuching kot..
sampai kat Bukit Bintang pun sama..
Tapi disebabkan dapat suami yang penyabar,
dia pusing jugak la smpai Wisma Genting
3 kali..
memang keadaan sama jugak..Last2 terlajak sampai cheras..
memang hangin sangat..
ok..baba ckp, esok ( ari ni ) kite pg lagi..
Dan tadi lunch time kiteorang pg, kuar ofis dlm 12.30.haaa,,
memang sama jugak..mcm mana agaknya dorang yang keje area kl ni..memang stress la kot..


Jan 26, 2013

Tak cukup rehat

Sejak balik dr kulim awl bln ni,memang bdan sangat penat..
Ibu+baba+kids tak sihat.
Berganti2..
Ibu sakit pn masih kena jaga ank2..
sebab fil dan adik demam serentak..
Penat tu..fil kira ok la dh besar..
Auni irdina la mrengek je tau..
Ari tu sbb demam cmpak,skrg pulak asik demam pastu baik.pastu demam balik.nk tumbuh gg la,nk pandai jalan la.

Sabar sangat hati ni..kadang2 bla bdan penat tgh mlm,nak jugak terrrr marah dan ada jugak terrrr marah,tp tringat ank ibu tak pandai ckp,tu la cra dia bg tau dia tak sihat.
Dh 2 ari adik demam balik,poo poo pn byk kali..ibu kadang2 tido 2 jam je.

Mnggu lpas fil pulak demam balik..pastu ganti adik pulak..
Kesabaran ibu sgt teruji..
Kdang2 nk nngs..
Cma ingatkan diri,masa depan byk lagi dugaan mmbesarkan ank..
Moga hati ini tabah dan kuat..
Amin

posted from Bloggeroid

Jan 23, 2013

Dapat langkah terus demam

Seperti sedia maklum,auni irdina ibu tu skrg giat belajar jalan..
Kalau keluar skrg dh tak nak dokong,msti nk turun..
Harus spare kasut..
Semalam bawak pg playground,bukan main happy la dia dpat tatih
Malam tadi berjaya dapat 5 langkah jalan sendiri..
Good job sayang!!!

bangun tido pagi tadi,terus demam..kelakar betol..

























































posted from Bloggeroid

Jan 21, 2013

Tengah seronok belajar berjalan

Bila ibu ingat perhatikan kan balik, progress auni irdina lebih kurang sama macam abang dia, adam israfil..
kalau sekarang anak dara ibu tu tgh giat dan seronok nak belajar berjalan,
dan umur pun lebih kurang, lepas 1 tahun baru boleh blajar bejalan..
sebab tu ibu tak penah paksa, sebab bila tgk adam israfil dulu..
ibu bagi tempoh sebulan untuk adik berjalan sempurna.
sebab sekarang dah rajin skit la..
kalau sebelum ni kalau ibu atau baba guna sebelah tgn ibu+baba,
anak dara ibu tu confim tak kan nak bertatih..
tapi sekarang ni, pantang bagi 1 tangan atau jari telunjuk, memang kena
layan la..
kebiasaan abang dia jadi mangsa bila ibu malas nak jalan..
biasala perut dah memboyot, sesah nafas skit bila bongkok skit..

 















Jan 18, 2013

Check up 34w

Semalam pegi check up 34w, Jumpa doctor je pun..
Setakat ni kepala baby dag turun kebawah..
tu pasal la skrang ni rasa sakit sakit kat tutttttt  ibu..
nak gerak tak boleh, bila duduk lama, kalau nak jalan mesti sakit..
dan kerap kencing..memang tak boleh tahan

berat semalam timbang utk 34w preggy, 56.1 kg, naik 11 kilo dari sebelum preggy..
baby dalam perut lak, kecik je 1.6kg..
berat ibu yg lebih..tu sbb chubby sana sini kot..heheh

Rasa macam nak amik cuti bersalin awal la..
memang dh tak larat dah..
tapi ku gagah jugak..

Nur Auni Irdina 1y1m

Semalam Nur Auni Irdina genap 1y1m..
Setakat ni, anak ibu ni belum pandai berjalan lagi..
boleh berdiri lepas tangan, atau tatih pun die suka..
tapi bila suh die menapak sendiri, die terus duduk..haha..
die tak rajin sebenarnya..
Tak pe la adik kan, lama2 nnti boleh la jalan..
cuma orang akan selalasu bertanya sebab lambat jalan..
ibu tak kisah pun..lagi pulak tak lama lagi ibu dh nk cuti panjang..boleh die blajar jalan..

Gigi sekarang dah ada 4 batang..
setakat ni anak ibu ni blm la suka gigit2 sebab ada gigi,
tapi kalau die tergigit, jangan la respon..sebab mesti die nak gigit balik sebab syok dgr kite terkejut..ermm..dah tak ada rupa babu baby dah..hehe

Auni irdina ibu ni pun suka nyakat abang die, ibu dan baba..tapi die paling suka nyakat israfil la..
suka amik barang fil, pastu saja je nak bagi abang die menjerit marah..
ermm..sangat bahagai bila tgk 2 beradik tu bergurau senda..

Perkataan terbaru dah anak ibu pandai sebut "nakkkk":
tu kalau die nak sesuatu benda..
Kalau die tak nak die akan geleng kepala..contohnya kalau anak ibu dah tak nak mnum susu, die akan geleng kepala..
padahal susu pun dah abis pun dalam botol tu..

Ibu tak sabar nak abiskan masa dengan anak2 ibu la..









posted from Bloggeroid

Jan 14, 2013

Bila dh ada gigi

Auni irdina dah ada 4 batang gigi..
Selalu ckp kat baba "sejak ade gigi ni,tak bes la,dh tak nmpk mcm baby baby lagi."
hehe.
Curik gmbar kat my sister's IG,dia upload pic auni irdina..
baru je sie upload td..hehehe..
Memang ketara la gg nye dan tak nmpk mcm baby dah..
mata bengkak msti baru bgun tido..




posted from Bloggeroid

Anak anak ibu+baba

Bulan ni anak dara ibu masuk 1y1m..sekejap je masa berlalu..
rasa macam baru semalam ibu bersalinkan auni irdina..
Buat masa ni, anak dara ibu tu mmg manja terlebih sangat la..
nak kata merap sbb dapat adik baru, israfil pun sama manja jugak..
nak kata ibu+baba manjakan anak2 , tak pulak..
sbb ibu ni garang jugak la, tapi tak garang sangat..baba lak lembut je..
tapi ank ibu 2 org tu tak boleh tak nampak ibu+baba depan mata..

contohnya auni irdina, pantang ibu tak de mula la "hek hek hek"  mencari ibu dia la.
die akn pegi tmpat yg ibu selalu pg, sama ada bilik mandi, bilik tido atau dapor..
kalau tak jmpa..memang melalak la.
Adam israfil pulak, kalau nk mandi, tido,amik barang , semua benda die nak buat lah, kena tgk die..kalau nak tido kena tgk die tido, melainkan die tertido sendiri..
kalau ibu tidokan die, bila bangun mula la " ibuuuuu"..

kena amik peluk dlm 10 minit.baru mood sampai..
adik die pn sama, bangun tido mesti buat benda yg sama jugak..
kadang kadang 2 2 beradik duduk kat riba ibu, termasuk perut pulak yg memboyot ni..
Bila nk tido malam pulak, dua beradik ni berebut nk tido tmpat ibu, padahal tmpat ibu ciput je, dah lena baru la angkat dua dua letak tepi baba..sebab sejak perut dah besar, ibu tak selesa tdo sempit2..nk tmpat luas, kalau tak nafas jadi sesak..ermm..mengada-ngadakan..

tapi walau macam mana pun, ibu harap, anak ibu tak terlalu bergantung sangat pada ibu+baba, dan boleh bawak diri dan berdikari..
tak melampau batas bila besar nnti, atau istilah lain tak mengada-ngada sangat bila besar.
ibu tak kisah apa pandangan org pada anak2 ibu.. sebab lain orang lain cara dalam mendidik anak, org lain tak de hak nak mempertikaikan apa yang org tgk..sebab ibu+baba ade cara kami..pendekatan kami..
Sebab sebenarnya baba ni tegas, tapi dalam masa yg sama, kami lembut..
tengok pada situasi la mcm mana..
percaya tak, baba tak pernah marah anak2 die..
cuma bila anak2 die buat benda tak betol, baba ade cara lain nak marah@tegur ..
bkn marah melulu..kalau ibu?..hahha..tak yah cite.




Apa lagi yg belum settle?

Sekarang ni tgh terpikir2 apa lagi yang belum settle..
Tadi call Bahagian Pentadbiran, nak apply untuk buat  GL..
guna masa bersalin kat hospital nnti..
Walau blh check pakai HRMIS, tapi spare gak surat tu..
sebab masa auni irdina ari tu, still hospital amik GL tu

Kat rumah, tunggu nak bersih skit2..ye la bila bersalin MIL mesti datang..
plan nak cat bilik, dh 3 taun tak cat pun bilik israfil tu..
tak tgk pn apa kisah cat dalam tin tu..
tapi dinding bersih je, sbb masa kiteorg beli memang org tak duduk lagi umah ni..

Plan hjung bln ni nk belikan almari baju yg besar..dah beradik 3 ni..mesti ade tmpat yg elok nak simpan baju..pulak tu baby baru ni girl jugak..bertambah la koleksi baju..
baju gegurl kan, comel2..baju auni irdina pn banyak yang br 1-2 kali pakai je..
pastu tak muat..

walau jangka bersalin ptengahan bulan Feb ni, tapi masa mmg singkat..
rasa je lama lagi..tapi byk benda blm settle..
contohnya, keje umah la..
kain sejak balik dari melaka smpai balik kulim tak berlipat lagi.
tu kain yg ade siap dlm bakul..lipat yg dekat ampaian je..

Stor blm kemas lagi..sbb sejak pindah rumah ni -tahun 2009 -, lampu stor tak leh hdup..
mood nk ngemas stor malas..masa dok nyewa dulu rajin je kemas stor..
plan nnti cuti 3 bln nnti la kot..
sbb dalam tu banyak barang baba, barang komputer die..ngn hadiah kawin yg blm di guna..dan barang2 anak..
mcm2 la dalam tu..kabinet dapor la, sofa lama , nk buang sayang..kabinet kasot..

Hjung mnggu lak, niat ati nak buat macam2, tapi dah masuk fasa akhir ni, 3rd trimester ni, semua benda nak buat tapi malasss sgt..nasib baik anak dan suami terbela..
dan nasib baik jugak dapat suami yang sangat rajin ke dapor, masak sendiri,
tapi tak rajin ngemas la..cuma pandai la kemas sikit2 bila tgh masak..sbb die tau bini die tu cerewet kat dapor..huhu..


opssss..barang nak bawak ke hospt tak pack lagi..




Dah tak lama dah

Malam tadi tak boleh tido.
dan bila tak boleh tido, macam2 la benda yg di pikirkan..
salah satu nya, tak lama lagi nak bersalin dah..
ikutkan due , inshaAllah 15/2 ni..kalau lewat atau awal tak pasti la..
minggu lepas check up, nurse tgk kepala baby dah engaged..
memang dah kerap kencing dah pn..
Ikutkan pengalaman bersalin kan adam israfil dan auni irdina , memang sejarah bersalin awal..
Israfil dlu, due date 1.11.2009, keluar 19/10/2009.
Irdina lak due date 1.1.2013 , keluar 17/12/2012..

Barang baby tak lengkap sangat lagi..
Dah anak ketiga ni, kiranya dah pandai manage barang apa nak beli..
mana yang boleh recycle dan mana yang perlu ganti..
Last week dah beli pelapik getah baru, sebab yang lama dah koyak..
Beli jugak mittens & booties, socks..
Cadang nak beli kain bedung baru, excited baby baru, tapi bila dah amik, letak balik lak..
sebab membazir..saya la rasa membazir..
sebab Israfil pnya ade lagi, yang irdina punya pn ada lagi..pakai pn masa kat hospital je..
pastu dah tak guna..ade pakai bila perlu je..

Kalau ikut 2 kali scan, nmpk jantina gurl..rasa cam tak puas ati nk g lagi je..hehe
kalau gurl, boleh pkai bj irdina..sbb baru sangat2 lagi..
tapi cemana pn, nk jugak beli baju baru, feel baby baru..hehe
yang napkin, barut, recycle je la..turun temurun dari israfil.
bkn byk pn pkai napkin..
Yang rasa kena beli  barang ibu , pampers ..

**********************************************
Enjoying my 8months ++ pics..
preggy kali ni byk pict lak amik, time auni irdina dlu..tak byk sgt







Jan 9, 2013

My sister's engagement

29/12/2012 adik saya yang ketiga bertunang..
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar..
Mcam biasa mak paling sibuk uruskan majlis..
mak dgn abah dan kami adik beradik..
Tak sabar nak tunggu majlis yang sebenar.
  Ada gambar jugak ibu amik..yang pasti gambar ibu ngn anak2 la byk..hehe

Pelamin untuk sarung cincin
Mak yang busy tgk apa yang tak kena lagi

mesti ada...heheh..baba bagi anak dia makan
hantaran dari pihak perempuan
sebelum tetamu datang
hantaran dari pihak lelaki (merah)..lawa giler kek bandbag tu





ibu, auntie nana dan auni irdina

Ibu+auni Irdina

Ibu+adam israfil+auntie nana

my sister yang dah bergelar tunangan orang

Auni irdina

Adik saya dah jadi tunang orang

dua beradik
Awwwwww



Bila satu family demam

Mulut ibu ni memang masin kot..
nak kata kebetulan pun tak pasti..
tapi setiap kali terdetik dalam hati atau tercakap " Dah lama Fil tak demam "
Memang esok nya akan terus anak ibu demam..
dan betul la, hari ahad malam tu fil dah stat panas..
masa hari sabtu sembang dgn MIL n Sil..
dan sebelum ni pun macam tu, tak kira sembang dgn baba ke, kawan2 ke, mak ke..
ngn sapa2 ke kalau cakap mcm tu mesti akan jadi..
Jangan jugak terdetik, tapi ade jgk terdetik..

dan sekarang anak2 ibu semua demam dan ibu pun sama demam hari isnin mc..
lama kot ibu tak demam..rasa last demam tahun 2007, lepas bertunang..

Hari ni baba pulak MC, sejak semalam baba tak sihat..
Semalam ibu+baba dan anak semua terbaring..
cuma anak2 ade gak main skit2..Budak2 kan mana reti dok diam..
ibu+baba memang melepek je la..
rumah sunyi je, tak seceria selalu..

balik keje ibu tanak bubur je, sbb lapar tak makan..baba pun sama ..tapi baba ni pelik skit, tak suka makan bubur..malam dekat pkul 11 baba masak sendiri nasi goreng..
Kesian tgk,,tapi dalam hati cakap ,
"bertuah bila dapat suami yang bila isteri sakit, dia pandai urus makan sendiri..padahal sama2 tak sihat tu."

memang tak sampai hati tgk..
Hari ni tak tau lak cemana sbb 3 3 buah hati ibu kat umah..baba mc tapi sanggup jaga anak..itu yg buat ibu rasa senang ati, tak sihat cemana suami  saya sanggup jaga anak, makan minum pakai semua terbela..


Auni irdina demam campak

Sebelum pergi melaka memang anak ibu demam campak..
lepas bagi mnum air kelapa, Alhamdulillah 2 ari je terus baik demam campak tu..
Kalau adan dlu ibu tak kenal sangat , bila dah keluar byk baru bagi air kelapa..
tu pun sbb mak yg cakap..lambat  la hilang ..tapi 3 hari baik demam campak terus
keluar chicken pox.

Anak dara ibu tak tau la bila keluar nya..tapi sekarang mmg anak dara ibu tu tgh demam..
ari tu balik kulim dah baik demam, balik dari kulim demam balik.
dah la sekarang ni ssh nak makan..dah 2 bulan kot tak makan betul2..tak makan macam dlu..
Bukan Auni Irdina yg pemakan mcm sebelum2 ni..
Sekarang makan pun ckup syarat nak rasa.bagi nasi, 3 suap je..suapan ke empat memang tak nak..


Bengkel Kejuruteraan

26/12/2012 - 28/12/2012 ibu+baba berjaya bawak kids pg bengkel ke Melaka..
Gilir-gilir jaga abang dan adik itu masa ibu atau baba masuk bengkel..
seronok dpt duduk dgn anak2..
Bilik pulak mcam plan sebelum kiteorang bayar sendiri..
terpaksa keluar duit sendiri la walau FAMA ade provide bilik,,
malas nak kecoh2 sbb kiteorang bawak anak..malas nk request duduk bilik sama..

kiteorang sampai dalam pukul 3, di sebabkan kiteorang bilik sendiri blh la terus check in, kawan2 lain check in pkul 5 ptg lepas majlis pembukaan..Baba pegi masuk majlis pembukaan tu..ibu dgn anak2 duduk bilik..

lepas bengkel 28/12 ibu+baba bawak anak2 jalan kat bandar melaka..tapi di sebabkan auni irdina baru baik dari demam campak, malas nak lama stay sana..sebab melaka panas dia lain skit..
pulak tu ibu ni kan puteri lilin. tak berapa gemar jalan2 time panas..kalau shopping mall ok la, ade aircond..
mengada-ngada kan??