Hi there...
I've been contemplating on making a blog for quite some time and I'm trying to improve my blog as well.. My blog is also a place to share all my thoughts , my feeling,what happened around me..and everything came out of my mind...
Who ever have been visiting my blog, thanks so much..


Jun 28, 2012

ATM telan kad

Benci betol...
tadi pagi pegi Petronas Tower, dgn bos dan akauntan sbb meeting dengan person incharge smartpay..hal minyak kena block..ni sebab sistem yang tak stabil lagi..ok..ok..cukup..tak nak cite hal keje..boring..hehehe
Sebenarnya nak cite hal atm card..tadi pas abis meeting encik azrin ajak g lunch.dalam ati..alamak..kat tangan tak da cash..sebab mmgjarang ada cash, klaukuar beli barang atau shopping msti pakai debit card..cash pn ada kuar skit je..
Suh driver stop kat stsen minyak..sebab nk kuar duit..tapiiiiiiiiii....hang,cancel trasaction..kad tak mau kuar..rupanya kakak jual jagung bakar kata, sebelum saya 2 orang kena gak..
kena tunggu orang datang repair.kena tunggu..
malas kot sbb pg ngn bos ngn akauntan..pas tu blah cam tu je..tak tau la apa cite kad tu..sbb kakak jagung tu cakapdalam 10 hari dia pos kat bank yg daftar..mcam malas..macam nak wat kad lain je..

Jun 21, 2012

Aquaria @ KLCC

Sebenarnya ni backdated entry..
20 May 2012 lepas baba bawak ibu+kids pergi Aquaria ,KLCC..bes sangat,,sbnarnya tak plan pun sbb ari tu kami sbnarnya dari Litar F1 Sepang..
Plan asal nak g zoo, tapi sebab cuaca panas sangat..jadi terus ke KLCC..
Ibu+baba pnh dating kat sni .jadi saja datang sini lagi..teringat zaman sweet sweet dlu..
Dalam gua..dlu ibu baba tak masuk sini..tak perasan ada ke tak time ni.
Adam Israfil+Auni Irdina jakun bila tgk byk ikan..kat umah ada kelisa je..
Ibu memang teruja tgk ikan..fil teruga tgk lantai bergerak tu..
Cantik kan view
Si botak ibu.
Pirana yang tenang
Fil payah nak posing ensem ensem skrg..
Kerusi tipu..
baba+adik
 DAN
 **************
**********
******

 Sweet moment between me n im..Iluv u always..
 zaman2 bercintan dlu



 Tempat yang sama ibu+kids duduk..





Jun 20, 2012

Lulus tanpa pampers

Alhamdulillah.
Ibu bersyukur sangat,,israfil dan tanggal pampers..Sebenarnya ni berkat kesabaran ibu+baba..
Proses sangat mencabar..kena ajar fil betol2..kena ingatkan dia..kena tanya nak wee wee ke tak..
memang akan ada yang terlepas ke lantai ,tapi normal la.sbb proses nak blajar sebb dah biasa lepas dalam pampers..
Yang banyak sabar, baba la..sebab bila fil terlepas.baba yang akan mop..sebb ibu kadang2 sibuk masak ke.kemas umah ke..atau jaga adik..
Tapi baba sangat sabar..
Bangga betol ibu sebab fil pandai dah..rasanya tak sampai seminggu fil belajar..3-4 ari je..
sampaikan bila nak tido malam, ibu atau baba dah pakaikan pampers, bila nak poo @ wee wee, fil tetap tanggalkan pampers.nak g bilik air jugak..

Jun 19, 2012

Si biru baba


Alhamdulillah..si biru baba dah siap.
Dah tak da "white car baba"..tu ayat israfil..
posted from Bloggeroid

Auni irdina tido lasak

Anak dara jgn tdo lasak...
Tp ibu pn lasak..malu kt baba..
Jom tgk adik tgh tido..kelakar ibu tgk aksi adik..



posted from Bloggeroid

Lewat sudah

Jam dah nak masuk pukul 2 pagi..mata tak nak lelap2..byk benda yg bermain kat fikiran..terfikirkan perancangan masa depan utk ibu+baba+kids..
Ibu harap sgt perancangan tu Allah makbulkan..lancarkan la perjalanan kami Ya Allah..
Terfikir jugak perkara yg dah jadi..mungkin ada hikmat yg Allah sembunyikan zat itu..cuma,terasa apa yg jd tlah mnyusahkan org.tp..mmg ada kawan di msa susah..
SYG SGT BABA..FIL..ADIK..

posted from Bloggeroid

Jun 18, 2012

Tanpa pampers..

Bulan 10 ni,fil genap.masuk umur 3 taun.ibu+baba tgh train fil x pkai pampers..
Sangat mencabar..nasib baik baba ada..baba yg kena lap kan bila fil terkencing kat lantai..ada masa anak ibu tu teringat.mntk suk bkk lampu blik air.ada masa terlepas jgak..
Mm
g ibu dh plan baba abis o/s.nk suh baba yg ajar..sbb baba mmg sngatt penyabar..
Ermm..sangat sayang kat fil lah..
Yang lawak sgt.bila fil terlepas kncing.br nk mntk bkk lampu..pandai lak trus basuh sluar yg basah tu..tp mmh ada jgk kena bebel dgn
ibu..
Esok tak la cemana..sbb fil dok umah mak.tkot mak tak sempat layan la..

posted from Bloggeroid

Jun 17, 2012

Auni irdina genap 6 bulan

Alhamdulillah.syukur kepada Allah kerana melindungi puteri ibu+baba..Alhamdulillah kesihatan anak ibu masih lagi baik..
Auni irdina genap 6 bln ari ni..
Yang paling best.adik dh boleh start solid food..
Cara dan apa yang akan ibu bagi untuk prmulaan makan adik,sama mcm mana ibu bagi kat fil.
Ari ni ibu mulakan bagi apple puree kat adik.
Mlm ni ibu dh start masak bubur nasi..wat bekal makan esok masa ibu keje.ermmm..penuh la fridge ibu dgn stok makanan ngn susu adk nnti.tak sabar nak wat stok makanan dan mcm2 jenis puree kat adik..
Nestum??? Ibu akan beli kan wat spare je kat anak ibu ni..

posted from Bloggeroid

Lunch treat

Hari masak simple je.cma yg bes buat tido lena pas mkn sbb ada gulai kpala ikan..fav baba tu.sbb baba suka ibu jadi suka..bila kawin ngn baba,tekak dah terikut masakan utara..

posted from Bloggeroid

Bila abang tido

Adik dan abang akan tido ikot turn..baba akn tido ngn fil..ibu suka kalau weekend kami tak pg mana2 sbb dpt hbiskan msa dgn ank2 ibu+baba..
Hari ni cuaca tak best..tambah2 jerebu teruk.sakit mata bila tgk luar..nafas pn rasa sesak..
Fil kenyang sbb ibu bg lauk sedap..nasi+brocolli+ikan bilis..memang lena tido..ibu+baba??baba tapau lauk sbb ibu tak masak..adik lak??kenyang dgn susu, semestinya tido lena..
Adik bangun dulu sebelum fil..terbantut ibu nk sudahkan lipat kain..kacau la auni irdina ni!!
Kelakar sgt kat adik..sbb ibu malas nk layan,ibu buh dalam walker..apa lagi adik terus tuju kat cars fil.abis diketuk2 garaj tu.msti adik dah lama aim nk main time fil tak da..




Lawak betul bila ibu tgk aksi auni irdina..memang geramm tgk mainan fil..asik tgk abg dia main je!..
posted from Bloggeroid

Jun 14, 2012

melabel susu perahan


Bagi saya melabel tarikh susu yang telah di pam adalah sangattt penting..bagi saya la..
tak tau la pada ibu ibu yang lain..
sebenarnya ni pengalaman saya sendiri, pernah jugak malas nak label,,sbab nak cepat..bila malas, ibu jadi confuse mana satu yang baru di pam..kesudahannya saya terpaksa naikkan semua ke dalam freezer..

kebiasaan kalau setiap kali lepas pam,saya akan terus label tarikh susu  yang telah dipam..kena rajin!!