Hi there...
I've been contemplating on making a blog for quite some time and I'm trying to improve my blog as well.. My blog is also a place to share all my thoughts , my feeling,what happened around me..and everything came out of my mind...
Who ever have been visiting my blog, thanks so much..


Mar 26, 2014

Kami sudah berpindah rumah

Bila di belek2 beberapa bulan dah tak update ape2 entri ..Sebab mngkin klau bukak blog kena betol2 ngadap..tahun ni tahun yang sangat  sibuk dan mencabar..tapi setakat ni masih boleh handle dan tak menjejaskan ape2 lagi..

Awal tahun hari tu kiteorang dah pindah rumah baru..rumah yang lebih selesa sikit..Tapi  tak bermakna tak suka dengan rumah lama  tu..sayang gilerrr kot!!!  rumah pertama yang kami miliki..mmg tiap kali tengok pict lama rumah tu..mesti nangis rindu..

Memang sibuk dan penat sangat..dari start packing barang, cuci umah lama sbb nak bagi penyewa  duduk ,cuci rumah baru pasang lampu kipas semua buat sendiri...penat sangat..ade lagi yang belum settle lagi..contohnnya laman rumah tak settle lagi..sebab tembok tak siap2 lagi..lembab btol dorang buat,,kang klau bnyk bunyik benda lain jadi..Hal tembok hal rumah biar baba  yg settlekan..

Jarak rumah ke opis 1/2 jam je,.jadi kalau kuar jam 7.30  pukul 8 tepat sampai..tu kalau lambat pun sebab kalau lori ade kat depan..pegi keje pun lalu ulu  yam..tu yang cpat smpai..
Rutin harian mcm biasa memang mencabar la pagi2..maklumlah nk siapkan bekalan anak2..pam susu lagi....
Cuma pagi2 adam israfil , baba yang akan kejutkan mandi dan siap..baju sekolah ibu mmg dah siapkan awal2..sebab..baba tu kan penyabar.blh melayan karenah israfil yang macam2 bila nak mandi pagi..
ohh ye,,,lupa nk cite..adam israfil dah sekolah tadika..

Anak2 masih hantar dekat mak..cuma israfil je la pkul 12 baba amik, hantar umah mak..dan baba pun akan lepak sana smpai pkul 2..sempat la baba melayan anak2 sementara mak blh buat keje lain.