Hi there...
I've been contemplating on making a blog for quite some time and I'm trying to improve my blog as well.. My blog is also a place to share all my thoughts , my feeling,what happened around me..and everything came out of my mind...
Who ever have been visiting my blog, thanks so much..


May 30, 2012

hero heroin

 Assalamu'alaikum..
Lama betol ibu tak update pape pasal anak anak ibu..Alhamduillah anak anak ibu sihat walafiat,,dua dua manja sgt..cuma ibu je tak sihat..hehehe..tak pun..ibu rindu kat baba la..takpe sabar..sabar..minggu depan projek PAKAR kat Manjung siap.baba boleh la stay opis sampai lebam..boleh ibu jeling n intai baba..kata ibu gn baba sama floor kan....
Ok..berbalik cerita Adam Israfil &  Auni Irdina..
Ok..fil skrg dah makin petah bercakap..jangan la tersalah cakap..memang fil akan ikut..Skrg jugak,fil bertambah tambah manja..manja sangat!!!.tak leh kena tegur terus nangis..adoii.cemana abang cam ni.
Adik pulakbln Jun nanti masuk 6 bln..taksabar nk bagi makan..Perkembangan adik setakat ni..suka sangat main jari kaki.tapi tak gigit la..sebab tak sampai lagi..Orang kata kalau main @ gigit ibu jari kaki,makna nya na adik la tu..ibu?? no comment..baba?..baba suka la..adik aru je, siapcakap bes klau ada 3 orang anak la..ibu?..noo..nanti dulu..
sebenarnya ibu nak comment apa org kata.sbb mungkin normal kot baby macam tu..lain budak, lain perkembangan dia..lagi satu..adik suka isap jari kelingking ngn jari manis..sedap sgt ke adik???..yang bes time tido pn sama..ni kalau bagi puting ni..lena tido..tp ibu tak nak bagi anak ibu puting.

syok main jari kaki
Suka sangat ibu snap pict adik
Memang suka main jari kaki
memang suka kamera
ha..memang suka wat muka baba..geram tgk lesung pipit adik..macam baba!
Baby sulung ibu yang makin manja
sayang...sayang..sayang sangat Muhammad Adam Israfil , hero ibu+baba.

May 18, 2012

Sedang risau

Malam ni memang terlebih melayan emosi..jujurnya hati tgh risau dan memikirkan sesuatu...

posted from Bloggeroid

May 16, 2012

Sangat sangat sayang

Boleh dikatakan setiap posting mesti pasal anak2 ibu+baba..
Setiap kali tgk gmabr gambar fil, mesti air mata ibu meleleh..
Ibu tak pasti air mata apa kah itu..nak kata sedih pun tak..nak kata happy pun tak jugak...masa taip ni pun air mata ibu meleleh laju..Ibu sayang sangat kat fil..adik pun ibu sayang..Fil sangat manja..paling bes, setiap kali balik keje, bila bukak pintu je..fil dah tersedia tunggu ibu..terus peluk ibu, seolah  rindu sangat kat ibu..
Sejak dari fil kecik smpai skrg, ibu suka tg gmbr fil,sejak dari hari pertama fil hadir kat dunia ni.. sayang fil ..
Sayang baba..sayang fil..sayang adik..

******************



Suka tgk gambar ni..masa ni kat hospital, baba+fil menanti  ibu+adik..
Lahir la adik..
baba+fil+adik
Fil sangat sayang adik.sayang+geram sampai adik rimas ngn fil
Abaikan baby bump ibu...Ni hero ibu+baba..sayang sangat.












Pukul 11

Bila pukul 11 mlm je..mmg time adk main...dh lama ibu perhatikan..
Adik jarang nangis..bila mlm je nngs2..ibu pikir gak .kembung perut ke..yg pelik,adik tak nak letak..tak nak riba..mesti nak dokong je..
Mula2 risau sgt..bila lma2 tgk sama je..rupanya dia pnya akal..suh ibu men ngn layan adik..
Kalau siang hari,baik je..tak payah pegang..letak je,sbb adik suka men sendiri..tp kena tgk2 kan la. Sbb adik dh suka meniarap..




posted from Bloggeroid

May 14, 2012

Apa pun pandangan orang

Baba ada post something kat fb.yang mungkin buat orang bagi pandangan ..mesti kebanyakkan pandangan yang negatif..tapi bagi saya..malas nak comment pape.sebab saya tau dan kenal husband saya cemana..
mungkin gurau baba agak kasar..tapi Allah sajayang tau apa yang akan jadi..
Setakat ni, Alhamdulillah, allah masih lagi pelihara masjid yag dibina atas nama cinta ni...adoi.agak geli skit..

Ibu+baba & kids


Rindu pada bantal busuk

Sejak kecik ibu memang ada bantak busuk..memang tak leh lekang dari bantal busuk.masa mula mula kawin dulu tdo pun mesti tido ngn bantal jugak.dan lama lama kurang sebab bantal busukibu tibatiba hilang..jumpa pun masa nak pindah umah sekaran ni..baba siap tunjuk kat my MIL..taksenonoh betol
tapi sekarang lagi bes.dapat berganda..ibu dapat 3 bantal busuk..
rindu baba+kids..rindu adam israfil&auni irdina..baba pun rindu sgt..
bila baba tak da, anak anak ibu la jadi pengapit ibu..sapai ibu bergilir gilir cium..
muaah sana sini..memang sejak dari fil kecik ibu suka cium anak ibu, terutama time tido..
sekarangpn..ibu tetap sama..ermmmm..garang macammana ibu ni pn, selalu kena israfl pun ibu tetap sayanggg anak ibu..dan kelakar sgt bila ibu tak leh tido.abis 2 2 anak ibu , ibu gomol..mcm org gila pn ada..
kalau nak tido pn ibu suka cium anak ibu.
 ermmm.tak sbar nak balik la.

baba+fil tgk kedah vs kelantan
Abang+Adik

Redha je la..

(backdated pnya cta)
Last month fil demam+batukdan kebiasaan bila batuk mesti doktor bagi nebulizer..kesian sgt bila anak ibu 
pakai neb.memang meraung raung masa 1st time pakai dulu je fil tak nangis, pas tu seterusnya anak ibu mcm dah serik bila doktor bagi..
Terbaru bulan lepas fil ada batuk2..dan cam tak caya fil tak nangis..siap boleh gurau dgn doktor..
ceritanya cam  ni .. 
doktor : adik sakit apa?
israfil   :baba..baba nak sunat..
baba    : ehh.baba dah sunat..sambil senyum simpul..
doktor : doktor gelak gelak je..
sebenarnya ni penangan cerita upin ipin
************************************* 
Ok je tengok..
Ok lagi..siap boleh tolong pgg taot asap kuar
Dah lenguh dah
berpaut pada apa ntah..

Pekerja site




Ini lah di pekerja site baba terbaru..hehehe..gambar ni masa ibu cuti bersalin, masa ibu+kids ikut baba kat manjung..




Fil manja menjadi jadi

Sejak ada adik ni, fil semakin manja..manja menjadi..ibu memang kadan kadang tak leh sabar,,
Sekarang pantang di tegur,terus menangis.
Ingatkan bila dah jadi abang fil makin ok..sampai baba cakap,punca manja sebab ibu+baba terlalu ikotkan semua kehendak fil..ibu+baba sayangggggggggggggggg sangat kat fil..
Bila adik tid, fil slalu manjamanja kat ibu..atau dengar kata ibu..
Ibu suka tgk gambar gambar fil dari kecik smpai skrg..skrg pn ibu suka tgk.
Ibu+baba saya fil dan adik..

May 3, 2012

Bottle feeding bila bercuti

masa balik  bercuti kat kulim, masa ibu nak susukan adik,ibu guna botol..tapi tetap dengan susu ibu tau..
my SIL tanya, " Owhh..memang bagi botol ". maksud my sil tu, time cuti ,time ibu ada, ibu tetap guna botol ke, tak direct feeding..
Memang ibu tak nak ulang kesilapan masa Israfil dulu,,time cuti je ibu directfeeding.jadi ibu silap besar la..bila kembali kerja, israfil payah nak minum susu..nak Df gak..
dan bila anak kedua ni, ibu dah belajar kesilapan..tetap dengan rutin pam susu,wat stok..untuk kegunaan harian la..Tapi petang petang ibu DF sebab saja bagi adik DF awal sebelum mlm..
Cuma pagi ni nak g keje,chilled EBM ibu tak wat stok pn..terpaksa ibu turunkan frozen ebm..tapi semat pam sebelum tido mlm tadi ngn pagi tadi sempat pam..pagi tadi adik dapat jugak merasa susu ibu yang segar seperti selalu..
Alhamdulillah adik mudah sangat dijaga setakat ni, setakat bergantung pada susu la..ermm..bulan depan adik dah boleh start solid..
Bila dihitung rupanya sejak adam israfil, sampai Auni Irdina, production susu ibu tak rehat pun..cuma di pertengahan pregnant kan adik, ibu tak berapa pam,sbb nenen sakit..Cuma israfil directfeeding je..dekat nak bersalin pulak tak bagi israfil sentuh nenen sebab dah kuar cecair jernih.tp sampai hari ibu nak bersalinkan adik, Israfil masih hisap nenen ibu..
Masa dalam pantang Israfil  punyalah syokkk mintak nenen ibu, sebab time pantang susu betol betol banyak..sempat  gak pam bagi israfil..dan sudah pasti ada je pandangan negatif bila ibu buat cam ni..ramai kata takbaik la..tapi ibu tawakal je..sebab rezeki susu ni Allah dah bagi..dan Alhamdulillah sekejap je Israfil mintak,,sebulan je,,sbb anak ibu cam tak nak, anak ibu paham, tu susu untuk adik...

Adik dan Abang jalanjalan

Sebenarnya mood nak update blog lm dtg lagi..garagara semalam kot,,jadi tgk je lah gambar2.nnti bila mood ok, ibu akan cita2.
ok.let's picture di the talk!!
.
Auni Irdina memang suka posing, tp Adam Israfil lak mkn cookies dgn selesa..
mesti syok dok dlm troli..pas 2 , siap tido puas2..

Alhamdulillah

Bila saya post status kat Fb suma tertanya tanya kenapa..tapi apa yang nak sy ckpkan, syukur Alhamdulillah..Allah sangat sayang kami sekeluarga..baba pesan jgn post apa pakat fb atau blog..erm..ibu tak kan post pape..
cuma yang mampu saya katakan, Allah sayangkan kami sekeluarga..

May 1, 2012

Dinner with family

Tiap kali balik kulim,dah jd kemestian..mesti mkn mkn..kali ni pg mkn kt juru..mcm biasa,mkn mee udang..tp ibu tak mkn mee pn..


Ibu+Baba & Kids

Acu & Acik
Ibu & umi

posted from Bloggeroid

Auni Irdina & Inas Mahsuri


 Yesss..adik dapat jumpa kawan adik..

Sekian lama, akhirnya dapat jugakadik jumpa kawan adik..

Penat sampai  tertido.
Sekaran Inas pulak ajak adik sembang


posted from Bloggeroid

Auni Irdina jumpa Inas Mahsuri

Semlm adk pg umah inas mahsuri..kwn adk..
Mmg dh lma sgt nk jmpa nadya..blik kulim kali ni pn tak dirancang..ari tu baba suh apply cuti siap2..dlm kpala terus pkir,blh la jmpa nadya kalau ada peluang..
smlm baba pg futsal,aqib lak kuar ..jd ibu stay umah nadya,dan mmg keje myembang je..biasa kalau sms tak puas..dan kbiasaan kalau bersms ngn nadya msti panjang berjela..
Ada je bnda nk di ckp..
posted from Bloggeroid