Hi there...
I've been contemplating on making a blog for quite some time and I'm trying to improve my blog as well.. My blog is also a place to share all my thoughts , my feeling,what happened around me..and everything came out of my mind...
Who ever have been visiting my blog, thanks so much..


Aug 31, 2010

our 1st date

Almost forgot that, today is my memorable moment to remember...


- never be replaced -

majlis berbuka puasa dgn kwn2


note ; thanks to iva saionji for these pics

- never be replaced -

Nur Zulaikha Delisha

Malam tadi my SIL, text ..Dia dah confirm nama for her daughter..
Nur Zulaikha Delisha..Happy sangat sebab ' Delisha ' tu is my idea..Actually, nak letak if dapat baby girl nanti,but it's ok la..bagi la dekat my SIL..nanti2 i cari lain.
Delisha which means in arabic is happy and make others happy..


- never be replaced

31 ogos 2010


Selamat Menyambut Ulangtahun Kemerdekaan ke-53


-never be replaced -

Aug 30, 2010

israfil suka sangat

Israfil, ibu boring sangat semalam..jadi ibu snap pics israfil..

- never be replaced -

Cuti

cuti Nuzul Quran me and my sis, pergi Ampang Park cari baju raya…tak jumpa..
So, we decided cari dekat Carrefour Ampang pulak… Sini mmg banyak sangat jual baju, ..meriah dan ramai..Banyak-banyak pun, blm tentu berhasil ,sbb nak cari my saiz, saiz ss or xs mmg x banyak… jumpa la dekat kedai ni .no need to mention the kedai aite?...Tu pn my sis yang jumpa…Murah la jugak,kain biasa je.. RM89.90 je..murahkan…Cuma, masalahnya, tak sama kaler dgn my husband…Terus msg my husband , bagi tau..apa lagi , jawapan nya dah tau dah napa beli ' but, its ok,boleh pakai nanti…
Malam, my husband text, bagi tau nanti dia carikan dekat T’ganu , sebelum balik KL..yesss..bes sangat. .thanks abg..
Haaa..my israfil pn blm cari lagi baju melayu…mesti comel anak ibu ni pakai bj melayu, walau blm boleh jalan lagi..


dekat supermarket masa nak bayar kat kaunter, beli bahan-bahan untuk masak makanan israfil (carrot,potato,brokoli,kismis)..tak nak duduk diam..


- never be replaced -

my newborn niece


Congrats to my SIL untuk anak kedua..
Baby girl yang comel..Nama belum tau lagi..
Waaaaa...jeles along dapat spasang....


- never be replaced -

Aug 27, 2010

PERHATIAN!!!!!!!!!

JGN MARAH.I'VE CHANGED MY BLOG TITTLE

Never Be Replaced

Baby I love you and I'll never let you go
But if I have to boy I think that you should know
All the love we made can never be erased
And
I promise you that you will never be replaced
Baby I love you and I'll never let you go
But if I have to boy I think that you should know
The love we made can never be erased
And I promise you that you will never be replaced

I love you yes I do
I'll be with you as long as you want me to
Until the end of time

From the day I met you
I knew we'd be together
And now I know I wanna be with you forever
I wanna marry you and I wanna have your kids
Thinking never compare to the feeling of your kisses

I can say I'm truly happy to this day
You make me thank God that I live my life every day
There's never been a doubt in my mind that I'd regret
Ever having you by my side.

But if the day comes that I have to let you go
I think there's something I should probably let you know,
Enjoyed everyday that I spent with you and
I won't miss you cause I'm happy that I had
You at all.

Baby I love you and I'll never let you go
But if I have to boy I think that you should know
All the love we made can never be erased
And I promise you that you will never be replaced
Baby I love you and I'll never let you go
But if I have to boy I think that you should know
The love we made can never be erased
And I promise you that you will never be replaced


I love you yes I do
I'll be with you as long as you want me too
Until the end of time

Note : I of my fav song,,,

baba israfil demam

baba israfil demam..
sangat-sangat risau..mana tak nya,jauh dari sisi...
mulanya my husband cirit birit..tapi dia sangat liat nak pergi klinik @ makan ubat..sangat rugi kan bila kerajaan dah peruntukkan wang perubatan..
Semalam, called my husband, kedengaran suaranya xda mood..
kan best bila demam time dekat rumah,boleh jaga kan...
sbb wife kesayangan nya akak jaga dengan sebaiknya..sbb kasih dan cinta...

Aug 26, 2010

Duit Raya

Yesss..
Tadi PM Umum kakitangan awam & pesara dapat duit raya RM500..alhamdulillah...

Teen girls’ secret night out ends in rape

Thursday August 26, 2010 ( the star )


KUALA LUMPUR: Two teenage girls’ secret night out in town turned into a nightmare when they were raped by two men who they thought were friends.
Both girls, aged 15 years, snuck out of their houses in Gombak at about 1am on Saturday to meet up with the two men in Puchong, whom they had met through a social networking website.
Ampang Jaya OCPD Asst Comm Abdul Jalil Hassan said the girls then joined the men, in their 30s, for a night out in clubs and other popular hangouts.
“However, things turned ugly when the men then brought the girls to a rented house in Pandan Indah, Ampang, and raped them,” he told reporters here yesterday.
The men later dropped the girls off at Shah Alam.
“The girls subsequently lodged a report at a nearby police station,” he said, adding that a man, aged 36, had been arrested on Tuesday.
“The girls managed to identify him from a line-up and he has been put under remand until Aug 30,” he said


( Source from the Star online - http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2010/8/26/nation/6923943&sec=nation - 0

bila baca ,macam2 sekarang..bukan ke ni mugkin juga faktor pada pembuangan bayi?

Aug 25, 2010

Gaji..

25.8.2010 hari gaji..
mula la buat calculation utk bulanan + untuk raya jugak...
Tapi, Alhamdulillah my husband yang banyak main peranan dalam our financial..
Selalu salary banyak habiskan untuk myself juga untuk israfil..
Thanks abg..
Bukan saja gaji, kalau dapat claim selalu untuk ibu & Israfil..
Tapi, rasanya itu perlu dikurangkan sebab now is the time to make over our house..
Raya lagi setengah bulan, baju raya blm beli lagi – baju kasual dah -..Baju siap jarang nak dapat saiz,even XS pn susah nak ada.ada pn, kadang2 tak menepati pilihan..Ntah la,my husband cakap cari kat Penang kot…

Aug 24, 2010

rindu

ARGH…
Sangat rindu dekat baba israfil…
Entah la…ada tak orang meluat when i keep saying the same thing?…tapi betol..
Sangat rindu..mungkin siapa yang pnh berjauhan, mesti faham..
Bila my husband ada,rasa secure sangat..bahagia sangat…Tak rasa masa yang berlalu..Tapi, hati tetap tak tenang sebab, tau yang my husband bukan boleh stay lama-lama….
Ya Allah,,mohon tetapkan hati dia untuk keluarga anak & isterinya…… Hati kadang-kadang tak senang & kadang fikir negative..- tak baik kan - Bertambah bila my husband kena O/S dekat luar semenanjung…
Walau hidup bersama atas dasar keperayaan,mana ade wife yang tak risau keadaan suami dia yang selalu travel ....

Aug 23, 2010

need some strength

No mood for today.Almost 2 weeks my husband balik, pergi keje ngan balik together..spend time together..But this morning kena balik Terengganu semula untuk habiskan baki projek..Planning habis 2nd September tapi rupanya 7/9 baru siap..nak buat finishing.erm..Dekat raya baru balik..
Argh..I need some strength to face the reality..Have to terima yang itu reality...

Aug 22, 2010

karipap versi baba israfil

Malam,rasa macam boring je...Badan memang penat..tapi malas nak tido awal..Sambil2 tgk Nightline, buat la karipap for my husband..baba israfil suka sangat karipap..sangat suka!!..BUT.no curry powder.tak tau la..mungkin stail orang utara kot @ Stail sndiri....i don't know..mungkin. I don't mind asalkan my beloved ni suka air tangan wife dia..betul tak abg?


jintan manis+jintan putih+lada hitam+halia+daun sup+bawang & cili merah
Roll dulu sblm tekap

See...jadi tak?tp tak berapa cantik lah...

Cukupla untuk both of us..boleh buat buka juga


note: karipap ni my husband yang ajar dulu masa mula2 kawin...Before kawin sangat malas masuk dapor..but bila kawin MESTI sbb my husband ni makan kat rumah, sbb no ajinomoto

Buka puasa

Today, terpaksa tinggalkan my husband & my israfil sebab terpaksa datang office nak sudahkan baki kertas kerja for Mesyuarat Jawatankuasa this Monday & Tues..So tak sempat nak siapkan juadah berbuka..Then, my husband took me to Jaya Jusco @ Kepong and been to KFC..

Simple aite!!!Lama tak makan KFC..bau menusuk kalbu...

Macam biasa i have to bring together Israfil pnya food..Porridge yang dah di blend halus2..yummy sedap sangat..,mana taknya,campur carrot and potato..

Bila israfil dah start solid food, mana2 pergi mesti kena bawak food dia...handmade tau..

yummy .yummy..ibu pun suka makan..manis sbb ada carrot + potato+ikan bilis..



Comot..Laju israfil makan tak sempat buka sama2 dgn baba & ibu

Location : Jaya Jusco @ Kepong

wedding pictures_part 2 (Kulim )

As i promised, I wanna upload some of my wedding pictures.
nak jugak...nak jugak.


Aug 21, 2010

part 2,later

nanti i post WEDDING pictures part 2 pulak, dekat kulim

wedding pictures_part 1



Since i was new in blogging - ahhh..rugi sangat tak blogging dari dulu -, i think i wanna share my wedding memories..Though it's been 2 years ago..but it still fresh..
Sorry.nak jugak..nak jugak ..nak jugak..upload my wedding pictures...

Locatian : Masjid Al-Firdaus & Dewan Sri Siantan,Slayang.
Date :24.5.2008 & 25.5.2008.


Aug 20, 2010

cat

ESOK KAMI NAK CAT RUMAH KAMI...

gift


Gift given by PERKIF for Ramadhan..
part of PERKIF member sangat tidak membazir..
Jumaat inggu pertama setiap bulan. akan ada bacaan yasin.
Tiap kali ramadan akan ada tazkirah dan tadarus

Giant,


Location : Giant Batu Caves
Note : Shopping some stuff for our family from Kedah (my MIL,my SIL and my BIL )





Aug 19, 2010

19.10.2009..

backdated jugak!!
Sebenarnya ni gambar lama, tapi nak jgk upload to my blog..blh dikatakan every night, mesti nak tgk semua gambar israfil..Tapi yang istimewa gambar-gambar lepas bersalin.