Hi there...
I've been contemplating on making a blog for quite some time and I'm trying to improve my blog as well.. My blog is also a place to share all my thoughts , my feeling,what happened around me..and everything came out of my mind...
Who ever have been visiting my blog, thanks so much..


Nov 30, 2010

rumah oh rumah

semalam mula renovate our home sweet home...
tapi tak berapa puas hati, tang dapor..cepat memang cepat, i sendiri ak sabar nak tengok hasil..TAPI dapor dorang buat tak macam kami telah planned...
Mungkin sebab dorang nak cepat, untuk keselesaan kami...tapi..what to do..dorang dah buat..
tak merasa la pakai dapor Elba yang canggih itu yang telah berkenan dihati ku itu...
"abbgggg....tak cantik la dapor kita"
macam biasa MA akan cakap " tak pa la "

Tapi walau macam mana pun, i tak kan keep on blaming to En. Jamal, sebab dia dah banyak lebih kurang..harga pun ok..Thanks en . jamal.


- never be replaced -

suka-suka - boring-

me,my israfil & darwisy..
sorry israfil tak pakai baju raya ( aidiladha)

- never be replaced -

tukar

sedang memikirkan sesuatu...
I wanna to fill that form..
out of here...
- never be replaced -

Nov 29, 2010

Fatihah & Shuk

Sebenarnya, masa i post entry i, hati tengah terkilan.
sebabbbbbbbbbbbbb..
baru lepas tengok pics kat fb, lagi pulak lama tak on fb..
Tak dapat join wedding shuk fatihah..rasa nak cakap sorry tak dapat join, tatau cemana..
Tengok-tengok pics dekat FB geng-geng baba pun rasa dah memadai..
rasa frust pn ada..hhuh...





- never be replaced -

Nov 26, 2010

Ford Fiesta



Semalam akhirnya dapat naik kereta baru my sis, si Ford Fiesta Yang comel.. Time lunch, ajak my sis NANA pergi giant, teringin nak makan dunkin donuts.. hehehe

- never be replaced -

Nov 25, 2010

Jalan - jalan hari raya

My Israfil duduk dengan Pak Teh israfil..my BIL

Baba drive,konon-konon tak pedulikan sekeliling.

My Israfil tolak baby delisha sambil pimpin abg darwisy,


Location : Queensbay Mall..



- never be replaced -

Tanah runtuh

Balik kampung untuk Raya Haji, ada tanah runtuh...lambat jugak sampai...
kesian laluan sebelah sana yang sesak , tak bergerak..


- never be replaced -

Apa yang ibu selalu risau?

It's been a week since I tak post apa-apa entri..

Sebenarnya hati ibu tengah risau, my israfil tak da selera makan.. dah seminggu!!!

Kali terakhir makan hari raya haji, tapi sikit je… sekarang nasi langsung tak nak…try bagi nestum 5 – 6 suap je..

Biasanya israfillah paling semangat bila tengok makanan..terutama apa yang ibu dan baba makan,,tapi sekarang. No appetite…

Dah la sebelumtu, my israfil muntah bila makanan masuk… israfil…ibu risau ni..

Apakah ni yang biasa jadi untuk baby yang sedang membesar?

Nov 16, 2010

Lembu Qurban



Pagi tadi, masa nak pergi breaksfast dengan my sis, terbau bau yang menusuk sangat..
Rupanya-rupanya ada lembu dalam lori.. Lori dari FAMA Jerantut., rupanya untuk majlis korban yang akan but di opis anjuran perkif FAMA


- never be replaced -

FUTSAL

Ahad hari tu, MA ade game Futsal @ Putrajaya, untuk semua jabatan-jabatan bawah MOA…

Tapi, team MA tak menang..hehehe..

Lagi satu tak sempat snap pic baba israfil and myself, Cuma pics israfil & auntie israfil, NANA






kasih si ibu

Guess what!..
Teka apa si monyeet ni buat??
Perlakuannya menarik hati, at the first place, i ignore je apa dia buat, tapi bila tengok balik, terus kaki ni patah balik...
Si monyet ni tengah breastfeed kan baby dia..sebijik mcm cara manusia..susu kan baby sambil usap-usap tangan anaknya , sambil jilat2 kepala anaknya..
Betapa agungnya ciptaan Allah..


- never be replaced -

Nov 15, 2010

playground di rumah kami




- never be replaced -

israfil dan ikan

My israfil yang nakal suka kacau ikan baba, suka campak barang dalam aquarium.hahaha.
satu hari , israfil kena gigit dengan ikan..
lagi satu, israfil cari kawan baru untuk ikan, iaitu duck..



- never be replaced -

monday morning

Suka sangat pump susu hari isnin. mesti dapat hasil yang melimpah ruah, sebabnya weekend berkepit dgn my israfil...


- never be replaced -

Raya Hari

Yeass.
dah apply cuti raya hari 18.11.2010-19.11.2010.



- never be replaced -

Nov 11, 2010

housekeeping

Malam ni memang TAK BOLEH keluar mana-mana..ermmm..
kena kemas rumah, kemas guest room , hahaha, tomolow my SIL & BIL nak datang then terus baik for raya haji...
Malam semalam planning nak kemas, tapi kepala ku sakit...My israfil siap terlebih manja,nangis tak da air mata.. Balik dari Giant, trus boommmm..Lama tak kena migrain... barang yang di beli pun i belum kemas..
adusssss..malas....



- never be replaced -

Tak best

Hari ni hari yang tak best..

Kamis yang kena pakai batik & of course malas nak iron bau batik sebab banyak sangat wrinkle..

Jadi malas nakbuang masa, Iron la baju kosong dankain batik yang suhu yang tinggi..Kain batik kena tinggi skit..ah tu, masan nak iron tudung, tebakardan terkoyak tudung ku.. melekat di permukaan iron dan malasnak clearkan , malas nak cari tudung lain.. pakai la tudung yang tak ber iron, ..hahahha

Hari ni hari yang ak da confident..malas nak bangkit mana-mana, even café pun malas nak pergi..

Nov 10, 2010

hahaha

haha..
akhirnya berjaya utk tidak ikut My Amour main futsal..
jadi sementara MA tak ada, i pun apa lagi buat kerja rumah dan masak la..
Masak sotong paprik & sayur bayam je.
main reason tanak ikut, sbb nak tgk korean drama..hahahha
sambil potong carrot for my israfil pnya meal,tengok2 israfil yang 'mengemas ' kabinet, macam macam mana boleh terpotong jari ku...adusss sakit... pedih..
Israfil gelakkan ibu..nakal!!....
My Amour balik pukul 11, balik awal sbb nak makan masakan wifenya..berselera sampai habis sotongnya,..


- never be replaced -

israfil buli baba





- never be replaced -

I’m not bitter

I am writing this entry only for 1 reason..YOU
will know..and please stop itu..poor to yrself..kesian diri anda..saya sangat kesian kan diri anda…(sorry I terpaksa curi masa kerja just for
YOUalso this entry ditujukan to anonymous yang annoying itu,
sesiapa yang ikut my blog, tentu tau what I mean..

People like to think that I'm just bitter, that the scowl I carry upon my lips is a sign of some general disgust that I hold for the world. But those who know me best, know me better. They know that I am not a creature filled with bitterness and hate, but a creature filled with love, who is simply selective in who he spends it on.

Those who add to my life and enhance my existence, I cherish, those who would take away from it, I vanquish.

But before you call me bitter,
say it in front of those I love and
who love me, say that before those who have earned my trust and my companionship, say it before those who will prove you wrong.

For I can assure you dear erroneous fool, I don't have a problem with the world, just you. Just you and those like yourself who would drain me of my time and resources. I hate that and why shouldn't I? It's my duty and my will to live that causes me to despise that. It's the same that causes me to love those who contribute to my existence.

So while I may be a bitter human being, at least rest assured that I don't discriminate, I don't blanket and I don't hate needlessly. Rather, I choose my friends very wisely and those who are the closest to me understand the value in that.

But u know what? After it all, as much as it hurt, as much as I didn't want to go on, as hard as it was to just keep going day to day, it was worth it. I'm stronger,I'm more confident even though sometimes I became low confident. I razed myself to the bare bones and built myself back up again, based on no one but myself and what I felt was right. My conscience is clear, which is more than some can say. I've a great place, furnished out of the guilt of the other. I'm building a life that I'm proud of.

I have some
great friends that showed me that I could trust. I have since become a whole person in my own right, and am ready to contribute my own spark of insanity to a relationship with another whole person. I've got a great friend and lover who I've connected with in ways that I never could have a year ago. n I'm free to see what life has to offer...

So thanks, my clueless partner of so many years...if u hadn't been so selfish, so cluelessly cruel, so ignorant of the consequences of ur self-involved actions, I wouldn't be where I am today....and am liking where I am.

I'm the same way. There are people around me who think my favorite subject


- never be replaced -

Nov 9, 2010

tak nak ikut

Boleh tak kalau malam ni takmo ikut my amour main futsal…
Semalam cakap kat my amour, takmo ikot sebab nak tengok DARING WOMAN. hahaha..



- never be replaced -

Baby food

Google sana sini,Finally I've found such a good website which is so many info about baby food..macam-macam cara nak prepare baby food. Sebab I sangat sangat fenin memikirkan cemana nak bagi variasi makan to my lil one.. website yang I maksudkan lah wholesomebabyfood.

Banyak sangat info untuk mommies berkenaan baby food… Actually I belum explore sepenuhnya..

Bawah ni pun,I jumpa resepi ,tapi lupa sapa owner blog ni.I memang nak try.


*******************************************************************************************************

APRICOT BANANA CUSTARD

Source : Top 100 Baby Purées


Ingredients

50 g ready-to-eat dried apricots ~ roughly chopped
90 ml boiling water
1 small ripe banana
1 tbsp custard powder

Method

1. Put the apricots into a small saucepan, pour over half the water and simmer for 2-3 mins.
2. Blend the apricots and cooking liquid together with the banana.
3. Put the custard powder in a small saucepan andmix in a little of the boiling water to make a paste.
4. Pour over the rest of the boiling water and stir briskly over a medium heat until smooth and creamy.
5. Mix the custard together with the apricot and banana purée.

**Makes 2 portions and unsuitable for freezing.

:: I used about 120 ml of water instead of 90 ml..sbb I wanna make the custard a bit cair.If not, it will be a bit thick..Its up to you and your baby's liking ::


Note from Annabel : Dried apricots are one of nature's superfoods. The drying process increases their concentration of betacarotene, potassium and iron.



jalan-jalan







- never be replaced -

Scandal sana sini

Sebenarnya takot sangat nak tulis entri ni..Takot jugak menyinggung sapa-sapa,tapi for me, ni benda yang betul jadi dan reality..tapi not me lah..

Sejak akhir-akhir ni, selalu sangat dengar affair wife org dgn husbnd org, hsbnd org dgn anak dara/mak dara, wife orang dengan org bujang . macam-macam la scandal yang tak sepatutnya.

Cuma hati ini mohon pada Allah S.W.T supaya dijauhkan semuanya sama ada myself or MA. Mohon sangat both of us saling setia .. Sayang sangat pada mahligai yang kami bina ini.




Nov 6, 2010

mari gosok gigi..


baba beli kan my israfil baby traning toothbrush...mari gosok gigi..
opsss,,israfil belum tumbuh gigi..
hehehhe..


- never be replaced -

Nov 4, 2010

zoo Negara

Besok MA kata nak ajak israfil pergi zoo , since my israfil suka main ngan 'miow'- cat -..


- never be replaced -