Hi there...
I've been contemplating on making a blog for quite some time and I'm trying to improve my blog as well.. My blog is also a place to share all my thoughts , my feeling,what happened around me..and everything came out of my mind...
Who ever have been visiting my blog, thanks so much..


Jul 29, 2010

Al-Fatihah

Al-Fatihah buat arwah faiz..( Muhammad Faiz bin Abdul Halim )
saya sangat sedih dan terkejut arwah pergi...masih muda, dan banyak perlu dia buat..Tapi Allah sayang sangat kat dia, mungkin sebab tu Allah ambil dia.
walau dia cuma adik ipar saya, tapi saya anggap dia macam adik saya sendiri..
Israfil suka tido dekat bahu dia,adik2 saya sndiri pn suka kat dia. Dia pandai melayan budak2..
Dia sangat baik,solat tak tinggal,mengaji,puasa sunat,lembut,..
Moga Allah letakkan dia di kalangan orang-orang yang beriman..
Amin

Stok Susu


Td stok susu untuk israfil dapat sikit je...dalam 5 oz …tengok nanti masa pump petang pulak macam mana..
Rasa agak risau jugak, ramadhan dah hampir, macam mana nak supply susu untuk israfil..
Rasa-rasa esok ok kot,,mgkin sbb hari ni tak makan apa, Cuma minum air kosong je..
Mungkin saya perlu banyak makan vitamin kot, tapi buat masa ni, I masih lagi minum susu Anmum Lacta..
Dalam hati doa sangat, moga-moga kuantiti susu akan bertambah..
Seronok dapat breastfeed israfil ,. dah 9 bulan, masih breastfeeding him…
Best masa tengah menyusu dia, Masa pangku dia, dia tengok ibu dia , cungkil2 mata Ibu dia, cungkil2 mulut Ibu …
Best menyusu dia masa tido, dapat peluk2 dia, dapat cium2 kepala dia.
Harapan,untuk adik2 israfil yg akan datang, dapat menyusu sepenuhnya sama macam israfil..


Rindu baba israfil

“Israfil, ibu rindu baba la”
Almost every day I keep saying the same thing to my israfil…
Though he just a little baby, my instinct says he understand all my fellings..
I need him,I miss him and i love him to pieces...


Sabrina The Teenage Witch



When I was at secondary school ( form 3-5), I was intrigued to read SabrinaThe Teenage Witch Novels.. Sabrina and her silly old pet cat Salem.. Such of nice , relax novel…

..So addicted!!! Either bought it at book store or borrowed my friends.
Almost every day I set aside worthy activities so that I could spend hours reading..



Here is the list which i already read for 3 years.
1 Sabrina the Teenage Witch
2 Showdown at the mall
3 Good Switch Bad Switch
4 Halloween Havoc
5 Santa’s little helper
6 Ben there, done that
7 All you need is a love spell
8 Salem on Trial
9 A Dog’s life
10 Lotsa Luck
11 Prisoner of Cabin 13
12 All that glitters
13 Go Fetch
14 Spying eyes
15 Harvest Moon
16 Now you see her, now you don’t
17 Eight Spells a week
18 I’ll zap Manhattan
19 Shamrock Shenanigans
20 Age of Aquariums
21 Prom Time
22 Witchopoly
23 Bridal Bedlam
24 Scarabian Nights
25 While the Cat's Away
26 Fortune Cookie Fox
27 Haunts the House
28 Up, Up, and Away
29 Millennium Madness
30 Switcheroo
31 Mummy Dearest
32 Reality Check
33 Knock on Wood
34 It's a Miserable Life!
35 Pirate Pandemonium
36 Wake-up Call
37 Witch Way Did She Go?
38 Milady's Dragon
39 From the Horse's Mouth
40 Dream Boat
41 Tiger Tale
42 The Witch that Launched a Thousand Ships
43 Know-It-All
44 Topsy-Turvy
45 Hounded by Baskervilles
46 Off to See the Wizard
47 Where in the World is Sabrina Spellman?
48 Witch Glitch
49 The Truth Hurts
50 What a Doll
51 Christmas Crisis
52 Now and again



I wanna get Sabrina's annual novel...

Jul 28, 2010

No Mood

no mood to post any blog..just have a nice sit, in front of my pc and blogwalking..
While i've found 1 pretty funny blog ,
http://cekodokikan.blogspot.com
pasti membuat anda gelak terbahak2..
wanna take a nice nap after this..

Jul 27, 2010

Persepsi orang

Kenapa bila I mendengar lagu yang agak keras - saya pn terjebak pada mulanya -, persepsi orang bermacam2..
Contohnya, I suka sangat dengar lagu dari Avenged Sevenfold ke, Muse ke,nightwish ke..and etc, even kat office,orang yang mendengar mesti kata, serabut dan tidak beri ketenangan langsung, dan ada kata lagu black metallahh.sakit sangat hati..

hey...lagu biasa2 pn sy dgr,cam dalam radio ke.
AdakahI berhijab & ibu serta seorang isteri tidak sesuai dgr lagu mcm tu?
Padahal dari zaman anak daraI mcm tu kot..
Kenapa mereka judge macam tu kan??
Song is just a song,
Saya tak berapa suka lagu yang agak jiwang & mendayu-dayu .
maaf ya kalau ada yang terasa dgn statement saya ni.
Citarasa tiap manusia berlainan kan?
Asalkan kita selesa dengan cara tersendiri…

Jul 25, 2010

domain

just thinking if i have my own domain?..
huh...masa sangat padat.. have to wait until my israfil grow a bit..
- itu pun kalau blm ada yg kedua-..

Jul 23, 2010

weekend

No blogging, no fb,no surfing….mlm ni,esok dan lusa masa betol2 padat..
Bertambah suami tersayang balik cuti,rndu sangat kat baba israfil ni..
Besok la nak kena cuci baju kerja,kemas rumah,main dgn israfil..
Bab jalan2 kurang kot,kami suka duduk rumah…
Esok juga nak kena angkat barang dari rumah lama..Minggu lepas dah cuci dan kemas rumah lama, tak nak bila tuan rumah tengok rumah yang kotor..
Sebenarnya rumah tak berapa kotor sangat pn,terutama bilik mandi sebab I suka bilik mandi yang bersih…
Kalau tuan rumah tgk dapur tak berapa bersih,maaf lah ye, sbb biasala time memasak mesti terpercik – btol tak ejaan -
Rasanya tinggal 15% yang belum selesai di rumah lama..Lepas ni nak tumpukan dekat rumah baru, rumah kami sendiri.
barang yang masih tinggal

dapur yang agak bersih

Stor, Sampah yang belum dibuang, tapi sudah asingkan barang elok

Jul 22, 2010

breakfast


breakfast for today...kuew tiaw goreng..tapau from cafe
oily sikit..

pregnancy pics


Nothing much to do..just sit and review my pictures…
Owhhh…it was my pregnancy pics..
I’ve been putting up weight for my pregnancy - 55kg - ,as we know that, pregnant women gain weight during pregnancy.
My clothes no longer fit. So I went shopping for cloths.
I miss my pregnancy days..

And now my weight is 44 and i need to loss about 1kg..blh tak abg?



agak chubby la..

Jul 21, 2010

cough

Sebenarnya pagi ni, tak ada terasa nak post any blog lgi..tapi hati ni sedih sangat. Screen saver pc kuar gambar israfil, teringat pagi tadi dia bangun awal dalam pukul 5.30, dia batuk, hati ibu ketika ni terusik sangat teringat kat dia..menitik air mata..
I did rub vicks on is cheast..hope that he will ease quickly,
Ya Allah, indungilah israfil kami..Amin..
Jadi i pn cari info dekat babycentre.



ATriple3



Letters To You - Finch
Can't you see
that i wanna be there
with open armsI
t's empty tonight
and i'm all alone
Get me through this one
Do you notice i'm gone?
Where do you run to so far away?
I want you to know that
I miss you
I miss you so
I want you to know that
I miss you
I miss you so
I'm writing again these letters to you
aren't much, I know
But i'm not sleeping
and you're not here
The thought stops my heart
Do you notice i'm gone?
Where do you run to so far away?
I want you to know that I
miss you I miss you so [x4]
No more looking i've found home
I want you to know that
I miss you I miss you so [x4]
I'm gone awayI'm gone away

messy..messy..messy


My messy workplace ..

How I wish I got such a clean table?

Sayang Israfil

Tengok israfil tido dengan lena, ..
Alhamdulillah...senang hati..
he's gettin' better now..dah x dgr blocked nose lagi...
semalam dia muntah,mungkin kahak dah banyak keluar..

Jul 20, 2010

Israfil lasak

By this time my israfil are 9 months old .He able to make his own way, he crawls forward or backward ,sometimes while holding an object and constantly putting things in his mouth that had been on the floor, also pulls himself up to stand using the furniture or the wal.l
He's favorite place is TV and baba's Pc..suka tekan2 button. (no worries coz, i watch every steps he did )
He's not really into his own toys..ibu beli, israfil tak nak main.Teether /rattle pn die main sekejap je.
Remote control,papers,plastic which is his favorite things..huh..Israfil..







sooo..the solution is..put him to his baby chair..

sedih sangat

hari ini hari yang sedih..
Pc hang virus ntah kot..
my bad day..
LOL
i lost my folder, whole important document..

Jul 19, 2010

2nd honeymoon - part 2

Location :

  • Pantai Batu Burok
  • Taman Syahbandar
  • Mydin Mall

My holiday was exciting and full of joy. Though,it just a few places but I enjoyed it immensely.I had always dreamed about to spending my time with my husband & my israfil, because we had no much time to spend together .Those days were amazing and unforgettable, I wished if I had more days to spend over there.













2nd honeymoon - part 1

Only now I have the courage to review my 2nd Honeymoon at Pulau Perhentian ( + Kuala Terengganu )
There were great things to write..Despite,only a few days, but it was the best new experience.
Sigh..I badly needed a holiday,which I wanted to spend with my husband and my dearest adam israfil. Though this holiday with a big group friends of my husband, but everyone was very friendly and nothingseemed to be much trouble..Esp with my israfil..
As we know, Pulau Perhentian one of the most beautiful islands in Malaysia,nestled off the coast of Terengganu..I really love the view of this island.
About 45 minutes ,we were sinking our feet into the sand of Pulau Perhentian Kecil ..AND it was amazing such of nice place….
We stayed at Senja Bay Resort, whereby fullboard snorkeling package..The package is quite good from buffet to 3 course meals..
Snorkeling around Perhentian was really amazing… But not for me coz,i have to just stay on the boat with my israfil ..Only the last day i have a chance to do..Mr. Syakir was so kind and willing to taking care of my israfil for a while.
Off the beach,marine life was fantastic..Trips around Perhentian are fantastics, spots include shark point, turtle bay,coral heaven and few others..The very funny thins ,at the turtle bay, when the boatman ask to “jump”, all of them jump including my husband and they saw turtles nosing on the seabed.
The sun is awesome, definitely the sunset..my husband managed to take a walk along the beach and enjoy the sun mowing downwards..sangat cantik .
Where were boarded at 12am boat back to kuala Besut Jetty.


Some of picture that i have:











Jul 14, 2010

world cup

Spain menang world cup..huhuhu…betol ramalan paul si sotong kurita.
Sebenarnya saya bukan nak cerita siapa juara world cup…lagipun dah berapa hari berlalu..CUMA saya teringat World cup 4 tahun yang lepas, Itali menang..Kami dalam hutan tengah jalani kursus induksi..
World cup tetap world cup, hari final pihak urusetia iaitu dari cawagan Latihan baik hati benarkan tengok..siap pasang Screen besar…majority pun lelaki la..

Dan esok hari semasa seminar macam biasala pasti ada yang mengantuk..saya tidak terkecuali walau tak pergi tengok Cuma dengar dari dalam dorm..
HUH.rindu sangat memori di Eco Dusun, Bentong….Bukan apa sebenarnya, masa tu saya belum pun kenal en. syafiq , kawan biasa2…Biasala baru kenal, tempat baru..
saya juga tergolong dalam warga FAMA yang sama induksi dan akhirnya berkahwin..JODOH KAMI…

huhuhuhu

saya sudah GEMOK...
saya kuat MAKAN...

Jul 13, 2010

REZEKI ITU

Baba Israfil cakap “kalau israfil ada adik kan best, tak la dia boring main sorg2”

Ipun tersenyum sambil tgk bila tgk israfil yang lasak yang suka men dekat Pc baba ngan dekat tv – agak bahaya sebenarnya –
Pada awalnya agak keberatan bila baba israfil kata nak bg israfil adik.tapi, lama2 bila i fikir mendalam..,ada baik dan betul kata baba israfil.
Mulala planning dan kalau ada rezeki la, nak ada anak sampai umur 35 iaitu 5 orang, lepas tu,STOP…
Mulanya I kurang setuju, ingat nak manjakan israfil lama2..tapi,bila macam tu, bahaya juga.Nanti dia tak pandai brdikari dan biar dia pandai jaga adik sejak kecik..
Lagi pn baba israfil kata dia nak manjakan anak2 sama rata, tak nak manjakan israfil sorang..
Memang sedia maklum mulut orang macam2, tak kannak tutup sorang2?
Itu kalau yang cakap depan,kalau cakap belakang cemana?
Bila lambat mengandung mereka menanya, bila mengandung lagi bercakap pulak.. dalam banyak versi pulak tu..

“cpatnya mengandung lagi “
“ekspresnya “
“tunggula anak sulung besar sikit”
“kesian abang tak cukup manja”
Ada pulak mulut-mulut yang cakap “ tak pakai perancang “


Semua ayat-ayat ini i pernah dengar..Memang bukan di tujukan pada i, memang juga i hanya mendengar mereka yang berkenaan berkata pada mereka yang berkenaan..Tapi kenapa mereka suka mempertikaikan rezeki kurniaan ini?..
Kita juga akan sedia maklum, setiap anak yang lahir itu pasti akan membawa rezeki tersendiri kepada ibu bapa nya.
Perlu kita ketahui juga anak adalah kurniaan Allah
yang tak ternilai harganya, hargai la PemberianNya.. Juga ingin megingatkan kepada diri saya juga..

Permata hati ibu & baba

Anak adalah angerah Allah,amanah yang harus dijaga dan didik.
Seperti mana yang diketahui, I’ve been miscarriage at my 1st pregnant & 5 months later.. Allah makbulkan doa kami dan kurniakan kami Adam Israfil.
Benarlah anak itu anugerah yang tidak ternilai..Rasa bertambah bahagia dengan kehadiran permata hati kami ni.
Pada awal mengandungkan Adam Israfil,baba israfil dapat hadiah dari Petronas, Car Craze, walau cuma Rm1000, tapi tak semua bertuah kan?..
Selepas lahirkan Adam Israfil, kami dah dapat membeli sebuah rumah sendiri, walau biasa tapi memadai utk kami..Tak perlula kami menyewa lagi..
Adam Israfil semakin membesar, rezeki kerja baba israfil semakin bertambah.pokoknya sentiasa ada projek untuk di seliakan..
Sampai bulan Julai ni, en. syafiq blm sempat betul2 rehat di rumah, awal tahun ke Sarawak ,dan sekarang ke Terenganu pula..Cuma harap sangat Ramadhan ni baba israfil dapat rehat..

“Dialah Yang menciptakan kamu dari diri yang satu dan dari padanya Dia menciptakan isterinya, agar dia merasa senang kepadanya. Maka setelah dicampurinya, isterinya itu mengandung kandungan yang ringan, dan teruslah dia merasa ringan (beberapa waktu). Kemudian tatkala dia merasa berat, keduanya (suami-isteri) bermohon kepada Allah, Tuhannya seraya berkata: "Sesungguhnya jika Engkau memberi kami anak yang saleh,tentulah kami termasuk orang-orang yang bersyukur.Tatkala Allah memberi kepada keduanya seorang anak yang sempurna, maka keduanya menjadikan sekutu bagi Allah terhadap anak yang telah dianugerahkan-Nya kepada keduanya itu. Maka Maha Tinggi Allah dari apa yang mereka persekutukan.” (Al-A’raaf : 189-190)

Jul 5, 2010

4 tahun

Sebenarnya baru cadang nak sign out, nak pergi melayan adam israfil..
Tapi bila tgk kalendar, rupanya hari ni genap 4 tahun kerja di FAMA...Yeap..bulan ni bulan kenaikan gaji ..
ok..better stop here..

Jul 4, 2010

Penat..

Sebenarnya baru je sampai dari pulau perhentian..singgah kejap je.....
huh..penat...

Tak da idea nak post pape pn..tapi ni holiday yang best jugak..

sambung nanti ye..

Jul 1, 2010

kelam kabut..

Packed everything..huh..kelam kabut…biasa la bila suka buat kerja last minute..LOL…
Lunch hour tadi, sempat balik rumah,kemas skit barang adam israfil..
Pagi tadi tak sempat nak rendam dengan air panas botol2,bekas makanan.

Sempat juga, buat bubur untuk anak ibu ni..kesian dia terpaksa makan bubur untuk 3 hari..huhuhu
Tak pa ya anak ibu,nanti ibu bagi susu.

Tak sabar nak pergi..harap semuanya lancar, perjalanan sempurna,terutama masa naik bot