Hi there...
I've been contemplating on making a blog for quite some time and I'm trying to improve my blog as well.. My blog is also a place to share all my thoughts , my feeling,what happened around me..and everything came out of my mind...
Who ever have been visiting my blog, thanks so much..


Mar 26, 2014

Auni Irdina dah tak pakai diaper..yayyyy

Tahun ni sepatutnya auni irdina di kira dah 3 tahun..tapi di sebabkan kakak lahir bln 12.baru je masuk 2 tahun..cth kalau  bulan ni, ibu msih lagi cakap kakak baru 2 tahun 3 bln..sian kakak lahir ujung taun..macam baba la pn lahir bln 12..hihihi

ok berbalik pada cite asal..kakak dah berjaya tak  pakai diaper..yayyyy,,
Mula ajar kakak masa genap 2 tahun ..baba yang mula2 ajar..dan selebihnya ibu yang take over...tapi baba banyak bagi tunjuk ajar jugak..Masa Abang dulu 2 tahun 5 bulan baru mula belajar..agak lewat la rsanya .jadi auni irdina 2  tahun 2 bln dah lulus,berjaya  ..hihi..suka ibu tau sayang!!bila nk wee wee die akan ckp..

Cuma masa awal 2 taun sbulan dlu..kencing berterabur.kena gigih mop bagai...macam abang die dulu senang agak..bila sebulan tgk..baru tahu auni irdina ni kuat kencing..dlm sejam 2-3 kali akan kencing..pada awalnya dalam sejam tu byk kali tanya .,sekarang die  dah pandai .terus bagi au,,tak pun kadang2 kakak masuk bilik air sendiri..cuci sendiri..tapi ibu perhati la ikut blakang n guide kakak..saja je suh die berdikari ..tapi hakikatnya die la paling manja..

walaubagaimana pun..ade dugaan besar..haha..bila nk poo poo..
Adoi ni pening..die tak nak cakap..
pada awalnya kakak pandai..2-3 kali gak die cakap..tapi lama2 die geli agaknya bila tengok najis yg kuar tu kot..apa yang ibu perasan, tiap kali membuang kakak akan bukak paip..bagi najis tu lalu kot..
Dan sekarang ni..kakak klau nk membuang die akan buang skit dlm sluar..tapi tengok muka dah tau tengah kemut2 meneran..hehehe..
Bla tengok rupa mcm tu kena cpat2 angkat bawak masuk bilik air..

Apa pun kakak..Ibu ucapkan tahniah sebab berjaya dengan jayanya..