Hi there...
I've been contemplating on making a blog for quite some time and I'm trying to improve my blog as well.. My blog is also a place to share all my thoughts , my feeling,what happened around me..and everything came out of my mind...
Who ever have been visiting my blog, thanks so much..


Jun 29, 2011

Lunch bersama mereka tersayang

Lunch hari ni bersama sama mereka yang tersayang, iaitu baba dan israfil @ JM Beriani House..

Israfil enjoying nasi beriani..

While baba bayar bil makan, israfi ajak ibu tgk fish..

Israfil yang happy dapat jumpa baba dan ibu..kan fil???

Sambung tengok ikan kat dalam mall..like father like son..dua dua teruja dengan ikan..

Macam biasa bila pergi Selayang Mall mesti singgah Popular Bookstore..

Sebenarnya israfil dah interested pada 2 buku tu..tapi baba ka "no way.habiskan buku yang ada"


Hantar israfil kat rumah tokma pukul 1.45 pm..dan ibu dan baba terus masuk office..





- never be replaced -

Saya suka makan Oat

Saya sangat suka makan oat..Semestinya oat yang original, sebab tak suka yang 3 in 1..oat tak banyak teringat zaman study dulu, kat hostel..jarang makan nasi..makan oat je..smpai 1 hari la boleh makan..rasa macam addicted pulak..macam baby suka minum susu..
Jadi israfil pun makan oat..Nestum ibu pun makan, sebab nestum yang baby pnya anak ibu tak nak dah..dan israfil sekarang share nestum ngan ibu la..


sedap la kalau dapat makan jambu paktam..



- never be replaced -

Bercakap hal susu lagi

Bila bercakap pasal susu lagi..teringat pasal susu lagi, israfil memang ada masalah.he refuse nak mnum susu tepung..Lagi pulak, sejak pregnant adik ni, memang tak prnah pam..sebab nipple sakit sangat..Maknanya israfil mmang tak minum susu sepanjang ibu kerja..Bukan tak prnah ajar..tapi tak prnah brjaya..Susu yang trakhir bagi susu nespray,beli minggu lepas...and what i've noticed is, rasa susu sama rasa dgn lactogen..sebelum tu ada gak la try bagi susu anmum , sampel dapat dari supermarket, pun tak jalan..Yang sebelum-sebelum ni beli and the result memang tak berjaya..Setakat ni try bagi susu yang murah murah, sebab israfil dah nak masuk 2 thn,,..lagi 1 reason, kalau beli yang mahal, takot membazir..betol ke caranya macam tu eyh??.ajar yang murah murah je??

Teruskan breastfeeding, bila semua solution tak berjaya..time cuti memang direct je bagi..memang kuat la israfil susu..cuma, kesian bila pikir balik masa office hour la..I'm worried that he will not getting the milk nurients while ibu pergi kerja..
Susu yang tak terhabis pulak, try bubuh dalam nestum .ada susu yang jadi keras...Nestum yang adult minum tu..boleh ke erk bagi???.sebab sebelum bagi makan oatmeat..dan israfil LOVES oatmeal..Nestum tu pulak share ngan israfil..memandangkan perut ni cepat lapar, tapi tak bagi la nestum 3 in 1..dan lagi satu, israfil sangat suka makan cheese...boleh makan 2 keping dalam masa yang sama..selebihnya, baba tak bagi, cakap kat israfil cheese dah habis.

Sebenarnya memang nak ajar israfil minum susu ibu through bottle pn susah jugak..Pening jugak dan sedih bila tgk dia melalak masa nak ajar botol..tapi 3 hari sebelum kerja tibatiba anak ibu nak botol..tu pun puas ckp kat anak ibu "tolong la minum, ibu nak kerja dah "..nasib baik anak ibu dengar kata..Tu pun puas beli macam macam puting..besar,kecik, lmbut,kras, leper,last2 nak yang doctor baby rupanya..agaknya sama ibu pnya kot..Tu pun, bila time weekend,kena bagi try at least sekali je botol.kalau tak nanti isnin memang tolak la susu botol tu..Walau macam mana pun, dapat baagi israfil susu ibu,adalah sesuatu yang indah,,damai dan bahagia je..Syukur sangat Allah bagi Anugerah dan rezeki untuk anak ibu..



Bila nak sedapkan hati, pikir cam ni je dalam hati, "selama ni ibu dah bagi israfil susu ibu sejak lahir walau ibu kerja, ibu tetap luangkan masa 2 kali pam susu untuk anak ibu...tu tak termasuk ibu sanggup bangun awal pam susu dan malam sebelum tido..walau stok susu banyak lagi dalam peti..lagi satu sebab, breast ibu bengkak la kalau tak pam..Bila anak ibu dah start solid food pun anak ibu tetap minum susu ibu..Cuma bila dah pandai makan, lepas setahun anak ibu dah mula kurang susu, sebab kenyang makan macam macam..Walau dalam hati ibu pun terpikir jugak la anak ibu tak minum susu masa ibu kerja.."





- never be replaced -

Jun 28, 2011

gula-gula oh manisnya..

Bila cakap pasal gula-gula.memang la sedap..manis, tu sebab budak budak suka makan gula gula..aku pulak..aduhai..preggy kali ni, memang lain la..mulut asik terasa pahit je..kalau dulu nasi memang tak lalu , bila bau rasa pening..skrg dah ok....cuma mulut masih lagi pahit.tak tau sampai bila rasa mcam ni..Ok..jalan penyelesaian yang mudah, aku makan lah gula gu;a yang manis..bayangkan sebotol mentos boleh habis dalam masa seminggu..rasa gigi macam dah lubang

Ha..ni salah satu sebab tak nak wat buku rawatan lagi..sure sure kena check darah..pastu nurse mati kata "awak ada keturunan kencing manis ke"..padahal balun gula gula banyak..
harap la benda tu tak jadi kenyataan hendaknya..takot sangat kalau kena kencing manis..so far, memang tak berapa gemar makanan manis..Tengok la, nak cari kurma la..ganti gula gula..




- never be replaced -

Jun 27, 2011

Jungle Gym @ Bangsar.

Went to a Hannah's Birthday Party @ Jungle Gym...my cousin ..

Welcome to Hannah's 4th birthday party

Tokma & Tokpa Israfil , my aunt tgh gossiping with my parent..pic hannah's mom tak de..die busy

Baba melayan israfil main kuda..budak kecik dapat main kuda, tak dapat main roller blade..

Baba, Israfil & Hayani (hannah's sister)

Israfil dah boring asik kena tolak je

Ok la..ibu bagi view yang dekat..cuma dapat belakang je lah..


kali ni.pic ibu israfil tak de pun..picture agak blur sebab pakai my hp je dan sebab dalam kaca..



- never be replaced -

Belum buat buku rawatan.

Adik israfil dah berusia 3 bulan dalam kandungan ibu.dan ibu belum buat buku rawatan lagi..Masa israfil dulu, tak silap buat buku masa kandungan dah 4 bulan..Macam malas nak buat awal lagi sebab awal lagi..hari tu buku check up masa israfil dulu baru jmpa dalam stor,cuma surat nikah je belum jumpa lagi..Ni la sebenarnya yang merunsingkan fikiran...Surat nikah tu penting la,msa simpan barang nak pindah patu kmas balik la tak tau mana letak..

Pagi tadi kol JAIS tanya, macam mana..Dorang kata kena pg PKNS buat surat akuan sumpah, pastu baru buat surat nikah baru, yang dapat pun cuma salinan, tapi yang keras macam asal..
Nasib baik surat beranak israfil yang besar gedabak tu ada..Tapi tengok la dulu, nak cari beulbetul,lagi sekali..sebab pelik jugak, cemana surat beranak israfil boleh ada..padahal surat tu skali ngan surat nikah..

Dan yang pasti, memang kena cari sampai lebam lah..




- never be replaced -

Bila israfil mengerti ibu ada adik dalam perut.

Sejak akhir-akhir ni,israfil dah tak nak tido dgn ibu..Lepas susukan,terus cari baba ,pasru tido atas badan baba..Dan sekarang kami tiga beranak suka tido kat ruang tamu..sebab luas dan selamat..Kalau tido atas katil, memang israfil akan jatuh katil..walau tempat tido anak ibu tu memang tepi dinding,letak la bantal kat hujung kaki pun, memang akan jatoh..Lagi sebab suka tido depan, mudah baba main game dan mudah ibu & baba tgk movie,,sebab baba suka download movie..ok..itu semua sebab kenapa kami suka tido kat depan..

Kebiasaan, ibu akan susukan dan tidokan israfil kat bilik..bila dah agak lena baru angkat kat depan..Tapi sekarang walau dah kenyang susu, israfil akan cari baba nak tido,dan memang akan tido lambat sebab baba suka melayan dan main dgn anak baba..biasala, anak lelaki baba kan..
Ibu pulak sekarang ni memang selalu mengantuk awal..Tapikan, ibu memang tak suka situasi macam ni..sedih pun ada, ..rindukan anak ibu pun ..Ibu tau , anak ibu memang ade rasa kot dah nak ade adik,tapi ibu rindu sebab tak dapat tido sama-sama dgn anak ibu..Bila time susukan, anak ibu akan pegang perut ibu dan kata "dadik.dadik"..

Macam mana keadaan bila tempoh pantang nanti ya?..





- never be replaced -

Jun 23, 2011

Cerita beberapa hari ni.

Things are going well for me...Alhamdulillah..Selera makan pun dah ok..tapi on-off la..ada time tak boleh makan, kalau bergoreng & brminyak..Tapi kadang2 ok2 je.. Tapi,i know that the first 12 weeks are going to be really difficult, and dah 12 weeks 6 day dah.It almost feel crazy..for me lah..orang lain mungkin biasa je..Luckly, i tak de muntahmuntah.And never for a second did i think that even in the first that i would be worrying myself sick over the slightest twinge.. memang tak selesa..sebab israfil dan baba perlukan perhatian..they needs me more..

Right now,tengah excited nak tunggu my little bump ni, tak sabar rasanya nak tunggu bila nk nampak..

This week, memang penyakit malas kerap datang..
Sebenarnya nak upload jugak gambar present untuk baba israfil..i just did't have time to upload the pictures and blog about it..sebenarnya,this week, memang penyakit malas kerap datang..semua benda malas nak buat..nasib baik la boleh keje, sebab tuntutan kan..tak kan malas keje tapi gaji dapat..tapi, bes cam tu..tak sabar nak tunggu cuti bersalin nanti and i was decided to take 3 months..bes kan..

Comel..sebab nak yang simple..cuma terlebih perkataan "H"pada baba tu..hehehe
Yang 3 happy family ni, bawak ke ofis..bagi kwn2 rasa.

Ni la hadiah utk baba..cupcakes je + belanja makan pizza..sebab teringin nak makan salad kat pizza..padahal kat umah boleh je buat..
Cute cupcakes ni boleh di dapati di CHENTAOVEN..Klik "like" untuk view pictures...





- never be replaced -

Jun 22, 2011

M.A.L.A.S

malas.semua benda nak buat tapi malas...
bye








- never be replaced -

Jun 20, 2011

israfil dah mula macam macam

sekarang ni,kandungan adik israfil dah 3 bulan..InsyaAllah,ade beberapa bulan lagi israfil boleh manja dgn ibu.nanti adik dah ada, i kena la jaga adik macam mana jaga israfil dulu..penuh perhatian..dan betul betul jaga..
israfil dah mula buat manjamanja..agaknya anak ibu & baba ni fikir kalau ada adik nanti baba nagan ibu tak sayang dah kot..ape tak nya, merajuk skit terus, baring atau terguling kat lantai..tapi nasib baik bila kat luar dia baildan well behave..walau macam mana pun, sayang ibu dan baba pada fil, tak pernah berubah..tetap sayang..
dan yang paling penting, nasib baik MA sangat seorang yang penyabar..bila i pening, MA akan tolong jaga israfil..yang paling kesian, time malam israfil selalu kena marah ngan ibu..sebab time nenen la..sakit tau..tapi cemana pun ibu tetap susukan anak ibu..
Cuma preg kali ni ntah la kenapa sifat pemalasss tu datang..kain melambak tak lipat ..tak tau bila nak lipat..adoi..tolong.



- never be replaced -

hari cuti yang boring

Weekend kali ni boring..tak boleh kemana-mana.sbb kereta ade prob..tayar pulak pecah..ari ahad mana ada bengkel bukak...plan nak belanja baba israfil makan, kononkonon nak surprise father's day..tapi tengokla..kalau malam karang kot.semalam petang tibatiba teringin nak buat kuih donut..ajak israfil pegi kedai..beli belah la sikit barang, sebab banyak barangan yang nak diguna tak da..dan ada yang habis..
petang dekat maghrib baru siap..jadila jugak..seprate bagi mak, bagi ayu sikit.




- never be replaced -

Jun 19, 2011

selamat hari bapa

SELAMAT HARI BAPA..

untuk baba israfil.
untuk abah tersayang



nota: gambar abah kat pc ni tak da yang sorang..ni picture nk pegi raya rasanya.




- never be replaced -

Jun 15, 2011

Bila rumah sunyi tanpa baba dan israfil

Petang, baba dan fil keluar..tinggal ibu sorangsorang..boring sangat bila dua orang yang tersayang ni tak da..Layan Nora Elena pulak sorangsorang..biasanya baba dan fil mesti teman ibu, walau baba tak layan cita ni..tapi hari ni baba bawak israfil pegi tgk budakbudak opis lawan takraw..malas nak ikut..

Boringnya..hari ni kepala peningpening lagi, tapi larat la nak masak..gagah dan kuatkan diri jugak..sebab baba israfil nak makan cencaru belah belakang..lauk lain dah siap..cuma tinggal daun pandan je yang tunggu dari baba israfil bawak balik..cili dah siap tumbuk, ikan dah siap siang..tinggak nak sumbat kat ikan ngan balut ikan..terus goreng je..

abg oh abg..bila nak balik ni...nati tau tau ikan lompat masuk kuali sendiri..
Boring sangat bila dua orang ni tak da..sunyi je rumah..



- never be replaced -

Jun 14, 2011

kasut idaman..

Kaum perempuan memang tak kan terlepas daripada bercakap bab kecantikan..sesetengah sangat suka bab make up, sampai banyak gila koleksi make up ..my sisters pun sama..Sesetengah suka pada handbag atau kasut..for me, make up i pakai...perempuan kan, tapi sesetengah tak berapa..suka yang natural2je..kalau beg atau kasut pu, memang saya sangat suka..Kebanyakkan abangku sayang yang beli atau duit sendiri..tapi perempuan juga tak boleh lari dari hand bag..cuma sekarang ni, kena pakai hand bag yang besar, sbb nak buh barang israfil..Kasut pun, memang tak boleh tahan kalau tgk..adoi...

Disebabkan ketinggian i ni yang tak berapa tinggi...kasut pilihan dan yang dipakai semestinya high heels..Cuma masa disekitar tahun 2007 sampai sekarang,heels diketepikan sebab masa tu i dah addicted pada wedges shoes..walau tinggi,contohnya biasa yang pakai 9cm atau 10cm..tgk pada design la..tapi tinggi cemana pun, selesa..sebab rata..Cuma sekarang juga, tak boleh yang tinggi sangat, sbb dah ada anak..zaman anak dara atau tak da anak,boleh la.kalau skrgni cam tu,mesti terkedek kedek nak kejar israfil.Teringat jugak masa tu pregnant kan israfil, nak masuk7 bln, pg ccheck up,pastu doktor sound..siap tulis dalam buku rawatan "PEMAKAIAN KASUT YANG TIDAK SESUAI".. jadi kalau jadi pape, mesti blame kasot kan..

Walaumacam mana pun,sebenarnya pemakaian kasot tinggi tak bapa elok utk kesihatan..saya tau..tapi ..tu la..degilkan..
Semalam , saja tgk online shoes..adoi.dah buh dalam wishlist nak beli pas beranak..sbb tgk heels sangat comel comel, ...tapi ditentang keras oleh my husband..sebab susah nak handle anak...jadi cemana?lama tak pakai heels, pakai pun time office.yang formal & bertutup dan rendah je..

Ni la kalau pakai time office hour, yang sopan dan formal..

*******************************


Comelkan?

Berkenan yang ni.

Ni pun berkenan..

comel jugak..

Comel jugak jugak

ni pun ok kan..simple je.



- never be replaced -

Jun 13, 2011

Perut oh perut

Perut ni cepat sangat lapar..missed time makan je mesti terus lapar..Balik kang macam nak ajak abangku sayang makan roti canai je..sedap nya..pregnant kali ni asik nak makan roti canai je..
"abang jom, amik anak terus makan roti canai nak?"






- never be replaced -

Baba dan israfil main bola..

tiba-tiba rasa nak upload video israfil je..


video



- never be replaced -

Teringat zaman sekolah dulu-dulu..

semalam ikut baba israfil beli anak ikan, jadi stop dekat my former school..sebenarnya harihari terakhir skolah.memang tak banyak kenangan pun.,.kawan pun tak ramai..yang still contact pun berapa kerat je..yang selalu contact ngan nurul je..yang lain tegur gitugitu dalam FB je..ade pun tegur bila abis skolah, sebab zaman skolah dulu tak penah tegur..
Masuk skolah ni pun masa form 4, bulan julai..banyak yang kena catch up,,terutama subject add maths dan accounts..sebab dapat masuk kelas account..lagi pulak dah nak dekat exam akhir tahun..

Sebenarnya tak terpikir akan masuk kelas account ni, sebab masa kat former school saya dalam arts stream, iaitu dalam kelas english literature, berbeza dari subjek Eng. literature dalam subject english..lagi dalam ,seba kena study bahasa org putih duludulu..Bila masuk skolah baru kena masuk pulak kelas accounts...lagi pening ngan susah subject ni, sebab dah missed banyak sukatan..

Teringat masa mulamula masuk skolah, disebabkan ni jugak la ade gossip tak sedap didengar..Ni kejadian masa Ist day skolah, dapat masuk skolah baru chinese n indian jugak..agaknya sbb kelas account kot..Jadi yang mula-mula tegur sya sorang budak cina ni.nama Meng Teik..yang kelakar sangat, ..ok la sebab kan kelas ni ramai chinese, ingatkan sama macam skolah dulu, tanya la dia "what is our subject after this?", Meng Teik dengan sopan cakap, "skolah ni tak cakap orang putih..cakap melayu"..yang tu yg jadi bahan gossip..tersebar luas gak.memang malu sangat..nasib baik saya tak pakai pinafore sebab memang tau skolah ni pakai tudung..skolah lama memang pakai pinafore, sebab girls school kan.

ok la, dulu saya skolah kat PJ, girl's school....kebanyakkan chinese & indian..dalam my class cuma ada 7 orang je malay girls.bhasa pertuturan harian memang dalam bahasa inggeris..kalau pegi kedai pun akan tercakap english..selalu pg kedai kat sec 14 la ..masa pun banyak habis kat skolah..jadi harihari mengadap kawankawan..sebab tu bila pindah skolah kat selayang, ingatkan cam tu..sebab ramai chinese..memang masa kejadian tu memang malu sangat.

Sekarang bila dah keje ni, tringin balik masuk skolah.cam comelcomel je..boleh cuti panjang..cumadah kje lagi best..ada duit sendiri..boleh menjoli sakan...ahaha..tapi tu dulu masa single la..skrg dah kawin, kena simpan untuk masa depan dan anak anak..


ibu sayang baba & anak ibu..


- never be replaced -

israfil memang yang kedekut

Sebenarnya kelakar btol tak tgk tajuk entri..ni bukan doa seorang ibu tau..tapi betol israfil memang kedekut..tapi pada benda @ makanan yang dia betulbetul suka..contohnya coklat @ biskut coklat...yang lain makanan dia tak kisah..

Cam ari tu, belikan biskut coklat..baba panggil roti, belah kedah panggil biskut tu roti.. ibu siap bagi dua,belah kanan israfil punya belah kiri bagi baba...siap cakap "yang right hand ni fil punya, left hand baba punya".. tapi anak ibu ni lagi bijak,dia makan yang belah kiri yang baba punya..bila i cakap "ok, yang right hand ni bagi baba,sebab fil dah makan baba punya".bila i cakap camtu dia makan belah kanan lak...jadi , akal dia lagi panjang dari ibu, .nakcakap apa.biar je la..anak ibu siap cakap "kedekut..kedekut"..tu bila apa yangkia mintak dia tak nak bagi..selain tu, as my entri before..israfil pun kedekut kalau pakai bantal dia.tapi dia tak tau dia lagi busuk dari bantal busuk ibu.. bila la ibu nak kata anak ibu ni wangi kan fil..fil wangi pun ibu cakap, busuk la anak ibu ni..


ibu harap anak ibu bukan la betulbetul kedekut..besar nanti , ibu nak anak ibu jadi seorang yang murah hati, tak berkira dan suka menolong..



- never be replaced -

Kenyit mata.

Rindu la kat israfil...rindu kat anak ibu ni..kenapa ye bila hari isnin mesti teringat dan rindukan anak ibu..selalu cam tu..memang semua ibu cam eyh?..macam bercinta je..
Tiap malam dan tiap kali susukan israfil...ibu ngan anak ibu ni mesti main kenyit-kenyit mata..agaknya ibu ni boring kot..susu je tak de apa bnda nak buat..sbb tu suka pandang ibu..pasti kelip dankenyit mata..pastu gelak kat ibu..

Kalau tak pun..mesti ngadu "sakit"..gatal pun cakap sakit..bekas luka @ gatal pn cakap sakit..pastu pantang ibu sentuh bekas atau tempat sakit..mesti nak cakap ' sakit..sakit...' israfil sebenarnya ngadu, na manja manja..sebenarnya tak teruk sangat pun..ngada ngada kan..cuma tempat melecur, ibu tak berani usik..ngeri tgk..

Fil, ada adik nanti, dah tak leh manja dah..kena dok ngan baba la time adik kecik lagi..ibu pun kena jaga adik, macam ibu jaga anak ibu dulu dulu..

"Selalu mohon, agarAllah melindungi kandungan ketiga ni..sebab takot sangat kejadian yang sama jadi.."



- never be replaced -

Jun 11, 2011

Mood Blogging pagi sabtu..

Hari ni saya bangun awal, dapat on pc jap.Back to semalam punca cerita , pasal my aunt...semalam kami balik lewat,..Pegi umah my aunt kat seksyen 16,Pj..lepak2 sambil makan jap..pastu straight away pg taman rimba bukit kiara..nak tgk tapak..ok la tempat tu..open je..parking pn banyak..cuma tak bes..tema nya...tema kena pakai pakaian tradisional..jadi kena pakai baju tak bapa nak cantik...dan tudung pn tak bapa cantik...sbb my aunt yang bagi..nak bagi seragam..

Dan..tujuan bangun awal pagi ni nak masak nasi lemak..teringin makan lak...kat kedai..siput je..dan yang pasti baba israfil memang dah lama nak makan nasi lemak air tangan istrinya..harap la..time menumis dan mengoreng kepala tak buat hal..sbb memang tak tahan bau minyak..
ok then..will update later about da wedding..



- never be replaced -

Jun 10, 2011

Balik Awal

Balik awal, nak pg umah aunt shida, my aunt..tomorrow is her wedding ceremony kat Bukit kiara.tak sabar jugak jmpa israfil yang semakin manja & mengada2..








- never be replaced -

Entri yang tak ada idea..

Assalamualaikum.

Selamat hari jumaat..Hari jumaat yang indah ,penghulu segala hari..
I've noticed that i tak post any entry since my israfil melecur..The truth is, not becoz of israfil, but me..I have no mood nak buat apaapa..Adik memang suka suruh ibu rest je...Badan pun tak berapa sihat, i'm no sure whether bcoz i still breasfeed my israfil yang mana i have no appetite to eat dan baby pun perlukan makanan nak membesar..sepatutnya i should take a good of my diet..nak wat cemana, kepala asik pening , makan pun tak best bila terasa kat my tongue..tak best tau..
israfil dah getting better..luka dah kering sikit..cuma still tak pakai seluar kalau pakai t-shirt kalau tak, pakai romper je.cuma semalam, try pakaikan seluar, tapi...tercarik pulak kulit yang kering tu..abis pedih peha dia.
ISrafil tgk main bawang ibu .abaikan barang bersepah belakang tu..semua tu kerja israfil..
.





- never be replaced -

Jun 6, 2011

Bila Israfil cedera..

Weekend kali ni, baba , ibu dan israfil lepak umah..Plan hari sebelum nak jalanjalan ngan baba nak g joging..Pagi sabtu, baba cakap nak masak nasi ayam..Jadi, pagi tu pegi pasar dan terus breakfast roti canai dekat kedai buluh..Dan macam biasa ,israfil yang tangan yang cepat mencapai air milo,.dan kesudahannya tumpah atas peha anak ibu ni..dan pertama kalinya anak ibu menangis tak henti..pertama kali juga israfil menangis kuat..dan menyebabkan ibu menangis sama dengan anak ibu..ibu tak peduli bila orang tengok ibu mengadangada sebab nangis sama..ibu tak kisah,..ibu sayu bila dengar suara anak ibu..

Dan anak ibu pun seharian la terbaring sakit...cuma time mala je hilang kawalan , sampai ibu takboleh tido lena..ngeri..ibu tau mesti sakit..Dulu masa anak ibu kena demam campak & chicken pox, pun tak mrengek atau susahkan ibu dan baba..
hari ahad, ibu rasa anak ibu lupa kot , yang anak ibu cedera..sebab boleh berlari ngan main ball..cuma bila ibu sapu ubat, tibatiba je anak ibu kaku..wayang je..terus ngadu "sakit...sakit"...tak boleh gerak pulak tibatiba, terus nak baring tak leh gerak..

Ni rupa pada hari pertama
ni pada hari semalam (ahad)..







- never be replaced -