Hi there...
I've been contemplating on making a blog for quite some time and I'm trying to improve my blog as well.. My blog is also a place to share all my thoughts , my feeling,what happened around me..and everything came out of my mind...
Who ever have been visiting my blog, thanks so much..


Jan 27, 2012

Berpantang dirumah mertua

ramai yang bertanya pada saya, "selesa tak berpantang umah mertua ", "tak segan ke dok umah mertua"..Jawapan saya mudah je..Alhamdulillah saya dapat sesuaikan diri dengan keluarga mertuammperasaan segan memang ada jugak sebab semua keperluan kita dorang yg sediakan..sama seperti mak kita sendiri sediakan..Alhamdulillah saya dapat mertua dan ipar yang baik sangat..

Perasaan rindu pada keluarga sendiri memang ada tapi saya jugak kena kuat..sebab dalam masa yang sama saya dapat kenal lebih dalam ipar2 saya..sebab selama ni kalau balik kg , paling lama seminggu je..kali ni lama, dekat 2 bulan kot..dan israfil ada jugak kawan sebaya..

putera puteri ibu

sayang anak anak ibu baba

Muhammad Adam Israfil Mohd Syafiq
Nur Auni Irdina Mohd Syafiq


Jan 8, 2012

Adik dpt baju minnie mouse

hehe..tadi nadya dtg melawat..adik dapat hadiah baju minnie mouse..cute sgt..mcm2 kami borak..memang kiteorg suka borak2..sahe mcm mcm..sejak kenal mmg suka share..sampai aqib panggil 4 kali la..lama kot x jmpa nadya..pas ni jmpa masa turn nadya bersalin kot..

masih lagi berpantang

Memang dh lama gila tak update blog..Nur Auni Irdina pun dah masuk hari ke 23..Sebenarnya pantang kali ni kat Kulim, umah my MIl..nak on9 , segan lak..ni pun guna laptop along - my SIL -..
sebenar blm ade apa bnda lagi nk update..cuma biasa la dlm keadaan berpantang ni mmg kena sabar la..pagi ptg kena bertungku, mkn lauk pantang..minum air panas..tp dah bersalin anak kedua ni,,,tak rasa apa..sebab pnh rasa berpantang cemana..cma x larat time nk pakai berut yg 9-10 meter ni..nk kncing je kena bukak..pas 2 pkai balik..tp nk bagi elok kena la sabar kan..
Pantang kali ni jugak tak boleh rehat rehat yg bahagia..hehehe..biasala dah ada ank..wlau mkn @ tungku my SIl yg sediakan kan..tapi israfil ibu kena lah uruskn..biasala..br dapat adik..
ok la..rasa mmg x da apa nk taip lg..baba pn dah balik, tadi baba g lepak n minum2 ngn geng baba..