Hi there...
I've been contemplating on making a blog for quite some time and I'm trying to improve my blog as well.. My blog is also a place to share all my thoughts , my feeling,what happened around me..and everything came out of my mind...
Who ever have been visiting my blog, thanks so much..


Dec 22, 2011

Nur auni irdina bt mohd syafiq

Alhamdilullah, israfil dh dapat lihat adik yg ditunggu tunggu.ibu selamat melahirkan puteri ibu + baba..adik lahir pada usia 38w+1d..
Keputusan cuti bersalin awl mmg satu keputusan yg terbaik, sbb dapat habiskan masa dengan israfil..awal pn 5 hari je..pastu sabtu dh selamat lahir..
Rasa sakit mula pukulz 9 pagi, tapi malas layan sbb cm x caya.jadi terus siap2 nk pg kenduri..sbb ari tu ada 2 jemputan kenduri, 1 jemputan majlis cukur jambul..pukul 12 kuar umah..dalam kereta dah rasa sakit dah..tapi buat tak tau je lah.sampai pasar borong, perut rasa dah x tahan, suh baba patah balik..terus pg hospital..bukaan dah 5, tak lama bukan dah 8.terus masuk labour room..dan pukul 2.15 adik israfil selamat dilahirkan..terima kasih allah atas anugerah ni..

Dec 8, 2011

Keputusan Muktamad.

Akhirnya setelah berhari-hari menimbang keputusan yang betolbetol..dan keputusan na cuti bersalin awal jadi.borang pn dah isi, ketua jabatan pn dah sain..jadi cuti bersalin awal start pada 13/12..memang ada yg cakap rugi..tapi biarlah..sebab utama nak cuti awal ni nak luangkan masa utk israfil..selama ni sibuk kerja.jmpa pn timecuti.jadi sebelum bersalin ni nk habiskan masa dgn anak ibu la..nti ada adik takot tak da masa nak main puas puas dgn israfil..pulak tu israfil skrgni makin manja manja, sejak nak dapat adik..ibu marah je cepat merajuk..tapi, baba ckp, biarla israfil ada adik awal awal, biar dia belajar bertanggugjawab,boleh jaga adik adik..InsyaAllah..

GL untuk bersalin pun dah settle..tinggal tunggu masa, walau Hospital Selayang dah guna sistem HRMIS, tapi tkot2 gak kalau sistem down..jadi spare gak la..
Cuti bersalin kali ni,plan amik 3 bulan..bessst sbb tak rasa lama nk tunggu baba abis Outsation..aba habis OS bulan 4...biar la org kata rugi amik 3 bln..tp nk jugak..sebab InsyaAllah adik israfil ni, baby girl..Jadi kalau sepasang, boleh rehat lama sikit kot..memangplan awal nak bagi israfil adik 2 taun skali.tp bila dah au mgkin dapat girl,jadi stop dulu la..tapi plan aasal nakget pregnant b4 35 taun..memang diteruskan..InsyaAllah..

Dec 5, 2011

Nak cuti awal blh?

Entah kenapa mlm tadi tak boleh nak tidor..asik nk terkencing je.rasanya non stop kot.perut lak sakit je..baba sia tanya barang dah siap ke blm.msti cuak jugak kot..lagi beberapa minggu je k bersalin..rasa macam nak cuti awal je..boleh tak ?Tadi dah tgk pekeliling.boleh amik cuti awal, sekurang sekurang 14 hai sblm tarikh dijangka bersalin..Pastu surat akuan kena antar kat cawangan PSM,kat pentadbir cuti.
tgk la kalau betol betol dgn keptusan ni..sama je kot ..nnti potong gak tempoh cuti bersalin nanti..

Dec 1, 2011

nak upload je boleh???

Hari ni tak da idea nk update apa..banyak cite..tp tak da mood nak post pape..jadi kalau nk upload pics israfil je la..