Hi there...
I've been contemplating on making a blog for quite some time and I'm trying to improve my blog as well.. My blog is also a place to share all my thoughts , my feeling,what happened around me..and everything came out of my mind...
Who ever have been visiting my blog, thanks so much..


Sep 28, 2012

Hari Terbuka FAMA

Sempena ulangtahun FAMA ke 47 tahun, Fama ada mengadakan hari tebuka utk wargaFAMA dan org awam..mcm2 ada..
Buat masa skrg ni, perkarangan bangunan FAMA sangat sibuk..kakitangan pn ada balik lewat malam sbb k settle keje slm majlis..majlis bermula pada 28/9-30/9/2012..

Besok hari wajib datangdan kedaanganadalah wajib jugak..sebab eso adalahhar perasmian..Boleh bawak anak2..bes nya.


Sep 27, 2012

4 Months preggy

My 4 months chubby face..lil baby bump dah reveal.fuhh
Beza peggy 1st & 2nd dlu..

posted from Bloggeroid

Sep 25, 2012

Semakin hari semakin besar

Alhamdulillah, hero ibu+baba dah semakin membesar dan bijak..ibu sangat bahagia sebab ada baba+kids..sbb merekala penyeri hidup ibu, lengkap bila mereka ada,disamping mak abahdan adik2..
Sekarang bila pagi2 antar fil, dia dah tak berapa susah sangat..sebab dulu kalau ibu antar, dia akan bangun dan susah tido balik...sekarang tak lagi sbb antar je fil akan terus sambung tido sampi kol 11..

Bulan depan israfil genap 3 tahun,Ibu sangat lega sebab misi ibu untuk israfil tanpa pampers berjaya,,sekarang fil dahpandai poo poo + wee wee sendiri..cuma kena ingatselaluutk uci tgn..sbb dia selalu lupa..mmg dia akan bgtau..Pandaikan anak iu..memang cabaranye, mengajar anak..sbb malu kot anak dah besar pakai pampers lagi.

Israfil sangat sayang adik dia, Auni Irdina puteri ibu+baba..sampai bila ibu bg tau ada adik lagi nnti, dia kata"ni adik "..tunjuk kat auni irdina la..(fil suka panggil adikdia irdina atau pn nama penuh, Auni Irdina)
bila ibu cakap "tak, dalam perut ibu ada baby lagi "
 israfil akan jawab " jangan masuk adik dalam perut "..maksudnya jangan masukkan semula auni idina dalam perut
ibu terang lagi, "bukan ,auni irdina,tapi adik one more,.baby"
tau tak apa fil jawab??? ..dia boleh jawab "tak nak adik lagi, tak suka ".
haaa..ibu tak tau sama ada fil maksudkan atau tidak apa dia ckp tu..

Ibu nk buat makan makan sikit bulan depan, semena birthday fil..tadi lunch ibu dah beli party bag utk fil..





Sep 24, 2012

Kuat makan

Sejak 3 hari ni ibusangat pelik dengan israfil.
Asik mintak nasi je.Yang pelik ni ibu kot, anak mkan nasi ditegurnya anak tu.hehhe
Mana ibbu takheran, bangun pagi je intak "ibu nak nasi white".
tengah hari pn sama, ptg dan malam.sekali masa makan mintak tambah pulak.pelik la ibu..semalam ibu masak ayam kicap, lagi la fil bertambah tambah..

erm..buah hati ibu ni, hero ibu+baba.sayang fil sangat sangat ..

Orang kata senyum filmacam baba..ermm.jeles ibu.

Fil boleh habiskan , seban dia suka sangat marsh ptato,,sejak kecik lagi dia suka,yangibu buat la potato+cheese+sususkit..

Bila hari cuti

Preggy kali ni ibu suka kemas rumah..Pantang nmpk  hauk skirt katlantai..Meman akan nmp la bila rumah pakai lantai hitam la kan kena la rajin skit..

Ok..walau cemana rajin pun ibu, kemas rumah cemana pn, 5 minit kemudian akan bersepah lagi..sbb kat rumah ada org rajin jadi tukang sepahkan..Bukan saja tukang sepah barang..jugak tukang sepah bila makan..

Ermm,,,nak rumah kemas dan bersih, jangan la kawin, takpun tak payah ada anakla kan..hehehe.
Tak pe..ibu tak kisah..boleh bersenam skit kan..

Ini 3 beranak memang suka sepah bila makan..
Tengok la baba dan anak ank nya.

pagi cuti ibu malas nak kemas lagi..malas
Sekarang dah jaditukang sepah  no 3 dah sejak besar ni..


kesayangan ibu





Makan makan di Engineering 2012

Seperti taun sudah , Bahagian engineering akan buatmakan makan utk sambutan hari raya,tapi taun ni buat lambat skit, sebab ramai meeting luar , ada yang outstation..Jadi jamuan  buat pada minggu lepas, 18.9.2012..

Ni sebahagian dari gambar yang ada.

Makanan yang terpilih di kalbu
me & alia..saya suka merah,,
tetamu yang hadir..
Me & ana
kami dengan pengarah kami
tetamu yang di jmput
Kami orang dapor..
Ni wanita di engineering,




Kurang selera makan

Lepas baik dari diarrhea, adik alhamdulillah dah sihat..tido pun tak masalah terganggu..Yang enting iu lea tido..tapi biasa la akan bagun jugak sbb nak susukan adiik..
Ok..sejak baik ni ,ada masalah baru , adik tak berapa selera makan..tak tau la pasal apa..nak sejukan ati cakap kat baba  "agaknya adik nak  tumbuh gigi k0t  ". bila belek gigi dan gusi,biasa je..tai pelik kalau adik tumbuh awal..hehehe..sbb fil dlu tumbuh lambat..senang nak bela gigi...kalau dah ada gigi memang kena rajin walau malas ,kena rajin berus dan check gigi fil..ok..tutup bab gigi.

Sejak hari sabtu, adk tak nak makan..suap  je bercinta naktungu abis semangkuk,,tak tau  la adik tak suka texture bubur adik tu,,sbb ibu buat ada texture skit..
Tengok la ari ni cemana..


Sep 21, 2012


posted from Bloggeroid

Tempoyak

Ibu sgt suka tempoyak..mkn dgn nasi kosong pn blh..mkn dgn sambal belacan lagi sedap..tapi baba mkn tempoyak msti kena campor dgn sambal belacan..ermm..sbenarnya br pandai mkn pn,sejak kenal ibu br pandai..
Tapi baba sangat gilakan durian..dpt istri pn hantu durian..dan skrg turun kat fil..fil pn pandai mlb durian..
Sngat kelakar pg tadi,ibu lapar,pagi2 mkn nasi gulai jantung dan tempoyak..sbb dinner smlm x mkn..tringat baba mkn nmpk sdap.haaa..pg td fil pn nk mkn nasi sama..nak tempoyak gak!!sah sah mmg menurun..tapi tak la byk mcm mkn nasi cam biasa..cma dia mengada sbb ada tempoyak la..hehe

posted from Bloggeroid

Diarrhea

Kesian sgt puteri ibu ni..mlm tadi tak lena tido..tiap jam bangun..nangis je.dlm tido pn adik nngs mcm sakit..
Pagi tadi adik kentut2 je.busuk lak tu..pastu tak lama poo poo lak..
Baru ibu tringat,semalam pn adik ada poo poo,pagi,kat umah mak,ptg n mlm..ibu mls pikir apa lg..tak syak pape..cma pelik poo poo adik kaler sama..
Pagi tadi pn sama..dah cuci dlm pukul 7..pukul 9 poo poo lagi..ermmm..ibi dh syak lain dh.bila urut prut adik pn,terasa angin..asik nngs je..sian adik..ibu pn mc gak ari ni..
Ajak baba g klinik..ermm..mmg adik kena diarrhea..sian adik..tp poo poo berterusan,tapi kerap.
Nk tgk mlm ni cemana..tp tadi ada bunyik dlm tdo..


adik suka kot g klinik..sbb baik je perangai dan ceria..
posted from Bloggeroid

Sep 19, 2012

Suka memanjat

Alhamdulilah puteri ibu, Nur Auni Irdina dah masuk 9 bulan 17/9..Besar dah..tapi giigi tak da la..sama mcm fil, umur setaun br tumbuh gigi.

Adik skrg dah blh terima FM..Alhamdulillah.
Aktiviti sekarang dah pandai memanja.katl ibu+baba memang dahexpert adk panjat..eehehehe..
dan sekarang dah pandai panjat sofa.perasan kuat..padahal kaki tak kuat sgt lagi..mak pn ckp, adik ni berani sgt..




Masih lagi berahsia

Percaya tak mak belum tau lagi adik fil+irdina ni..Buat masa ni belum terbukak mulut nak cakap..sebab tgk keadaanmak yg kelam kabut..Nanti terpikir tambah seorang lagi..Sebab tu hari tu paksa sangat mak cari orang..mak cakap tunggu 2-3 bln lagi, smpai hjung taun, tapi bilatgk keadaan mak yang peat..Hati tak sabar nak cari..
Ada cuba tnya kwn2 terdekat..InshaAllah..harap ada jumpa nnti..
 Rasanya mak mungkin syak kot,Ye la dah ari2 pg keje pkai sendat2 masa amik kids, mesti mak terperasan..
Berslah sebenarnya..kandungan dah 4 bulan, tapimasih lagi berahsia,,padahal kawan2 suma dah tau, org kulim pun dah tau,,tu pn MIL dgn Sil tau dr FB..SIL msg tanya baba mlm tu,betul ke mimi dh pregnant..

Dalam Dilema

semalam, masa amik kids, tgk mak penat sgt..Penat sbb jaga cucu2..
Memang pada awal2 lagi masa abis pantang, saya dh set babysitter..Bila bag taumak,dah set babysitter, mak terus merajuk..masuk bilik tak nak kuar billk,,,bila kuar tgk mata bengakak nangis.
Dengan hati mengalah, ptg tu gak packed barang bawak umah mak..
sebenarnya tak menyusahkan mak..sebab masa dalam pantang 3 bulan,dah rasa penat jaga anak..Mak lagi penat dgn rumah nak bela lagi..Sebab tu plan cari babysitter.tapi lain jadi.mak berdegil nak jaga cucu  sendiri..

Dan sekarang lagi bertambah rumit, sbb ayu - my sister - dah antar anak .rasanya dah 3 bln kot..dan mak memang tersangat penat..mandi , mkn pn tak sempat..sebab ayu antar naufal pukul  pagi..ambik pukul 7 pagi..bayangkan sibuk mak nak urus semua bendaabah, adik adik, rumah la..cucu 3 org..kadang2 masak pn ak sempat..Naufal pulak suka berdokong , kalau masuk buai kena buai kena ada tangan..Dan dia tak tido siang,..

Terpikir nk cari  maid, tapi baba tak suka..Tak suka diri dia maid yang uruskan..maksud baba, makan dan pakai..Sebab baba tak suka org lain ada dlm rumah, tak selelsa katanya,,sebab kami ni jenis ygsuka golek2 depan tvla..manja2 skit bila berdua,...memang selesa keadaan skrg..

Ada jugak cari pembantu rumah, hanya utk menjaga anak utk masa pejabat sahaja.tapi zaman skrg susah.harga yg dapat sama dgm pemantu rumah sepenuh  masa..mak ada tanyakan dekat maid sebelah, tapi bilatgk auni irdna dgn naufal dia ak nak..sebab sama2 baby..
Nak antar kat babysitter, sangat tak sampai hati..bkn tak percaya, kalau blh nak anak2dpan mata mak..tu sebab nk amik maid hari pejabat,hanya jaga anak..
Adoi.kepala sangat pening hari2 dok pikirkan hal ni..

Sep 13, 2012

Ibu ,baba dan anak sihat

Alhamdulillah,..Ibu dan anak-anak  ibu sihat..baba pun lagi la sihat..tambah tambah bila tak o/s badan naik..bila o/s badan susut..
Semalam pegi check up auni irdina dan adam israfil..Alhamdulillah berat fil dah  naik, tapi adik maintain sejak bln  lepas..erm..tak apa la..ibu malas nk pikir berat anak anak ibu dah  skrg ni..asalkan anak anak ibu sihat, aktif dan selera makan....mgkin memang keturunan kot..
Bab makan, adik la menang..fil pun sjak ibu tukar multivitamin baru, selera dah ada..sebab tu berat naik..
Ibu pulak??berat ibu timbang semalam 47.8kg..huhu.dah naik..tak pa la kan kot..kandungan ibu dah 4 bulan..kira ok kot!..
Lama tak update blog .

Sep 6, 2012

Kesukaan terbaru

Buat masa ada kesukaan terbaru..sayasuka makan.makan..makan dan makan.
kalau kat ofis sepanjang masa mengunyah je..tak kira apa pn janji mulut bergerak..
saya kini suka makan..makan..makan..dan berat saya dah nai ke 47kg.haa..tahniah
suka makan..biar makan sampai lebam
sekian, terima kasih.


Sep 4, 2012

Handphone hilang bila kat rumah

Bila balik rumah, ibu+baba mesti kena sorok hp..atau kena kelentong kata bateri kong nak caj jap..sbb tu bila time balik keje atau cuti, payah nak contact ibu..
Sebenarnya sejak fil besar ni, dia suka sangat main game kat hp..yang paling tak tahan dia pandai cari Playstore kat Hp, dan download bermacam game ..suka suka hati dia..pnuh dah game kat hp ibu...Selama ni mgkin dia perhati je apa ibu baba buat kot..
dan sebab tu ibu jarang dah nak snap pic anak anak ibu..Kalau fil kcik dlu memang banyak pics fil..
bila tgk, zaman skrg makin moden, bdk2 byk didedahkan dgn teknologi,,merisaukan takot lekadan kesihatan la..cth, mata cpt rosak..zaman ibu masa kcik dlu pandai men brick game je..masuk skolah menengah suka men CS kat PC..tu pn masa skolah menengah..tu buat mata cpat rosak dlu..

Tak suka abang

Auni Irdina sangat suka di cium2..tapi adik bagi ibu atau baba saja..
tapi..kalau fil, memang adik menangis menjerit menolak..sebab fil suka sgt cium adik dia sampai geram.kelakar bila tgk dua beradik bergurau senda..
dan sekarang adik dah pandai nak gigit abang dia..walau tak da gigi..agaknya sbb geram abg asik gomol adik je kot!..