Hi there...
I've been contemplating on making a blog for quite some time and I'm trying to improve my blog as well.. My blog is also a place to share all my thoughts , my feeling,what happened around me..and everything came out of my mind...
Who ever have been visiting my blog, thanks so much..


Aug 15, 2013

Lama tak update

Semenjak skrg ni dah tak rajin mcm dlu nak update blog..
Busy??alasan je.
Hp kt tgn je.blh je taip..
Kat pc mmg lma dh tak blog gna pc.sbb time opis mcm mlas nk online.sbb boring pulak asik online je.

Sebab utama yg malas update adalah sbb benda alah di bawah ni ..


asal free je men benda tu..baru level 102 je pun.kecoh lebih!.

Tapi balik raya ari tu,hp crash.tak dapat main.Sbb men lebih sgt kot..
Bila baba repair balik hp,format balik game jadi reset kena mula dr level 1..huhh..malas nk main lak.konon frust la sbb usaha ssh payah..

Jadi ari2 dok ngadu kt baba.
Dan smlm agaknya baba mls nk layan asik "abggg tgk lah"..bini die dok mengada je..agaknya mls nk dgr baba amik fon,connect kt fb..siap..ha..rupanya begitu mudah.huhu.
Pasni mngkin layan balik kot..main la selagi tak bosan nnti bosan stop tak yah layan sgt.
Mcm cityville dlu.

Aug 1, 2013

Persiapan raya

Persiapan raya anak,awal2 lagi dah beli masa abis pantang ari tu.
Sebab time tu kerap keluar,jadi alang2 baba suh cari sekali siap.
Settle bab anak..
Cuma..berbelah bahagi pasal baju melayu israfil..mcam tak nak beli jugak mcm taun lpas,tapi bln lpas fil mntk songkok mcm baba.nk pakai raya katanya.erm...msti kena dgn baju melayu..
Nanti nanti fikir kemudian la.

Tapi baju raya ibu baba tak da lagi..
Ari tu pusing merata,baba tak berkenan pun baju.baba susah skit bab beli barang sendiri.

Untuk diri sendiri pulak,baju raya tak da lagi.tp mnggu lpas mak ada siapkan baju..kalau xda bkenan ,pki baju tu la.lg pn ada 3 pasang baju baru.

Baju kasual blm ade lagi.nnti balik kulim sempat shopping kot sbb balik awal ,jumaat ni.kasut pn pkai mana ada..

Persiapan rumah pulak,bli kuih raya je lah.tak make up umah kot,sbb lpas raya mngkin pindah umah baru..opssss..


Kasut raya abang dan adik.untuk auni irdina kali ni bli yg sporty .hehe
posted from Bloggeroid

Cerita blackout lagi

Sebenar cerita blackout tak abis lagi sbnarnya.
Disebabkan blackout tu,badan smpai sekarang pnat lagi.ok..puncanya stok susu abis rosak semuanya.
Kalau tak,sbelum tu happy sgt sbb tak risau pasal susu kurang sbb ada stok frozen ebm.
Tapi.bila rosak semuanya,jadi hari2 tpaksa pam ari2 sbnar utk harian.
Kalau sebelum ni,kalau pam,hasil pam blh smpan skit kt atas,esoknya blh guna yg frozen 2 btol.jadi tak la kurang simpanan.

Pasal lauk2 mentah.mmg kena buang semuanya.ikan,sotong,ayam semua kena buang.nugget ngn fries israfil pn rosak.baru je beli.karipap baba pn rosak semuanya.tp sempat simpan.

Walau cemana pn,tu dugaan bulan ramadhan kan.

Cuma bila tak da letrik,kesian kat ank2 je.sebab bila bukak tingkap mmg nyamuk masuk.dh la nyamuk byk gila.
Memang satu badan nyamuk hurung.kt muka jgn ckp la mmg byk.

Ubat nyamukn letrik yg mmg pkai sblm ni,mmg bla cm ni xde fungsi la..
Dah spray bdan dgn mosquito reapeller kurang skit.cma nyamuk hinggap kt tgn je.
Jalan terakhir,suh baba beli ubat nyamuk bakar.huhh..mmg busuk umah..busuk baju..tp ok la.nyamuk kurang.skrg ni pn still pki.biasa time senja br bakar buh kt bilik air.

pipi adik pnuh bekas sebenarnya

kakak pun sama









posted from Bloggeroid