Hi there...
I've been contemplating on making a blog for quite some time and I'm trying to improve my blog as well.. My blog is also a place to share all my thoughts , my feeling,what happened around me..and everything came out of my mind...
Who ever have been visiting my blog, thanks so much..


Dec 31, 2010

Friday morning


The reason the why i jarang dapat online dekat rumah..



si busuk seorang ni la yang suka kacau ibu...(busuk sebab baru bangun tido)
I tipu dia, telak keyboard lama..then dia pun tekan macam dia yang main game..Sebab MA yang suka main game ,israfil pun terikut-ikut la.
I pun mengalah & terpaksa on You tube , buka Pooh & Tigger , Fav cartoon my israfil & terpaksa buka CD " The Land Before Time " , Fav Cd israfil..

Ni la rupa leka my israfil..tpi i memang tak boleh online puas-puas..cuma malam je..
Yes..2 all my frens, malam je, i available.







- never be replaced -

Dec 30, 2010

Transfer

I am no longer with Perjawatan..
It's been almost 4 years i duduk Perjawatan..My first day also dekat perjawatan..
and now i am no more at perjawatan..

Tonight I was looking through some memories at Perjawatan.. i akan bawak semua pengalaman tu dekat tempat baru.once we start dekat perjawatan, bila pergi mana -mana tak akan ada masalah..maksud i part kerja la..Sebab Perjawatan is kind kind of busy place

Pukul 4.30pm , dapat surat pertukaran..Alhamdulillah..Dekat dengan MA..Setempat.
dan yang paling special, tempat tu nanti, sebelah meja MA..
Tak akan jadi isu ke bila husband-wife duduk setempat?
Semuanya dah tertulis...Apa persepsi orang, lantakla...
17.1.2011 tarikh lapor diri, ada 2 minggu lagi tempuh serah tugas..Kena siapkan apa kerja yang tertangguh..
Ma cakap petang tadi, masa balk keje, unit yang i akan pergi nanti, ok,..tak berapa tension..relax..
ok..i better off here..
senyuman sejak petang tadi meleret-leret je..tak nak hilang lagi ke?



- never be replaced -

Malaysiaku...

YAY...
esok cuti..
Tahniah buat skuad bola Malaysia atas kemenangan semalam..Walau kalah di tempat lawan, tapi ikut agregat, Malaysia juara Piala AFF..
Tahniah Malaysia..
Sempena kemenangan itu, PM bagi cuti..




- never be replaced -

Dec 29, 2010

On leave

Semalam, i on leave.. My SIL balik Kulim.. mak pulak ada hal semalam. So i terpaksa amik leave yang berbaki sehari je..
Dok rumah diam-diam, buat keja umah skit , surfing jap, tgk babies website, on FB & blogwalking je...
Israfil pulak tido berjam-jam, tengok jam rupanya dekat pukul 5, apa lagi , i pun kelam kabut prepare minum petang utk MA.. terasa macam surirumah menanti suami balik keja pulak
Siap semua, i ajak israfil main kat playground, sambil tunggu baba israfil balik.



Israfil pada awalnya tak confident nak jalan, sebab sandal tu kot...biasa pakai crocs hijau yang cumel tu

Ye yeee.baba balik.

Israfil belum mahu senyum. Sebenarnya, masa nak turun ni,israfil betul-betul baru bagun tido. Ibu terus sarung kasut..Taak sabar nak tunggu baba balik.


Haaa..bila baba letak dekat gelongsor, baru senyum..


- never be replaced -

Dec 27, 2010

blog's update

weekend, tak ada apa yang menarik.As internet tak boleh pakai..So this morning try call TM..rupanya internet ada problem...Jadi, memang tak blh online,dan memang tak update my blog..
I thought TM dah potong line internet ke..hahaha..

Saturday,bawak my SIL pergi tengok movie dekat GSC, One Utama..Upah sebab jaga my israfil.
Sebenarnya plan nak ajak pergi Sunway Lagoon, tapi cuaca tak berapa baik dan hujan je.Ajak midnight, tengok cerita Tron -Legacy..Quite ok la.Asalnya nak belanja cerita Hantu kak Limah balik - betul ke tajuknya ?- ..tapi , tiket habis..termasuk 11.50pm pnya..Ni 2nd punya try, my israfil pun tido,bila movie start..Baik israfil, kan baba?.

Time cuti jugak plan nak siapkan SKT tapi tak masa jugak..Masayang cukup-cukup nak tunaikan tanggungjawab sebagai isteri dan Ibu..rajin gitu..Tapi memang rajin la, 5 hari kerja, mana sempat kemas rumah beul-betul, basuh baju ke, lipat kain ke, masak sedap-sedap ke..masak ala kadar je..Time cuti la kena buat yang sempurna.

So,sudahnya..kerja office buat jugak this morning.Memang kelam kabut jugak pagi ni, sbb hari ni ada meeting SKT..



- never be replaced -

Dec 24, 2010

Macam budak-budak

Hari ni, termasuk jam ini, mulut masih lagi terkunci..Kemas-kemas.
Haaa....sebab malam tadi merajuk ngan MA..macam budak-budak..lama tak mrajuk..
Huh,..semalam MA men PS3 online.. memang tak da chance on pc sbb MA sambung kabel dengan TV skali.Memang boleh online, tapi for sure la network lembab..

Ok back to main..I pun dengan ngada-ngada dok tepi MA (kacau sikit je) yang sedang berjuang , (dengan org yang tidak di kenali.)..Mana tak marah..Tak marah kasar-kasar la..Tapi cemana boleh sensitif sangat...terus la masuk bilik sambil nangis..Agaknya sebab nak period kot..sebab tu sensitif...Merajuk pun, still siapkan makan pakai MA pagi ni.
Cuma dalam keta je. tak malu pesan nasi lemak kat MA.. sebenarnya malu.
Biasa la pas merajuk mesti malu-malu nak cakap....
mengada - ngada tak i?..skit je.org nak period memang cam tu kot..



- never be replaced -

Dec 23, 2010

israfil,acik dan acu

hari ni hari ketiga israfil di jaga oleh my SIL... Both pandai jaga.. ada pembahagian tugas..
Syiffa mandikan israfil, farah pulak siapkan israfil makan pun farah yg bagi..
Pandai jugak dorang jaga
Pandai jygak my israfil bawak diri.. Rasanya sejak israfil sronok nak jalan , main dan jalan saja keje..tak susah rasanya nak jaga..
israfil pun dah boleh main dengan famili terdekat - selain my family -
Semalam mak ada called,kata, ada beli kan i tudung..best sangat.. lagi pun dalam famili i, i dengan mak je yang pakai tudung...




- never be replaced -

The tourist

Release Date: 30 December 2010
Language: English
Subtitle: english / chinese
Genre: Thriller
Running Time:
Director: Florian Henckel von Donnersmarck
Cast: Angelina Jolie, Johnny Depp, Paul Bettany, Steven Berkoff.

Synopsis:
A remake of the 2005 French film "Anthony Zimmer" starring Sophie Marceau, this Hollywood romance-thriller revolves around Frank (Johnny Depp), an American tourist visiting Italy to mend a broken heart. Elise (Angelina Jolie) is an extraordinary woman who deliberately crosses Frank's path in order to mislead all those who are following her former lover Alexander Pearce, a criminal wanted in 14 countries, who has stolen money from a gangster (Steven Berkoff) and who is being pursued by an agent (Paul Bettany). Against the breathtaking backdrop of Venice, Frank pursues a potential romance but soon finds himself the pursued as he and Elise are caught in a whirlwind of intrigue and danger.


(Source: Cinema Online)






- never be replaced -

Dec 22, 2010

Masih lagi ....

I still not in a good condition situation.Tekak sangat sakit, sampai lemah seluruh badan..
Thanks to nadya for the advice.but sangat tak best, i can't even leave her a comment.. but its all about a security ..rite nadya? .there's a reason..
Hari ni nak bukak mulut, tak bermaya langsung..nak nyanyi pun, takleh ..- biasa i akan nyanyi together dgn lagu di pc ni, tapi pelan-pelan la..-

My officemate yang tersayang, andai nmpk diriku muncung je..sorry tau..


Let's picture talk's how do i feel today..nmpk blur kan?tak bermaya je..





- never be replaced -

delivered dah.

Present utk my israfil dah sampai while i pump susu dekat surau..
Tak sabar nak bagi israfil..






- never be replaced -

sakit cam bengkak

Ada sape-sapa tau, kalau sakit tekak, rasa cam bengkak dalam tekak tu, kenapa ye?
Bila tekan-tekan kat luar, sakit dan rasa bengkak...kenapa ye?i tak pernah asa cam ni..
Nak MC?
mcm tak boleh..







- never be replaced -

Dec 21, 2010

mimpi hantu

Hahahha..lawak...malam tadi i kan mimpi hantu..
Siap main kejar-kejar lagi..Yang best,dalam mimpi tu boleh baca sura yasiin ngan percik air yasiin kat muka hantu tu..
eiii..seram pn ada..



- never be replaced -

Dec 20, 2010

present untuk israfil


I finally dah jumpa toy yang i cari untuk israfil from Fisher-Price Brilliant Basics Baby’s First Blocks..Esok rasa nya sampai,..I dah order pagi tadi, payment pun done..
Sebenarnya, present tak berapa nak present la.heehe.. sebab i memang dah lama nak cari.. Tapi, yang i begitu pasti, israfil dah tentu-tentu letak dalam aquarium baba.Sebab suma toys yang ibu beli suma israfil buh dalam tu.. Nasib baik bola besar..kalau tak selamat ada dalam tu.. ,bola kecik,selamat dalam jugak...



- never be replaced -

Dec 19, 2010

Today & tomowrow ada wedding invitation that i had to attend..
So,today punya, done..Wedding ajid & kinah kat jengka..Bertolak pukul 10am..Luckly la jengka dekat je..so, pergi balik sehari pun tak pe..

Pic taken with Kinah, sorry Gambar ajid tak sempat..Gambar MA pn tak ada..

My israfil???harus ada...



- never be replaced -

Dec 17, 2010

untitle

Lunch tadi, tak balik rumah,then my sis ajak beli sumting kat ikea..Yang best sekali I dapat bwak my israfil. Memang kalau pergi mana-mana kalau tak bawak israfil, rasa tak lengkap. So, hari ni, disebabkan jumaat,masa rehat panjang,I bawakla… My sis belanja makan Meat Ball.packed sangat..Sebenarnya, i tak pernah makan pn .. sounds weird x?.. macam ketinggalan zaman kan.. I baru nak try makan..Tapi memang la ramai peminat meat ball, tp mungkin sbb lunch time kot…


On the way nak masuk nak masuk ikea, Ada jual toys dari Toy R us..Mulanya I tak perasan..No wonder la israfil dok tergedik-gedik nak kearah sana, Rupanya ada banyak toys..



Mulanya malu tapi lama-lama tak malu… My israfil teruja tengok kereta control, lagi pulak tayar boleh pusing-pusing..




- never be replaced -

Dec 16, 2010

Malam yang lapang..

Rasanya dah lama tak blogging malam-malam cam gini..
Malam ni rasa nya free sangat..My israfil tido awal.Tu sbb boring skit...Kol 10.15, dah nyenyak tido..9.30 start tidokan..agak lama nak bagi tido..kena tepuk-tepuk, kiss skit..peluk kuat-kuat..baru nak tido..
Sebenarnya macam nak try jait manik..ha..jadi ke?..baru nak try..tapi cam malas..haisshh..agak berbelit punya statement..sbnrnya, i punya tangan ni keras yang tak kreatif..Tpi teringgin nak try jait manik..nak harap try jait baju...for sure memang tak siap, sbb gunting kertas pn senget, ni gunting kain...

MA pulak tgk movie,cita apa ntah.. pas boring layan pc..So, i ganti layan pc lak..
Tadi puas survey theme park area Selangor...,next week my SIL datang dari Kulim..either nak bawak g Desa Waterpark or Sunway Lagoon..
Sbnrnya, upah untuk dorang tu,,sbb,mak balik kg next week, my auntie kawinso dorang kena babysit my israfil..boleh ke israfil duduk dgn dorang?..



- never be replaced -

i'm ready

Lunch td, MA cakap, January nanti kena pegi O/station..Erm..I'm ready..haaa..ye ke?
Memang dah sedia nak dengar...dengar je..tapi hari pergi tu, for sure , i akan sedih-sedih..Lagi 1, my israfil sangat rapat ngan baba.Mesti israfil rindu sangat..
Cakap pasal israfil..Israfil dah pandai sebut "Baa...Baa..babaa"... Ibu belum lagi pandai..bila sayang?.

Yang kelakar,Tokma pun israfil panggil "mak".. mak cakap..tak pa la..Kecik lagi...
Ni maknanya, israfil dah boleh ikut org cakap..tapi skit-skit je..
Ibu??.. belum lagi..mungkin susah nak sebut kot..
Ha..Sekarang israfil dah pandai sebut "miow" jugak.. ha..comel je..
Sapa nak puji anak ibu ,kalau bukan ibu sendiri kan?

Lagi1, sejak dah pandai jalan ni, suka sangat pusing 1 rumah.malam lagi aktif..penat nak tunggu ajak tido ..penat jugak tengok..
banyak melencong dari tajuk asal nampaknya entri i ni..


- never be replaced -

congrats to huda

Just now, one of my colleague bg tau yang dia dah pregnant.congrats to huda..Actually, kiteorg plan nak get pregnant sama-sama awl tahun depan. Tapi dia dah terawal.
Jadi kalau deliver, my israfil genap 2 thn..

Pic ni taken masa my israfil & Airis tengah main masa training futsal, Huda's daughter..Airis ni tua 15 hari dari israfil..kia sebaya jugak la, kan?

Note : I punya plan nak dapat anak before age of 35, means kalau boleh nk 5..InsyaAllah..


- never be replaced -

Penat..penat..penat

Lately ni, I rasa penat sangat & sakit badan..Pada hal duduk ofis je kot..Bila cerita/ngadu ngan orang pn, betapa penatnya badan..Orang mesti kata cam tu jgk..tambahan kata lagi “ macam buat kerja berat “
Entahla, mungkin sebab aircond ofis kuat sangat kot, jadi urat kembang.maybe...Ermm..terasa macam nak pergi spa la..lama tak sauna..


So, semalam malas sangat nak masak, MA beli KFC je..dekat dengan rumah je ( ofis juga )..MA pn, lepas kenyang terus tido.. I pun, apa lagi amik kesempatan on Fb jap..padahal, kain belum sidai lagi..hahahha…my status now, tak berapa nak active utk ber-Fb..Cuma download lagu je ..


Nak tau tak apa jadi pada my israfil?.

Ni rupanya keja dia..Patut sunyi sepi tak da suara.Rupanya israfil berada di suatu sudut sambil sepahkan kasut-kasut ibu...Ibu geram sangat..Terbantut kejap semangat ibu nak online…
Ok la..i mengalah & stop je..\lgpun, memang mandi time..israfil suka mandi!!.Tapi, kalinya..beza…Israfil marah sangat..marah sebab ibu kacau dia tengah ‘mengemas’


Ni la muka marah israfil…
- never be replaced -

Dec 14, 2010

Terpaksa

Kadang-kadang, ada benda yang terpaksa di buat, disebabkan terdesak.. Kadang-kadang, tanpa logik di akal alasan itu..
Cuma hanya yang boleh dikatakan, semuanya terdesak.
Bila dalam keadaan itu, tanpa fikir panjang, akibat perbuatan itu.








- never be replaced -

Dec 13, 2010

rindu anak ibu

TAK SABAR JUMPA MY ISRAFIL
RINDU LA..
JAM LAMBAT KE ANGKA 5 nih





- never be replaced -

Kad kawin saya.

Memandangkan zaman sekarang ni zaman cyber yang serba canggih, apa saja yang akan dibuat, semuanya hanya click..semua didepan anda..termasuk wedding invitation..hahaha..
Nak invite kawin sekarang, tag je,sekarang Fb tengah laku, tag di FB je la..sms pun ada..tak pun,ada yang scan kad & email..Semuanya mudah ,cepat.ekspress,selamat dan jimat…tapi, pada i la,kalau dapat tag ni, rasa betul ke pengantin tu jemput i?..hahaha..mungkin sebab tak dapat pegang kad kat tangan kot!.
Kemas-kemas bilik stor, jumpa kad kawin dulu..Memang i ada simpan kad kawin,bunga telur,door gift, Souvenir, for each of my children nanti.Semua akan dapat..sebagai kenangan.
.
Teringat my wedding kad dulu, banyak jugak kos.terutama kos stem..i pulak tempah 2 kad…ang Tebal&nipis mudah nak pos..yang dulu area dekat2, Kuala Lumpur or Selangor, bagi tangan je..yang kat luar dari sini pos je la…tapi Ada jugak yang I pos yang kad tebal tu..

Ok la..Macam mana tak tebal kan,ada pembahagian mukasurat antara Akad Nikah,Persandingan & Lokasi..

Muka untuk Majlis Persandingan.

Muka untuk Lokasi

Muka belakang dan sarung kad

Semuanya cepat berlalu, nak masuk 3 tahun (5 bulan lagi la)

- never be replaced -