Hi there...
I've been contemplating on making a blog for quite some time and I'm trying to improve my blog as well.. My blog is also a place to share all my thoughts , my feeling,what happened around me..and everything came out of my mind...
Who ever have been visiting my blog, thanks so much..


Oct 29, 2010

Letusan Gunung Merapi

Gunung Merapi di Yogjakarta meletus pada 27.10.2010, pada pukul 5.02 petang waktu tempatan dengan menghembus abu vulkanik setinggi 1,500 meter dan menurunkan hujan debu.Ada hikmah di sebalik ujian Allah ini pada mereka yang terselamat. Bagi mereka ini sumber rezeki kepada petani dan peternak juga ada kegiatan mengaut pasir yang dikenali pasir hitam yang mengalir di sungai.
Semuanya kuasa Allah, ada hikmah di balik kejadian.



- never be replaced -

period pain

First day period for the 2nd period lepas bersalinkan my israfil.. sakit sangat sengugut..memang kena tuam..no need menstrual pills..
Quite a long waiting, walau ada jugak yang lepas 2 tahun bersalin, makna nya betullah breasfeeding akan melambatkan period serta menjarakkan kehamilan....
Juga tahun ni tak payah ganti puasa utk thn ni & tahun lepas.2 tahun dapat puasa penuh.
Thanks israfil..sebab boleh behave baik masa ibu mengandungkan israfil, sikit pun tak kacau ibu masa ibu puasa..

- never be replaced -

Oct 27, 2010

3 layer tea

actually, i tak berapa minum teh bukan tak suka, tapi tak berapa..So, hari tu saja order 3 layer tea masa makan @ Chicken rice Shop..Sedap jugak... MA cakap kalau minum sarawak pnya lagi sedap,sebab ada gula apong..
Jadi MA pun kirim dekat Mr. Firdaus belikan and kirim dekat officemate yang memang kebetulan nak balik HQ..So..itu rezeki..
Balik kerja, terus buat..dan kebetulan ais ada dlamfreezer..Biasanya rumah kami jarang ada ais.kalau ada tetamu pn,kena pergi beli..Bcoz, kami jarang minum ais di rumah..skema tak ayat..
Sedap la..Rasa balik lunch ni nak buat la, tapi ais tak dak..



- never be replaced -

KAMI

Semalam, sambil tengok movie “ 10 things I hate about you”, tanpa kena mengena cakap dekat MA “ abg, sekejap je dah nak akhir tahun,kita kawin pun dah 2 tahun lebih, kan? tapi rasa macam dah lama je “..
MA pun angguk sambil cakap "aah"
Masa cepat betul berlalu…my Israfil semakin membesar..Seronok tengokmy israfil membesar ..Umur dah meningkat.. for the time being, apa yang me & MA plan kan sudah tercapai..Alhamdulillah..Allah permudahkan segala perancangan kami berdua.sejak dari bercinta sampai sekarang..Alhmdulillah Allah juga murahkan rezeki keluarga kami.
Walau dimata mereka relationship between me & MA cuma 4 tahun lbih (+ 2 ½ years married ),..Tapi, mungkin jodoh kami yang telah Allah tentukan..Pada awalnya pekenalan singkat sebagai kawan dan disambung dengan ikatan pertunangan, seterusnya KAHWIN,,,Alhamdulillah.. Allah limpahi kami dengan kasih sayang yang tak pernah pudar . Harapan moga Allah pelihara rumahtangga kami.


- never be replaced -

jalan-jalan

Ibu & Baba tak sabar nak jalan with israfil sambil kejar2 israfil...
but..ibu will wait sayang...



- never be replaced -

Oct 25, 2010

Piranha 3D-2010

Lunch hour tadi cam biasa balik rumah..sempat tengok Piranha..tragis sekali..sangat tragis..
Yang kelakar bila tengok girls yang gedik2..hehehe..lepas gedik2 kena lak makan ngan Piranha…
Yang tak bes, bila scene 18sx..banyak sangat..memang terang-terang tanpa seurat benang..biasa la, movie download, mana nak sensor…
Yang tak bes lagi, tengah part ramai2 kena makan, jam dah pukul 2 lak..sampai office pukul 2.20pm..
Petang kang nak g the curve..bes2..


- never be replaced -

karaoke

ni backdated pnya pics..
Last Friday, malam sabtu..I ajak My Amour beli & shopping sikit.
my sis pun ikut.Saja nak jadi mem pulak..
Lepas beli-belah..makan kat NZ.. My sis pnya idea ajak pergi karaoke..Planning asal dekat Superstar Karaoke..tapi full.ramai orang...alih-alih pergi dekat Selayang mall jela,,alahai..tidak terselamat rupanya...malu sangat nak nyanyi depan MA...Balik dalam pukul 1 am..


-never be replaced -

Oct 22, 2010

break

miss my israfil..
lunch hour, lepak rumah mak..lama tak lepak umah my mak time lunch...Jumaat masa panjang, so better lepak umah mak..
Ingat nak ajak my sis pergi shopping, tapi cam malas..petang kot, ajak MA pergi..
Israfil pulak tido...alahai..rindunya kat dia...

note : Baba israfil pergi memancing dengan uncle mie.lama tak pergi mancing..besnya

- never be replaced -

Israfil macam-macam

Susut kan my israfil sekarang???i admit yes...
since demam campak + chicken pox ari tu..begini la tubuh israfil...yang kurus dan cengkung..

- never be replaced -

Oct 20, 2010

birthday present baba

Baba : Israfil.nanti suh ibu beli kasut futsal untuk israfil tau..
Ibu : Ala…mana ada saiz kecik ( alasan )..
Baba : Baba dah belikan birthday present untuk israfil…
Ibu : ibu belum bg present pape untuk anak ibu ni kan..
baba : Ibu cuma kena bagi kasih sayang je..tak payah bagi pape..


- never be replaced -

Oct 19, 2010

Happy Birthday Israfil

Muhammad Adam Israfil turns 1-year-old today.
Hard to believe, but it's already been a full year. So much has happened it borders on overload, but he's become a joy in our lives also enjoy and treasure each and every moment with him..

Happy birthday Israfil. Baba & Ibu love you!
- never be replaced -

Oct 15, 2010

Jumaat yang sibuk

Lunch tadi, balik rumah..sempat lipat kain yang sebakul..ya ampun..banyak..
malam turn basuh baju israfil pulak..nak makan malas, My amour je makan nasi makan conflakes + full cream milk + ice cream.. yummy yummy .sedap
malam ni tatau nak ikut my amour futsal @ tak..
rasa macam busy je malam ni..Esok nak pergi wedding bazli dekat Terengganu..Itu pun pergi balik.ahad kena pack barang..Isnin ni nak renovate rumah.huhu..tak sabar nak tengok our home sweet home berubah rupa..
Ermmm.tak sabar nak balik…rindu kat israfil…
Hari-hari ibu rindu israfil..


- never be replaced -

my israfil & bola

Lately ni, kebanyakkan entry banyak pasal israfil
Israfil suka main bola..cehh. ayat macam budak skolah..
Betol la, MA cakap agaknya kenan sebab masa pregnant israfil dlu, ikut MA main futsal…ye ke?
Jadi, semalam lpas ambik israfil dekat umah mak,..pergi pasar malam beli kebab,air soya ngan putu buluh..teringat masa raya masa raya rumah nadya, borak pasal putu buluh aqib..teringin nak rasa..MA kata sedap..then, pergi guardian beli drapolene.. Israfil ada rashes sikit dekat punggung..sian tgk..
Odw Balik rumah, Israfil ternampak bola dekat seat belakang,..siap tunjuk2 nak ball tu.
Apa lagi ibu israfil pun amek,terus dia nak turun….
Waaaa..kelakar gila tengok israfil duduk bawah…
Sekarang ni pantang tanya “ Israfil,where’s the ball”
Terus cari bawah kerusi @ belakang tv..celah2 krusi bawah meja..



- never be replaced -

Oct 14, 2010

blur

Hari sangat la hari yang blur…..
My contact lens koyak…Glasess pulak tak bawak spare…..
Jadi hari ni, suma kerja kena view 200% baru clear,,even nak taip pun gagap…
Aduhai..cemana nak decrease kan rabun?

Amat tidak selesa…



- never be replaced -

Israfil yang moody

Semalam, ikut my amour (MA) pergi main futsal...suka mengekor MA, memang sejak dari kawan-kawan lagi...
Entah kenapa Israfil moody semacam...Selama ni, kalau pun mengantuk atau lapar.. He still can behave good,. entah period apa ke..Merengek la..menangis...Tapi tak meraung la..
Jadi,ibu israfil nak mengelakkan anything embarrassing , tidurkan dalam kereta for ½ an hour...
MA habis main, and nak pujuk israfil, bawak la israfil msuk dalam court.
RUPANYA-..itulah yang boleh pujuk anak ibu ni.
Israfil..israfil...
- never be replaced -

Oct 12, 2010

hasil bodek

Bodek punya bodek.mintak my amour belikan novel P. S I Love You by Cecelia Ahern…baik punya…
Senyum sampai ke telinga..
thanks abg…
Selama ni suka sangat baca short stories dia…
hari ni bawa pergi office.




- never be replaced -

marrybrown @ kepong

yesterday, after office hour , took israfil dekat rumah mak...
I ajak la my amour pergi makan pizza.

sakit hati, sbb malam yang sebelum,lepas buang krdt my amour, untuk called pizza.then order dah ok..15 mins lepas 2,ada sumone called kata tak boleh hantar,sebab luar kawasan..damn la..tak kan selayang heights pun tak boleh....dekat apa ngan selayang mall...

Jadi my amour ajak pergi Jaya Jusc0 @ Kepong..smpat pergi dekat baby department, bought for israfil pyjamas & stocking..sbb lupa salin baju..dah la israfil pakai sleeveles & short,,sian sejuk..terus tukar dekat baby room..
my amour bought for me joystick...boleh la main PS 3 sama2.. tak la my amour main sorang-sorang.
Pergi makan @ marrybrown,..my amour makan tower burger..tak macam tower pun...me???
makan fish n chip..share wif israfil.since i tak ada appetite nak makan...makan simple je la..



- never be replaced -