Hi there...
I've been contemplating on making a blog for quite some time and I'm trying to improve my blog as well.. My blog is also a place to share all my thoughts , my feeling,what happened around me..and everything came out of my mind...
Who ever have been visiting my blog, thanks so much..


Feb 26, 2011

my sister's wedding _ part 1

Penat sangat sebab my sister's wedding ( Ayu )..Preparation penat sangat i cuma tido 2 jamsebelum.. bersanding dekat dewan..
Ni cuma pictures yang i sempat ade..yang byk & cantik2 semua pada photographer..I'll upload later k..BTW yang ada hanya pada hp saja..
so...ni gambar setakat ini..

Location : Masjid wilayah Jalan Duta & wisma Sejarah, Jalan Tun Razak.



- never be replaced -

Feb 25, 2011

Ayu Nikah hari ni..

Lately ni been busy..Sebab my sis nikah n Majlis sanding esok .










- never be replaced -

Feb 21, 2011

Tempat perah susu di pejabat

Any have read my entri, tahun lepas, tajuk My Little Secret .. That's how seorang ibu berusaha to get & store breastmilk, .hehehhe..no need untuk cerita banyak sebab di entri tu i ada tunjuk secret itu..
Ok..enough..Sebenarnya pagi tadi on the ke ofis, i terdengar radio.di Hot FM..pasal impian masing-masing..So ade seorang ni , impian dia kalau boleh nak ade tempat perah susu ibu dia tiap pejabat sama ada kerajaan @ swasta..Tapi i tahu itu akan membabit kan kos..Tapi,kan best kalau memang ade..

For me i tak ada komen pape..sebab i akan pump di surau, memang ade org tengok..Tapi saya dah lali..walau kadang-kadang malu..Sbab kat surau tu, org nak myalin kain la..buat pape ntah... rasanya kat ofis, tak ramai ibu yang serious pump.masih lagi pump..mcm saya..Alhamdulillah i still....
Dulu i akan simpan di petisejuk ofis.tapi maklum la..bukan hak kita..kegunaan ramai..jadi macam-macam mereka simpan makan..dan macam-macam jugala bau pada susu..Kadang-kadang bau belacan @ durian melekat..jadila belacan flavour..



- never be replaced -

Feb 20, 2011

Saya tak tau apa Tajuk untuk entri ni..Thanks..

Cuti macam ni..rasa malas nk kluar rumah..bila tanya MA..for sure jawapan "MALAS"..ok..i faham sebab MA penat.Sebab dah start Outstation..yang bes sebab dekat Banting.area Selangor je...Jadi boleh ulang alik..2 jam lebih perjalanan..Tapi penat wooo..minyak sehari rm25..belum tol..nasib baik pakai touch n go..jadi tak perasan duit yang kluar dari wallet..bes sbb hari-hari boleh jumpa MA..tapi tak bes..sebab sian tengok MA penat.
Lagi pulak , bila kat site..memang panas..hari-hari kena urut..

Ok..pagi i bangun agak lewat..malas bangun awal..sebab nak golek2 dengan israfil & MA..prepared breakfast pun lewat..masak mee hoon...1st time masak..biasa Ma yg masak.. Saya tak bapa pandai masak mee..speghetti pandai la..

basuh baju keje?..siap..
basuh baju me & MA?..siap.
basuh baju My israfil?..siap
lipat baju ??siap..
kemas rumah??..siap
masak..??? siap ( brunch je..)

Sekarang saya nak online ..Main game..Cityville n update my blog..
MA??..macam biasa main game..kalau tak PES 2011, main GT5..

Ok..
IsrafilL??

SEKARANG ISRAFIL SUKA MAIN "MASAK-MASAK"..tidakkkkkk..
kenapa anak ibu ni sayang??..

****************************************************************

nota : I've noticed yang kebanyakan my entri semua pasal israfil..Juga i just realized i suka buh pic in each entri)


- never be replaced -

Feb 16, 2011

Cuti Maulidur Rasul

Cuti Malidur Rasul Ibu,Baba Israfil stayed dekat rumah je..Ibu buat kerja rumah, Baba lepak, Israfil buat keje macam-macam. Kalau dapat cuti macam ni memang best..bonus untuk saya..hahhaa..sebabnya weekend nanti tak la banyak buat krja rumah..
**********************************************************
AS USUAL..TIME CUTI BABA & IBU MELAYAN KERENAH ISRAFIL.. Sementara baru sorang je zuriat kami ni...
My Israfil suka sangat panjat-panjat lately ni..

Mengidam duduk dekat tmpat dia paling tak suka sejak kecik..Dah besar baru gedik2 nak dok.. I memag tak ajar israfiltido dalam buai smpai skrg, itu sbb dia tak mau dok kat benda alah ni..

Tak sedar baba snap pic ni!!!

Posisi duduk macam ni sebenarnya menunjukkan israfil nak kuar cari babychair dia..Tapi di sebab kan ada lagu 'Long Dinosour ' Terus duduk diam-diam..









- never be replaced -

Feb 15, 2011

Israfil First Teeth!!!

My Israfil has been teething and one of his teeth dah tumbuh.Yang lain dah poking through like just a little white point.Haaa.Lambat kan..anyway, Ibu tak kisah pn..sebab kalau awal, for sure israfil nakal masa tgh susu...
Im pretty excited!...
Ibu sangat gembira Israfil tumbuh first tooth & hit new milestones :)



NI GAMBAR YANG PALING MAHAL..Kena buat sampai nangis baru bukak mulut nmpk gigi.. macam-macam posisi ibu pusing sbb nak dapat gmbar gigi israfil..




- never be replaced -

Feb 14, 2011

My Aunt's Wedding

(So-it-can-be- call as a backdated pictures)
For this month of February we have two weddings yg akan di adakan..First is my Auntie , aunt Shida. actually this is her 2nd wedding.. I am her flower girl masa her 1st wedding dulu.. Masa tu i cute jugakla . heheh..angkat bakul..
2nd wedding is my sister.Ayu..end of this month..

Baba yang hensem..

Israfil yang tak mau dok diam..Nasib baik tak usik barang2 hantaran
Me , mak, ( my sisters), Ayu & Nana...Comel Jugak bila berhijab 2 org ni.

me & my auntie, Hayani, Nayli & Hannah.

Note : Majlis Akad Nikah

Location : Masjid Wilayah, Jalan Duta,KL.

- never be replaced -

Feb 8, 2011

Scotts Emulsion

Last 3 weeks, my israfil deman & i sangat risau..
SO, I was called to write about fish oil or cod liver oil supplements that I’ve given to israfil.
Recently, my husband and I were thinking of giving israfil some fish oil or cod liver oil supplements.Bought for my israfil Scotts Emulsion yang plain, yang original...Bau sangat busuk.so smelly...even, baba sendiri pn tak tahan bau & rasa..Kalau ibu lagilah..
However, by keep on hearing about its goodness dan i try cari goodness dia..
Saya pun cari di SINI nk tau kebaikannya

Scott's Emulsion

Children's Health Supplement : Scott's Emulsion
Scott's Emulsion is rich in cod liver oil which is a natural source of Omega-3 Vitamin A & D, calcium and phosphorus. It helps children to build their natural body resistance to infections like coughs and colds and develop strong bones and teeth during their growing years.
It is a brand trusted by mothers for generations to help protect their children from coughs and colds, so that they will grow strong and healthy.
Scott's Emulsion is available in two variants : Original and Orange flavours.
Adult Health Supplement : Scott's Cod Liver Oil Capsules
Scott's Cod Liver Oil Capsules come in easy to swallow golden capsules rich in natural Vitamin A & D and polyunsaturated fatty acids - Omega 3 fatty acids, EPA and DHA which help to build resistance to infections, maintain healthy tissue and promote strong bones and teeth.
Scott's Cod Liver Oil is available in 100's and 500's Capsules pack


Ni la yg i bagi kat israfil.Sangat suka..For trial baba beli yg kecik..dah 2 minggu israfil makan.


- never be replaced -


SYOKNYEEEE

Balik kulim kali ni memang penat sangat..Penat sebab banyak jalan..Spent masa yang berkualiti ni dengan famili.
  • My MIL belanja makan dekat Puncak Mutiara Cafe .Puncak Mutiara CafĂ© terkenal sebab environment tempat makannya agak unik .Romantik sangat.Kalau time malam bes tau..
  • Pergi minum air kelapa & laksa dekat Lazaria FAMA kat Kulim. For 16 months i berpantang & sabar tak nak sentuh Air kelapa & laksa..cuma char kuey tiaw tak sempat cari.
  • Pergi Padang Besar.tak shopping banyak sangat sebab cuaca yg panas dan tak da perasaan nak beli barang.MA belikan Periuk set 3..
  • Jlan-jalan kat Queensbay kat Penang.



note: balik kali ni dapat makan durian.Tu yang paling syokkkk...Tapi makan sikit je sebab still breastfeeding..16 months juga dapat breasfeed..Alhamdulillah..i juga still Pump..



- never be replaced -

Feb 7, 2011

Balik cuti

Cuti start 1.2.2011 - 5.2.2011.. Cuti Panjang..Means that my blog pn cuti..Masuk office hari ni, lengang je..Tau tadi baik amik EL je..penat wooo walau tak drive..

Bertolak dari kulim pukul 2.30pm..Guess what???..for the first time aku stuck , sampai rumah pukul 11.03 pm..Biasa Kulim-Selayang 4 jam je..Traffic sangat-sangat slow-moving. These included the south-bound lanes from Seberang Jaya to the Juru toll plaza in Penang, from Changkat Jering to Sungai Perak and from Ipoh to Sungkai in Perak... up-to-the-minute traffic updates by Hitz FM..

Luckly , my israfil well behaved… tido sepanjang jalan,.. Memang selalu macam tu.And the best part is…I can stayed & teman MA drive from Kulim –Selayang.. Congrats to my self..Before this, pantang start enjin, mata mesti padam.
Holiday kali ni memang holiday betol..nanti update lg… tapi penat jugak...



- never be replaced -