Hi there...
I've been contemplating on making a blog for quite some time and I'm trying to improve my blog as well.. My blog is also a place to share all my thoughts , my feeling,what happened around me..and everything came out of my mind...
Who ever have been visiting my blog, thanks so much..


May 31, 2011

Hati sangat lapang

Lunch tadi baba israfil ajak pegi klinik utk wat ultrasound, dan nak tau baby sihat atau tak..lagipun nak pastikan baby bukanlah di luar rahim..and the result is..Baby sihat.dah masuk 9 weeks..yang paling best doktor cakap pasal i can continue breastfeeding my israfil and I’ve reached a point where I can finally write about breastfeeding during pregnancy. Sebab sebelum ni ada mixed feeling skit pasal nak stopped breastfeeding..I love breastfeeding Israfil. All I know its a free milk which is the best that the world can offer.

Israfil dah 19 months ,time ni tengah lasak and his feeding amount pun dah reduced..Saya still breasfeeding israfil.Jadi kalau tengah tak larat dan peningpening, kalau tak daya sediakan food or we all tengah on the go while running errand, Israfil takkan kelaparan because I can just offer Israfil susu ibu. Susu ibu is always nutritious and the best food Israfil could have.

As early as my pregnant sampai sekarang, during breastfeeding I terasa sakit kat nipple. The pain is similar nak peroid or even lagi sakit sebab bila kena gigi israfil.ngilu woo..to . It feels like the kid’s mouth have this powerful suction. Ada rasa macam budak tu mengigit juga, walaupun sebenarnya dia menyusu saja.

Happily I wanna say yang breastfeeding during pregnancy bukanlah masalah, as long as i kena ambik makanan yang berzat, juga vitamin..I should take a good care of my diet... Tadi doctor ada bagi vitamin Pramilet, sebelum ni takpernah makan pun..Bau pun wangi..pasni tak payah makan banyak2 vitamin, sebab pramilet ni macam dah complete je dia punya kandungan vitamin..sigh!


Dalam Islam, it takes 2 years to complete the child's breastfeeding needs...but nothing says it's a sin to continue breastfeeding a kids above 2years old

happily to show,ni gambar dadik israfil... israfil used to call "dadik" ..selalu cakap ."sayanggg dadik"





- never be replaced -

May 26, 2011

cerita tentang Israfil

Dah lama btol tak update blog ni..Entahlah..badan tak sedap..Kat office lak sibuk skit..Kat rumah jarang online..
Semlam Israfil tido lambat, sebab anak ibu ni tak cukup penat..Kalau tak nak tido memang kna ade peluh skit..lagi pun, smalam masa shopping barang, israfil berat kaki nak jalan, dok dalam troli je..tu pasal nak tido main mengarut..siap panjat badan ibu dan baba, buat gelongsor.

Jam 1245 am, israfil tido..memang kena penat baru boleh tido.memang time anak ibu ni tido ibu suka kiss israfil sana sini..sambil borak pasal israfil kat MA " Fil tak pernah susahkan kite kan ,dia baik je dari mengandungkan dia sampai sekarang "..

Alhamdulillah, israfil tak pernah susahkan kami sejak dalam perut lagi..Ini bukan riak atau cakap besar, tapi memang betul.. Sejak kecik , sejak dalam pantang sampai hari ni, tak pernah menangis , merengek , menangis sebab perut kembung..rasanya israfil tak pernah kembung perut..Pokoknya, jarang dengar suara israfil tanpa sebab..Nak susu pun panai mintak dengan sopan..Biasanya time malam, kalau kite yang jadi ibu ni mesti akan alert bila anak bangun, kejut ibu dia...sama la macam saya,tak macam dulu, masa belum ade anak,kalau tak memang tido mati..Ibu pun harap adik israfil sama macam israfil, baik macam abang dia...Tapi preggy kali ni, lain skit..Tak boleh bau minyak dan makan makanan berminyak, bau bawang putih paling tak best..pening bila bau.bau pencuci muka dan syampoo pun yuckk..pening...yang wangi semua jadi tak best..


Soal menjaga israfil , memang tak susah..cukup senang sangat..cukup sudah kalau bagi makan, susu dan tido..Lagi pulak sekarang dah besar, cukup 3 perkara tu tambah 1, main..memang lengkap harian dia, dia pun tak kan susahkan ibu , baba atau mak yang mengasuh dia...
Belanja bulanan pulak, tak berapa banyak pakai duit..Sebab seperti yang sedia maklum, israfil minum susu ibu.cuma kena spend duit untuk pampers dan baju je la..sebab tu baba dan ibu suka beli macam-macam untuk israfil..

Cuma sekarang ada masalah skit, hati ibu ni sangat sedih nak pisahkan susu ibu dan israfil..rasa mesti nanti time malam,msti rasa lain..sebab masa susukan nak tido malam la masa yang paling best untuk peluk & cium kepala israfil..Tapi ni bukan bermakna saya kesal,memang ni plan kami, nak jarak 2 tahun setiap anak..saya masih belum tau sama ada nak pisahkan susu dulu baru ajar susu , atau ajar baru pisahkan..mana satu yang nak mulakan dulu, tak tau la..


Masa mengandungkan israfil, banyak ujian yang datang,tapi anak ibu la yang bagi kekuatan pada ibu sampai ibu jadi kuat.Allah banyak lindung kita dua,terutama masa baba outstation jauh..Harapan ibu & baba, berharap israfil dapat jadi anak yang baik, bertanggungjawab, dengar kata & hormat orang tua..Ibu harap sifat anak ibu sekarang ni tak henti sampai hari ni, ibu harap di masa depan, anak ibu tetap sama.Tak meyusahkan orang dan pandai berdikari, pandai bawak diri..Andai kata blog masih ada di masa depan,ibu sangat harap anak dapat baca entri ibu ni serta entri yang sebelum-sebelum ni.sebab banyak pasal anak ibu..Ibu & baba sangat sayang anak ibu, Muhammad Adam Israfil.
















- never be replaced -


May 23, 2011

Hal susu lagi

Kepala masih lagi pusing memikirkan cara pilih susu dan cara nak ceraikan susu dgn israfil ni.Israfil ibu ni kuat menyusu time malam..pasni cemana cara nak buat tak tau la..tapi kesihatan ibu dan baby sama kena di ambik kira..tak nak la pape jadi kat bb nanti..Nauzubillah...
Susu ape eyh nak bagi?..adoi pusing nih..

Hari ni dapat payslip,..rupanya gaji awal bulan ni.tapi tak la awal sgt pun, awal sehari je..List nak beli barang dapor blm lagi buat.Entah la pesal, tiap kali hari gaji, mesti excited nak g Giant, nk shopping barang dapor,padahal barang kadang-kadang ada lagi..Yang pasti tiap gaji yang paling penting kena borong pampers.Sekarang ni israfil dah tukar pampers, dulu pakai drypers, ikut kemampuan je la..pakai drypers, harga pun ok la, rm40 lebih.. tak ingat sbb slalu beli 2 pack terus..Tapi sejak drypers dah tukar ,kononnya lagi kering, tapi tak pun, dulu pnya lagi bagus..serap wee wee..Skrang israfil dah tukar pakai pet pet..comel je.jambu je.sbb kaler purple...benda kedua penting HARUS ke Guardian atau Watson..beli barang peribadi,make up ..etc..tu pun dah jadi habit..walau barang sndiri ade lagi, still kena pg sana gak.kadangKadang beli melalut je..

Bulan ni kena banyak beli biskut ngan cereal la..sbb sure2 cepat lapar..time israfil selalu camni..lagilagi kalau time malam.,perut lapar je..Stok kat opis pun kena ada..

ok..banyak pulak bebel..masa dah nak cukup, nak balik dah..dan memang tak sabar nak jumpa israfil ibu & baba ni..rindu lakat anak ibu..




- never be replaced -

Happy 3rd Anniversary

Tarikh hari ni ialah 23.May.2011 dan today is our third wedding anniversary. It's been a wonderfultime together.Sangat sayang mahligai kami ni..Moga Allah SWT panjangkan jodoh kami..Aminn..

Nak celebrate?..soon la..sbb busy kerja, my health pun not really well, pastu sibuk ngan israfil..
Yang paling penting thanks to MA sbb banyak jalankan tangunggjawab as husband..Teringat masa pantang dulu..betol2 MA jaga..Israfil MA mandikan, batu tungku & air mandian I Ma sediakan..Cuma makanan saya mak siapkan..Rasanya our wedding anniversary ni, saya nak buat sumting la.sbb selama ni kalau surprise MA yang slalu buat..me??tak pernah kot..nampak tak romantik kan i ni..tapi MA yang kenal wife dia , so he is the rite person to judge me..
I love my husband so much coz he loves me unconditionally..kan abg??.
Bertuah sangat for having him in my life...
Love you abg.




- never be replaced -

May 21, 2011

2 hari lagi..

i am wordless for the time being..no mood at all..still having my headache tho i gagahkan diri untuk masak dan i tak boleh stand the smell..bau minyak tu memang tak sedap..so smelly...
lagi dua hari adalah our 3rd anniversary..Such a beautiful life i have been..tak best sebab hari tu adalah working day...








- never be replaced -

May 20, 2011

Bantal busuk ibu & israfil

Israfil memang sejak kecik lagi , memang kedekut bila baba atau ibu pakai bantal dia..mulanya memang saya tak perasan, tapi bila teringat balik memang dia kedekut, sebab sampai sekarang pun sama..
Cerita pasal bantal busuk ibu pulak..sejak ibu israfil umur 4 taun dah pakai bantal busuk..sampai cubaan stop pakai bila kawin dgn baba israfil..tu pun MA saja mengkhianati, cubaan menjauhkan dengan sorokkan bantal busuk aku tu..Bila dah kawin lupa skit, tambahtambah bila ade anak, tak terpikir langsung bantal tu,,,sebab letak kepala je terus tido..Terjumpa balik masa nak pindah taun lepas, maa tu my MIL ade..Time tu My SIl & my BIL ade..jadi dorang tolong la..time tu la jmpa balik bantal tu, ..MA siap tunjuk kat my MIL lagi..berhabuk dah...Bila dok umah baru ni, dah tak jumpa kelibat bantal tu..
Sekarang ni, ibu suka peluk bantal israfil pulak..sedap betul..dengan kekabu yang lembut, busuk bau israfil...tapu cuma malam bila dah israfil tido, kalau tak, confirm israfil akan amik..
Ok la, sebenarnya hari ni badan dah ok sikit, sbb tu ade mood...Cuma tak best, ni ha israfil tengah bergantung kat belakang & kepala, mengacau ibu dia..macammcam cara kacau ibu nak tarik perhatian..siap hantuk kepala dia kat kepala ibu..sambil cakap.."nak..nen nen nen.."..
ok better stop right now..





- never be replaced -

susu israfil

semalam pegi check doc..dan i was 2 months pregnant..Alhamdulillah..cuma ada 1 masalah yang tengah pikirkan ni..pasal israfil la..ok la..doc sorang lagi kata ok kalau nk breastfeed...Yang semalam pulak kata bahaya utk kesihatan ibu..kena try ceraikan susu ibu dan israfil..sbb takot rahim kecut..dan israfil pulak tak da tunjuk tandaTanda nak berhenti..
memang kena try lagi bagi susu tepung la..tapi tak tau susu brand apa lagi..sebelum ni tak pernah berjaya..memang ada tanya kwn2 & orang terdekat, tapi macam tak berjaya..israfil tetap macam tu..

Kesian sangat ibu tgk israfil ibu ni..tapi nenen ibu sakit sayang...Tuhan saja tau..
Sekarang ni, masih lagi peningPening..sangat nak kekuatan la..tak sanggup macam ni..kesian tgk baba & israfil kurang perhatia dari ibu..makan baba tak terjaga, israfil pulak nasib baik Tokma tolong masakkan makanan israfil..Alhamdulillah, sebab tak muntahb, kalau tak sure2 lembik...sebab perlukan tenaga dan selara makan utk babay dan utk bagi israfil susu yang khasiat..



- never be replaced -

May 17, 2011

Ibu sangat tak sampai hati

Lama betol tak dapat online malammalam cam ni..sebenarnya hati aku tak berapa nak tenang..terpikir bb dalam perut ni..aku betolbetol kurang makan skrang..sian bb..sian bukan apa, israfil still breastfeeding, aku lak tak cukup makan..sian la bb..cemana nak membesar..persoalan selalu dtg, "bb mesti tak cukup zat kan"..

hati belum mahu lepaskan susu dari israfil, kalau boleh nak dia 2 tahun...Doctor ari tu cakap, pregnant & breasfeeding tak jadi masalah..asalkan cukup makan n minum susu..masalah nya aku tak cukup makan..Ya Allah..mohon sangat bb sihat dalam ni..
Aku tak pernah rasa menyesal, sebab ni memang aku dan husband aku nantikan..umur dah banyak wehh..israfil makin besar, sian asik main sorangsorang je..umah pulak teringin nak riuh rendah..Bb ni boy ke girl ha...mesti surprise..
seminggu lagi dah boleh la nak wat 1st ultrasound.bkn tgk jantina pun, .mesti surprise ngan debardebar..macam 1st time pregnant lak..




- never be replaced -

May 16, 2011

Esok cuti hari wesak..

Esok cuti..ingat kan nak on leave hari ni,tapi bila pikirkan last week 2 hari MC,..tapi cancel..sebab esok public holiday..tapi takpe lah..boleh siapkan keje tertangguh..Anyway, dah nak balik pun..lagi sejam dah pun..tak sabar nak jmpa israfil..adoi..asik asik israfil je kan..ikutkan rindu kan,lunchtadi nak curik jap, pastu pulang kan balik kat umah mak..tapi, biarlah dia manja ngan tokma ngan tokpa dia..

rasa macam nak jalanjalan je esok..




- never be replaced -

Catatan hari isnin

Sebenarnya teringat kat israfil..Semalam sangat emosi..marah kat dia..Although i do feel as if i am gaining some control..Tapi perasaan tu lepas marah..few seconds after..Buat masa ni israfil susah nak makan,..yang paling pelik dia dah tak nak nasi selalu makan, nak nasi blend!..macam baby lak..Semalam, ibu minta maaf sayang..
Sebenarnya i tau apa punca emosi melampau tu..saya sakit kepala..as headache i had was almost unbearable..
Kerja macam biasa, no morning sickness setakat ni...Harapharap macam israfil la..tak ada masalah selama pregnancy dulu..Cuma, i only have one problem..saya tak boleh tahan the smell of certain perfume & food.. pasal my breast pulak sakit lagi..First Trimester memang akan rasa sore breast.Sebelum buat upt test memang rasa cam tu, mungkin sign sebab nak period, so it may go unnoticed..Paling sakit masa nenenkan israfil..Tuhan saja tau betapa...lagilagi kalau kena gigi israfil..Ya Allah, rasa nak nangis..memang nangis pun, sebab tahan sakit..
Rasanya yang paling kesian, Mr.syafiq la..dah berapa lama tak makan air tangan isteri dia.Ada masak,cuma tak rajin macam dulu..Kepala saya selalu pening, perlukan bantal..Tapi i tak pernah lupa tanggungjawab pada suami dan anak..cuma tak sesempurna sebelum ni..




- never be replaced -

May 14, 2011

Projek terbaru.

Projek terbaru?...Tajuk macam ape je…macam betol2 ade projek besar..Sebenarnya semalam borak ngan MA..sebenarnya lama dah terpikir dah..Ingatkan sebelum sarat nak start kemas & cat bilik tengah tu..Bilik tu memang nak buat bilik untuk israfil pun..Tengah cari idea nak buat deco utk anak lelaki..Selama ni bilik itu ibu ngan baba pinjam wat iron baju,simpan baju yang kering ngan wat solat.. Maknanya banyak keja yang kena buat la..Sebab apa yang ada kena transfer kat bilik belakang..dah la banyak hadiah kawin yang belum bukak ngan barang baba israfil..

Tapi blm ada mood..Badan rasa tak sedap.asik peningpening je.. tapi lps ni kena try gagah kan diri gak..sebab tangguh dari dulu lagi..Kepala ni dah mula merangka nak buh ape kat bilik israfil nanti.hehhe..cat dah ade..katil israfil dah ade,Cuma kena beli almari lain kat israfil..almari skrg dah tak muat.lagi pulak tak ada space nak hanger baju..harap la kalau projek ni jadi, israfil dah tak sepahkan living room..kalau tak penat ibu memunggah mainan dia..

Hari ni tak da selera nak makan..apesal ye??..memang macam ni ke?..



- never be replaced -

May 11, 2011

Saya tau saya kena banyak sabar.

When i was in my first pregnant, MA tak ada di sisi..Jadi semua kena survive sendiri..Tapi rasanya tak berapa masalah pada saya, mungkin sebab masa tu saya sorang je..Ape2 kena buat sendiri..Pening2 pun sendiri yang rawat...cam sedih je time tu..tapi ibu tau anak ibu teman ibu dan bagisemangat kat ibu..sebab itu ibu kuat..
And now, masih lagi rasa yang sama, pening2 tapi tak boleh macam dulu..balik opis je terbaring, sebab time tu tak ada apa nak buat..sekarang ni dah ada baba & israfil..Tak larat macam mana pun, kena jugak jalankan tanggungjawab sbg isteri & ibu.Walau MA banyak tolong, tapi kita yang uruskan rumah, kita tau apa nak buat..sebab rumah kita , kita yang tadbir..
Okeh..petang tadi MA ajak pegi taman..saja nak bagi ibu & israfil berpeluh..lagi pulak nak bagi ibu dapat udara, biar kurang rasa pening.

saya cuma duduk tepi, tengok baba dan israfil je

saya tau saya agak pucat, saya kurang bermaya okey.

Israfil & bola

suka main bola & tangga..

Baba yang sedia sabar layan israfil




- never be replaced -

Rezeki yang Allah bagi lagi..

Allhamdulillah..i was 11 days late for my period but though it was just a late one..I lazily dragged myself to do the test, didn't want to get too excited afraid I'd get disappointed.. Jumaat 6 May 2011 i finally decided to use pregnancy test..beli hari tu gak, kat guardian..I was positive pregnant!.beli hari tu gak, kat guardian. on monday, ajak MA pergi klinik, buat ujian lagi..memang sah2 hamil..dan 6 weeks pregnant..alhamdulillah plan tahun ni Allah makbulkan..Israfil pun kena kurangkan susu ibu lah..tapi skrang dia dah bertambah manja, sian sangat..sure2 dia akan belajar mengalah.harap sangat israfil dapat jadi abang yang baik..ok la umur pun dah meningkat dah patut tambah..Plan nak jarak anak 2 tahun, dan selama ni kami pun yak pakai apa2 perancang, yang bonus mungkin masih lagi breasfeeding tu yang boleh rancang sendiri.Tapi semua kerja Allah, Dia tahu apa yang terbaik..

Feeling tired for no reason for the last two weeks, combining that with the late period..Israfil pulak semakin menguji kesabaran saya, macam2 karenah dia dah buat..Agaknya dah semakin besar, atau saya yang tak sabar ...atau israfil tau ibu nak dapat baby kot..nasib baik ada baba, ..baba yang banyak sabar, sabar melayan karenah israfil, dan banyak tenangkan ibu.."thanks abg".. ataupun, emosi ibu tak stabil kot..

Pada ENTRI lama, saya sangat risau kalau jadi lagi..mohon sangat di lindungi oleh Allah S.W.T..
Yang best sangat, baba israfil ada masa awal pregnant ni..dulu masa israfil, baba kat sabah, jadi baba israfil memang tak dapat share kegembiraan ibu ..sekarang MA ada.lega sangat..cuma projek kat banting minggu ni siap, tak tau la mana kena pergi lagi..harap sangat dapat dekat2..rasanya dekat nak setahun baba dekat dgn ibu dan israfil..


I wasn't too sure if I had to tell relatives and friends so I started by telling my parents..

- never be replaced -

May 9, 2011

Baby TV -Ch 618

Hari ni saya on mc..sebab tak sedap badan & pening2..masa israfil awal dulu tak sempat rasa macam ni sebab dok sorang. baba jauh..sekarang pening cemana pn kena gak buat kerja rumah, masak & jaga israfil..Nama pun ibu kan..serajin mana suami kita tolong kita, kita tetap kena jalan kan tanggungjawab..
dan macam biasa walau mc (sakit pun) kena wat keje umah..kemas apa yang patut..Tapi Allah saja tau kesabaran ku ini.Sejam kemas umah ,5 minit israfil dah sepahkan.nak marah lebih2 kesian bila tgk israfil wat muka kesian bila ibu naik suara skit..terkebil2 sambil tunduk..wat muka bersalah lak anak ibu ni..
Ok la..sekarang ni BabyTV ade ade kat TV, jadi tak yah saya susah on Pc bila nak bagi israfil tengok..starting today sampai oct je free..lepas Oct kena beli....Ape pun israfil memang suka Baby TV ni..Nak bagi israfil leka..
sungguh leka
gambar ni sebenarnya Israfil tengah syok sendiri, sronok tengok kartun2 & music2 dia..comell kartun dia..

Ha..baru anak ibu sedar yang ibu dia tgh i amik gambar dia tgh syok sndri td..Pls la sayang sorok gigi rabbit tu..





ok la..ibu nak sambung basuh kain..pasni nak boommmm..pening lalat dah sapai nak pitam dah



- never be replaced -

May 8, 2011

Selamat Hari Ibu..

Selamat Hari Ibu untuk mak..sayang mak sangat2.. selamat hari ibu untuk mak mertua saya.juga selamat hari ibu buat ibu-ibu diluar..
dengan mak...sayang mak..

Baba & israfil bagi ibu present..Tho bukan la semahal diamon or jewel, but i really appreciated sebab betul dapat rasa kehadiran diri ini..dis year dapat rasa sebab ade israfil..hadiah tak penting tapi ingatan tu penting kan..malam pulak baba blanja tengok wayang cita THOR..bes..sebenar nak tgk FAST AND FURIOUS 5, tapi israfil tak lepas masuk..
Ibu dapat present dari baba & israfil
Sangat touching note yang baba israfil tulis..
Israfi & baba



Note : act, saya dapat 2 present 1 dari baba+israfil, 1 lagi dari Allah S.W.T..



- never be replaced -

May 6, 2011

Aku bersyukur dengan rezeki Allah ini..

Alhamdulillah..itu perkataan mula-mula kuar dari mulut saya.Terima kasih Allah bagi kurniaan & rezeki ini..InsyaAllah dengan kurnian & anugerah ini, bertambah murah rezeki kami..Moga Allah lindungi.Aminnn..



mungkin ni hadiah Hari Ibu.






- never be replaced -

May 4, 2011

How do i look?..

Saya mula pakai spectacle sejak skolah rendah lagi..tapi tak berapa nak pakai..Bila habis SPM sambung blaja, banyak guna PC.Time tu pakai gak spec..tapi on-off..kadang pakai contact lense, sampai la zaman bekerja sama gak on-off..TAPI bila saya dah start pakai hijab/tudung ..lepas kawin... Saya sangat tak confident bila pakai spec..rasa macam tak cantik je..Tapi tengok orang lain , ok je..soalan yang selalu kuar “ how do I look ?..with or without spec?’’ sampai my sister bosan,MA pun sama bosan dengar soalan spesis tu..rasa macam student je. I need to get out from this confusion. I akan rasa confident bila pakai dgn tudung bwal..bila ngan shawl..mmg tak yakin nak pakai..Kalau setiap hari pakai shawl, memang kena pakai lense la,
Ni memang sangat tak cantik..

Time lunch..my collegue kata cam cikgu.

Ni macam student..Cantik ke pakai shawl + spec

Nak prgi birthday hannah, malas pakai lense..mata penat ari2 g opis pakai..

Hari jumaat biasa pakai simple2 je g keje.

Ibu yang tak lupa anak

Time honeymoon kot







- never be replaced -

May 2, 2011

Itu cuma plan kami

Before this, saya dgn MA planned nak ada 5 junior, before age of 35..but it's only our plan.Allah lagi tau kan..last year, we planned yang i wanna get pregnant by this year..early of this year..nanti kan , deliver end of this year la,makna nya israfil dah 2 thn..jarak kids 2 thn .
TAPI..bila dah masuk tahun 2011, bila tgk my israfil makin kuat menyusu, makin membesar sian sangat tengok..but it doesn't mean ibu tak nak bagi israfil adik, kesian sangat , mana la tau kali ni i alah teruk..sebelum ni israfil baik sangat..jaga ibu, tak buat hal..tapi kalau ibu israfil mengandung gak,,ibu & baba happy sangat.. Alhamdulillah.. Israfil ada jgk kawan..sebab selama ni israfil suka sangat bila jmpa baby..mana-mana baby..israfil mesti kiss ngan usap kepala baby yang israfil jmpa..comel je kan kalau ada adik, tak la sunyi, tak la asik main sorang2..Ibu rindu la ka anak ibu ni..mcm terbau je bau israfil yang busuk tu.. Sejak dia besar ni, seronok time breastfeed israfil, sbb dia dah banyak bergerak, tak macam baby dulu..sekarang ni bila ibu peluk, israfil pun mesti peluk ibu..berpelukan la kami..ibu boleh cium2 rambut. ngan kepala israfil...israfil pulak suka cocok mata ngan idung ngan mulut ibu...
rindu la kat israfil ni..adoiiii..skrg ni suka ikut baba site..









- never be replaced -

May 1, 2011

umi israfil datang

ari ni i try buat kek coklat moist tanpa guna oven...thanks to my lovely friend, Nurul for da recipe..memang lain dari bakar kat oven..kebetulan my MIL & my SIL datang dari kulim, saja2 melawat cucu..
bawak my MIL pegi Ikea..sebab my MIL memang suka lilin kat ikea..sebab bau sangat tahan lama..dah kuat..MA pulak belikan ibu israfil pokok bonsai..besttt sangat.





- never be replaced -