Hi there...
I've been contemplating on making a blog for quite some time and I'm trying to improve my blog as well.. My blog is also a place to share all my thoughts , my feeling,what happened around me..and everything came out of my mind...
Who ever have been visiting my blog, thanks so much..


Mar 27, 2014

Raisha dah Jalan..

Cerita dah lapok sebenarnya..tapi di sebabkan blog br update je, jad banyak cite yg missed..
Terutama hal anak2..
Cerita ari ni hal adik..byk je nak cite pasal adik..kisah hari adik bersalin pn tak cite lagi..ibu sibuk skit..

Ari ni adik  gnap 1 tahun sebulan..27/3/2014..Adik dah jalan dah pun...Sebelum masuk setaun msa bln 2 la..
Kalau anak2 org lain ade yang mmg dah jalan awal..ade seawal 10 bulan pn ade..awal pada tu pnade kot..
Tapi kes anak2 ibu, abang+kakaknya mula  berjalan bila genap setaun.maksud nya tatih , jalan jatuh..
tapi kali ni adik lak, awal skit dari abg+kakak.

Tak silap ibu adik pandai jalan sebab suka main tangga..maklumla jakun pindah umah baru umah bertangga.jadi adik suka sangat main naik tangga..cma 2 mnggu lpas br pandai trun sendiri.Cemana pn tiap kali men tangga ibu atau baba akan perhatikan..tkot salah langkah..

Kebiasaan anak2 ibu biasa jalan dalam rumah..bila ajak kluar jejak tanah dorang jadi gayat..pdahal kat umah ok je..tu tak tau pasal apa..tapi adik  ni pulak ari tu saja bawak teman sidai kain..bajet adik akan main2 kat grill atau pagar..tapi rupanya lpas pasang kasut laju je kuar pagar..
Hari mula2 jejak tanah..selama di berdokong je.erm..kawasan umah kite masih berpasir sbb tgh bikin tembok tak siap2 lagi pastu smpai la air dicatu pn tak siap2..



Penat kot kejar..sidai selai baju lari kuar tarik adik..sambung balik sidai..settle br leh teman anak2