Hi there...
I've been contemplating on making a blog for quite some time and I'm trying to improve my blog as well.. My blog is also a place to share all my thoughts , my feeling,what happened around me..and everything came out of my mind...
Who ever have been visiting my blog, thanks so much..


Nov 27, 2013

IUD

Sebenarnya ni entry utk tarikh  21/11/2013 ..minggu lepas..dok ade dlm draft je
.tajuk entry pun berubah dari "PERIOD " jadi "IUD" .
dari sari ke sari nak taip tak de ayat

Minggu lepas susah hati giler..
Makan tak lalu..
puncanya sebab perid tak datang2.
memang sangat susah hati..risau pun ade..
Takot tetiba ade isi.padahal dah pakai protection.

Ye la..mana nak tau dah pakai blh tembus ke..
selama 3 bulan pakai period teratur je..
Memang regular datang 10 atau 11 tiap2 bulan
ni dah 20 hari tak period..

Masuk opis hati tak tenang..msg nadya..nadya tak on whatsapp time tu..
dalam jam 9.30 pagi zasss terus ke Guardian beli pregnancy test.
balik opis terus test..tengok result 1 line..
legaaaa..
petang sebelum balik tiba kuar darah..perghhhh lega giler.
hati senang..

Mingkin sbb pakai Iud jadi period delay kot,...entah..tak nak salahkan die lak..
Cuma ape yang lain selama pakai Iud ni period  keluar lain macam skit.
Pada hari pertama hingga hari keempat memang darah keluar banyak.
Sampai kena pakai pad jenis overnite.tu pn penuh..
Tempoh period sebelum ni biasanya 5 hari je,tapi sejak pkai iud  ni, 
tempoh lama dalam 7 hari..

Sebenarnya nak buat pilihan berkenaan protection ni tak di rancang pun,
Tp memang plan na pakai cuma tak tau jnis ape..
Ikutkan baba mmg nk anak lagi tak kisah ramai..TAPI..bukan die yg mengandung n beranak..hehe
Tapi tidak bermaksud serik.cuma nak rehat sekejap dlm 2-3 tahun je.nak bagi raisha ngam ngn abg+kakak .
Paling utama nak bagi  mak rehat.sian mak penat jaga cucu.ni sekarang adik tgh mengandng anak ke 2..
jadi bakal jaga cucu 5 kecik2.sian mak..mak mmg nk jaga semua cucu.
jadi salah satu sebab itulah..

Untuk membuat pilihan berkenaan perancangan keluarga ni, pihak suami isteri kenalah berbincang berkenaan keselesaan dan kemampuan masing2..sebab tak nak nnti masing2 rasa rugi.
Bagi kami, kami selesa..cma mula2 je tak selesa.